5 Tips voor een spirituele schoonmaak

Spirituele Schoonmaak

Spirituele schoonmaak: Het is lente, en we weten allemaal wat dat betekent ‘Tijd voor een kleine voorjaarsschoonmaak!’ De kans is groot dat er nu beelden opdoemen van dweil emmers, stofwolken en van het uitruimen van dozen.

Wees gerust, de schoonmaak die wij in dit bericht bespreken betreft geen ‘traditionele voorjaarsschoonmaak’ maar een ‘spirituele schoonmaak’. Een schoonmaak waarmee jij jezelf en jouw omgeving voorziet van nieuwe en frisse energie.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


  Spirituele schoonmaak, gebruik de rook van Salie
  Gebruik zelfgemaakte Aromatherapie Spray
  Spiritueel schoonmaken tijdens het dweilen
  Zuiver jouw huis met kristallen
  Spirituele schoonmaak, gebruik de kracht van geluid


Een spirituele schoonmaak zuivert je omgeving

Een spirituele schoonmaak zuivert de omgeving van ‘oude’ energieën en maakt plaats voor een nieuwe wind. Misschien herken jij jezelf, net als ik in de volgende situatie:

“Jij hebt het gevoel dat je ‘vast’ zit in een negatieve cyclus. Je hebt de wil wel om jezelf, of een situatie te veranderen, maar op de een of andere manier lukt het maar niet om de energie te vinden om er ook echt voor te gaan”

In dit soort situaties voelt het letterlijk of er geen plaats is voor nieuwe energie, en misschien, is dat precies wat er op dat moment aan de hand is. De reden kan simpelweg zijn dat; “nieuwe energie geen ruimte heeft om binnen te komen”.

Hoe dat komt? Vaak is de oorzaak hiervan dat wij onbewust geneigd zijn de energieën te negeren die ons omringen. Dit doen wij bijna overal wel eens, maar vreemd genoeg het vaakst op de plaatsen waar wij veel tijd doorbrengen. Hierbij kun je denken aan de werkplek of thuis in ons eigen huis.

Wanneer wij energieën negeren blijft deze hangen, net zoals stof blijft liggen op de boekenkast.

Kan jouw omgeving wel een ‘energie schoonmaak’ gebruiken?

Wanneer wij energieën te lang negeren blijft deze energie hangen, net zoals stof blijft liggen op de boekenkast. Deze energieën kunnen op den duur een stagnerende en negatieve energie invloed hebben op gedachten, emoties en beslissingen.

Wanneer jij merkt dat jouw omgeving wel een ‘energie opruimbeurtje’ kan gebruiken, dan is het alvast een prettige gedachte dat jij met een aantal eenvoudige handelingen jouw omgeving aanzienlijk kan verbeteren.

Maak bijvoorbeeld eens gebruik van één van de vijf onderstaande spirituele schoonmaak oefeningen en maak zo ruimte voor nieuwe en positieve energie.

Spirituele schoonmaak met Salie rook

Salie rook is misschien wel de meest bekende methode waarmee jij je huis spiritueel kunt reiniging. De techniek is vrij simpel; Plaats een beetje gedroogde salie in een hittebestendig bakje en zorg ervoor dat de salie kort brand. Wanneer het branden overgaat is gegaan in smeulen, ontstaat er een reinigende rook.

Loop nu langzaam met de rokende salie door de kamer die jij wilt ontdoen van negatieve energie. Wanneer jij zeker weet dat jij de gehele kamer hebt doorlopen sluit jij de deur en kunt vervolgens verder met de andere kamers in huis.

De gedachten achter deze techniek is dat de moleculen van de salie zich hechten aan de negatieve energie in de lucht, waardoor de rook de energie om kan zetten naar een harmonieuze energie.

Aromatherapie Spray

Kun jij ook zo genieten van een vleugje parfum? Denk tijdens het schoonmaken dan eens aan de geur van lavendel. Lavendel heeft namelijk genezende eigenschappen die sluimerende energie weer tot leven brengt.

Plaats een paar druppels essentiële olie van lavendel in een spuitfles, vul daarna fles met water, en transformeer vervolgens het water in heilig water door een zegen uit te spreken over de fles.

Loop vervolgens door de ruimtes die jij wilt reinigen. Spuit af en toe even met de fles heilig water en richt je in stilte op jouw voornemen om het huis te ontdoen van negatieve energie. Jij en het water zullen op die manier samen de ruimtes helen en de energie herstellen.

Iedereen moet af en toe de vloer dweilen, maar weinig mensen vinden het een leuk klusje. Dus waarom zouden wij er niet gelijk een spiritueel karwei van maken om het meer zingeving te geven? De techniek is simpel;

Vul een dweil emmer zoals jij normaal ook zou doen, de echte magie ligt namelijk niet in het sop, maar in de beweging die jij maakt tijdens de schoonmaak. Beweeg je mop tijdens het dweilen steeds tegen de klok in. Deze beweging zorgt ervoor dat negatieve energie tijdens het dweilen wordt verbannen.

Na het uitvoeren van deze eenvoudige oefening is niet alleen de vloer schoon, maar is ook de ruimte ontdaan van negatieve energie. Dezelfde techniek kan ook worden toegepast tijdens het vegen.

Zuiver jouw huis met kristallen

Kristallen worden gebruikt voor het absorberen, afstoten of afwenden van onevenwichtige energieën in het milieu.

Plaats kwartskristal in iedere hoek van een kamer of in de vier buitenste hoeken van een huis of werkplek. Op deze wijze zorgen de kristallen er samen voor dat de ruimte binnenin continu wordt gereinigd en wordt beschermend tegen negatieve energie.

Zingen, klankschalen, bellen, een windgong, het bespelen van een instrument en zelfs met je handen klappen genereren allen geluidsgolven die de energie in een kamer kunnen verbeteren/zuiveren. De trilling van geluid kalmeert negatieve energieën en zorgt zo voor vrede in een ruimte.

Begin tijdens het lopen door het hele huis of kantoor, met het maken van geluid in een traag, ritmisch tempo, en cirkel al lopend langs de omtrek van iedere kamer. Verhoog het volume (en het tempo) wanneer jij een toename van positieve energie begint te voelen binnen een ruimte.

Spirituele schoonmaak: Tot slot

Zeven Dweilen

Voer een of meerdere van de genoemde oefeningen uit, en jij zult zien dat jij jouw voorjaar begint met hernieuwde energie en frisse moed. Jij kunt deze technieken ook toepassen wanneer jij een nieuw huis of kantoor betrekt. Hiermee wordt de ruimte ontdaan van de oude energie van vorige bewoners.

Nog 2 kleine tips;

  • Wanneer jij deze handelingen in de vroege ochtend uitvoert dan zal de energie, die plaats inneemt van de oude, op zijn meest optimale punt zijn.
  • Steek na het spirituele reinigingsproces een of meerdere witte theelichtjes aan voor een harmonieuze finishing touch.