Astrologie als inspiratiebron voor het perfecte cadeau

Astrologie als inspiratiebron

De periode rond de feestdagen is een overweldigende en drukke tijd. En het vinden van het perfecte cadeau voor onze geliefden is geen gemakkelijke taak. In deze drukke en stressvolle periode is soms dan ook lastig voldoende inspiratie te vinden om voor iedereen het juiste cadeautje te kopen.

Ben jij nog opzoek naar een cadeau? En ben jij even volledig je ‘cadeau creativiteit’ verloren? Dan is het misschien een leuk en waardevol idee om het sterrenbeeld van de ontvanger te gebruiken als inspiratiebron.

Het gebruiken van astrologie als inspiratiebron heeft namelijk een paar leuke voordelen zoals dat je bijvoorbeeld; Op ideeën komt waar je anders wellicht niet op was gekomen, en cadeaus vind die passen bij de persoonlijke eigenschappen van de ontvanger.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:Rammen zijn over het algemeen heel erg actief, dus een actief-gerelateerd cadeau zal zeker in de smaak vallen bij jouw geliefde ram. Sport of fitness materiaal, een abonnement op de sportschool of een lidmaatschap voor de golf vereniging, zomaar een aantal cadeaus waar de ram blij van zal worden.

Een mooie weekend tas zou natuurlijk ook kunnen, de ram is namelijk vaak onderweg, dus een tas voor de volgende trip is voor rammen nooit weg. 

De stier is een zeer artistiek sterrenbeeld. En stieren hebben meestal een uitstekende smaak en een even zo stijlvol ingericht huis. Luxe en hoogwaardige kwaliteit, dat is waar de stier van houdt, ook wanneer het een cadeau betreft. Een kussen van fluweel of kasjmier, een sieraad of badschuim van een exclusief merk, zijn dan ook cadeautjes om te overwegen voor de stier.

Stieren uiten zich ook graag op papier, dus creatieve materialen zijn bij de stier altijd welkom. Wat dacht je van een doosje waterverf en een aantal penselen? Hiermee voorzie jij de stier van de materialen die nodig zijn om wat schoonheid te creëren.

Tweelingen houden enorm van communiceren, waardoor ze de nieuwste gadgets die hen in staat stellen om snel en effectief te communiceren aanbidden. Een nieuwe telefoon zal hen helpen om verbinding te maken met zo veel mogelijk mensen als zij maar wensen. Een telefoon is natuurlijk geen klein cadeau.

Opzoek naar iets budget vriendelijker? Tweelingen houden er ook van om hun zintuigen geprikkeld te houden. De tweeling heeft daarnaast ook humor, dus een educatief cadeau met een grappige noot zal zeker in de smaak vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een bordspel zoals Scrabble of Cluedo.

Kreeften zijn vaak geïnteresseerd in geschiedenis, dus een eenvoudig geschiedenis boek zal hoogstwaarschijnlijk met plezier worden ontvangen. Opzoek naar iets actievers? Kaartjes voor een lezing of een voorstelling over de geschiedenis past ook erg goed bij de kreeft.

De kreeft hecht daarnaast erg veel waarde aan zijn of haar woning. Een boek over Feng Shui zou hen kunnen helpen het huis nog meer tot een thuis te maken. Wil jij dit jaar groots uitpakken? Dan zou je kunnen denken aan een cadeaubon voor een Feng Shui expert, welke de kreeft helpt zijn of haar huis in te richten op een manier die hen gezondheid, rijkdom en geluk zal brengen.

Leeuwen houden erg van grootse cadeaus. Een heel groot en luxueus boeket van lelies en rozen zal bij de vrouwelijke leeuw dan ook goed in de smaak vallen. Zorg er wel voor dat deze mooi gepresenteerd is, en het liefst bestaat uit ‘net even meer’ bloemen dan normaal.

De mannelijke leeuw wordt op zijn beurt gelukkig van een grote fles van zijn favoriete alcohol. Zowel de mannelijke als vrouwelijke leeuwen houden erg van sieraden. Met name grote, stevige gouden sieraden zullen hun aandacht weten te trekken. Denk groot en denk stijlvol.

Maagden staan bekend om hun uitstekende kookkunsten, een cadeau die hun nog meer in staat stelt om iedereen te imponeren met hun aandacht voor detail, zal dan ook zeker gewaardeerd worden. Ook keukenapparatuur doet het bij de maagd goed, zo lang als het maar wel simpel en stijlvol is.

Maagden zijn gezondheidsbewust, letten goed op kwaliteit en zijn zeer geïnteresseerd in gezonde voeding. Een goed gepresenteerd, gezond en kwalitatief hoogstaand doosje chocolade zal dan ook ook positief worden ontvangen. Een mooie mand met gezond fruit is ook een idee, let alleen wel goed op dat het niet oogt als een; “wordt snel beter fruitmand”.

Weegschalen houden van harmonie in hun huis en in hun persoonlijke leven. Wat zou jij cadeau kunnen geven om hen nog beter in staat te stellen de positieve vibes te verhogen? Een mooie geurkaars bijvoorbeeld, gemaakt van natuurlijke wax en pure essentiële oliën. Deze kaars geeft de weegschaal een gevoel van vrede, warmte en serene rust.

Weegschalen zijn zich ook erg bewust van de voordelen van voldoende nachtrust. Dit maakt een zijden negligé, pyjama of dekbedovertrekset ook een uitstekend cadeau. Net als nachtrust staat ook ontspanning hoog op het prioriteiten lijstje van je weegschaal, waardoor aromatherapie, een ontspanningsmassage of een compleet dagje spa zeer geliefde cadeaus van de weegschaal zijn.

Schorpioenen houden ervan zich te verdiepen in dingen, en ze zijn in hun element wanneer zij in staat zijn om een mysterie te ontrafelen. Is jouw schorpioen een grote lezer? Dan zijn misdaad fictie of non-fictie boeken een zeer goede keuze. Denk vooral ook aan een detective, deze zal de fanatieke en oplettende schorpioen volledig in zijn of haar element brengen.

Omdat schorpioenen zich graag verdiepen in het onbekende, is er eigenlijk geen beter cadeau te bedenken dan een pakje Tarot kaarten. Er zijn ontelbare tarot kaarten waar jij uit kunt kiezen, maar schorpioenen houden vooral van sterke en donkere tinten rood en mysterieuze en dramatische afbeeldingen.

Boogschutters waarderen ervaringen meer dan materiële zaken, waardoor een dagje skydiven of rotsbeklimmen dan ook erg goed aansluit op hun gevoel voor avontuur. Ook kaartjes voor een circus doen het goed. Boogschutters kijken namelijk met bijzonder veel interesse naar mensen die buitensporige risico’s durven te nemen.

De meeste boogschutters zouden ook erg graag een telescoop ontvangen. Dit stelt hen namelijk in staat om hun horizon te verbreden doormiddel van het verkennen van de ruimte. Nog niet helemaal zeker wat jij de boogschutter wilt geven? Zoek dan vooral iets uit wat aansluit op hun gretigheid om te reizen en te leren.

Steenbokken zijn leergierig en traditioneel, dus klassieke literatuur past perfect bij dit sterrenbeeld. Een mooie, in doek of in leer gebonden editie van een klassieke roman, is voor de steenbok een van de meeste ideale cadeau keuzes. Of het nu een klassieke roman is die ze kennen en liefhebben, of iets wat ze nog niet eerder hebben gelezen, het zal hoe dan ook worden gewaardeerd.

Doordat het sterrenbeeld steenbok wordt geregeerd door Saturnus, en de planeet Saturnus de heerser is van de tijd, past een aan de tijd gebonden cadeau ook perfect. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een klok of een horloge, beiden perfecte cadeaus voor de punctuele steenbok.

Watermannen zijn van nature de beste astrologen. Een boek over astrologie, waarmee zij hun gave op dit gebied kunnen verbreden, past dan ook erg goed.

De Waterman staat ook bekend om zijn humanitaire karakter. Dit zorgt ervoor dat zij bijna altijd een donatie aan een goed doel weten te waarderen, in tegenstelling tot een materieel geschenk. Misschien kun jij een kind of een dier voor hen sponsoren? Je zult zien dat de waterman een humanitair gebaar meer waardeert dan materieel gewin.

Vissen zijn de vrije-geesten van het heelal, en daardoor altijd opzoek naar een plek waar zij zich thuis voelen. Een prachtige wereldbol voor in huis, die hun in staat stelt (en aanmoedigt om) te fantaseren over de meest prachtige reizen, is dan ook zeker een goede keuze. Wie weet, misschien moedig jij hem of haar met dit cadeau zelfs aan om al die mooie reis plannen nu eens in de praktijk te brengen.

Fotografie is de gave van de vis. Een camera of fotografische apparatuur zal jouw geliefde vis nog beter helpen het leven te verkennen doormiddel van de lens.


Benieuwd hoe jij vaker astrologie als inspiratiebron kunt gebruiken? Dagelijks zijn er meerdere astrologen op onze astrolijn beschikbaar die je hier graag meer over willen vertellen en jouw vragen willen beantwoorden.