Betekenis geboortedag

Betekenis Geboortedag weekdagen

Betekenis geboortedag – Wat verteld jouw geboortedag over jou?

Wanneer jij een bezoekje brengt aan TijdVoorSpiritualiteit is de kans groot dat jij bekend bent met Astrologie en met geboortekaarten. Deze bronnen van informatie zijn beiden gebaseerd op jouw geboortedatum, geboorteplaats en de tijd waarop jij geboren bent.

Hoewel astrologie in het algemeen, en een persoonlijke geboortekaart in het bijzonder, veel informatie bevat zijn zij niet de enigste bronnen die je helpen inzicht te krijgen in de verborgen aspecten van jouw persoonlijkheid. Zo bevat jouw geboortedag bijvoorbeeld ook een schat aan informatie over jou en jouw levenslot.

Hoe precies? Door middel van numerologie. Deze oude studie van getallen die symbolische mystiek associeert met datums, kan worden gebruikt om inzicht te krijgen in het verloop van jouw levenspad.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar de betekenis van de geboortedag:De betekenis van jouw geboortedag staat in de sterren

Astrologie en numerologie lijken op het eerste gezicht vrij weinig met elkaar te maken te hebben. Toch hebben zij een belangrijke overeenkomst; beiden zijn gerelateerd aan planeten en sterren.

“Astrologie associeert de plaatsing van hemellichamen met de tijd en plaats waar jij geboren bent, elke dag van de week is vernoemd naar een planeet of ander groot hemellichaam aan de hemel.”

Numerologie en astrologie zijn beiden geschikt om inzicht te krijgen in jou als persoon en jouw persoonlijke levenspad. Combineer jij deze twee oude wijsheden met elkaar? Dan wordt het plaatje nog completer.

Iedere geboortedag is vernoemd naar een planeet/ster

Dat een geboortedag in het teken staat van een planeet/ster zal je vast niet verbazen. Iedere dag is immers vernoemd naar een planeet of ster.

Bij zondag en maandag is deze connectie direct helder. Zondag heeft zijn naam immers te danken aan de zon en maandag dankt zijn naam aan de maan.

De dagen die volgen op zondag en maandag lijken iets minder voor de hand te liggen – maar ook deze dagen staan in het teken van een planeet/ster:

  • De Latijnse naam voor dinsdag is dies Martis – vrij vertaald “dag van Mars”.
  • Woensdag is in het Latijns; dies Mercurii – wat “de dag van de god Mercurius” betekent en waar ook de planeet Mercurius zijn naam aan te danken heeft.
  • De Latijnse naam voor donderdag is Iovis Dies – wat “dag van Jupiter” betekent.
  • Vrijdag is in het Latijns; dies Veneris – wat betekent “dag van Venus”.
  • Zaterdag tot slot is dies Saturni in het latijns – wat vrij vertaald “dag van Saturnus” betekent.

Een combinatie van astrologie en numerologie kan dus laten zien welke eigenschappen jij bezit op basis van jouw geboortedag. Benieuwd wat de dag van de week waarop je geboren bent verteld over jou? Lees dan snel verder.

Betekenis Geboortedag - Zondag ZonZoals gezegd wordt zondag geassocieerd met de zon. Het is dus geen verrassing dat mensen die op deze dag geboren zijn, slimme, gedurfde en creatieve leiders zijn.

Daarnaast zijn mensen die op zondag geboren zijn meestal erg gesteld op aandacht en lof en zijn zij tot slot echte feestbeesten.

Het is niet voor niets dat de Zon-kaart in Tarot geassocieerd wordt met het astrologische teken van de leeuw. Ook de astrologische leeuw is immers een gepassioneerde levensgenieter met een opgewekte geest.

Maandag MaanMensen die geboren zijn op maandag delen bijzonder veel karakter eigenschappen met mensen die geboren zijn onder het astrologische teken van de Kreeft.

‘Maandag mensen’ zijn gevoelig, betrouwbaar, verzorgend en gracieus. Je zou haast zeggen dat ze stralen als de maan. Ze stralen helder en warm maar, net als de maan, altijd bescheiden.

Tot slot zijn zij die op maandag worden geboren vaak echte familiemensen. Familie is in dit geval echter een breed begrip aangezien zij onder ‘familie’ niet alleen hun bloedverwanten rekenen.

Betekenis Geboortedag - Dinsdag Mars‘Dinsdag mensen’ beschikken over evenveel vurige passie en zelfvertrouwen als mensen die geboren zijn onder het astrologische teken van de Ram.

Door de invloed van de planeet Mars zijn, mensen die geboren zijn op een dinsdag, vrijwel altijd energiek, ongeduldig, levenslustig en constant in beweging.

Tot slot zijn zij die op dinsdag worden geboren vaak echte carrièretijgers. Hebben zij een doel voor ogen? Dan zetten zij alles op alles om dit doel daadwerkelijk te bereiken.

Woensdag MercuriusHet leven van mensen die geboren zijn op woensdag wordt, net als bij de astrologische Tweeling, beïnvloed door de planeet Mercurius. Zij hebben een actieve geest en een sociaal karakter.

‘Woensdag mensen’ zijn daarnaast vrijwel altijd levendige en nieuwsgierige mensen. Zij houden van lange conversaties en gaan goede gesprekken zeker niet uit de weg.

Tot slot zijn zij die op woensdag worden geboren vaak bijzonder actief. Stil zitten? Dat past niet bij hun levenslustige en actieve geest.

Donderdag JupiterMensen die geboren zijn op een donderdag hebben veel overeenkomsten met mensen die geboren zijn onder het astrologische teken van de Boogschutter.

Bij beiden staat het leven in het teken van de planeet Jupiter. Dit betekend dat zij (net als de Boogschutter) houden van uitdagingen, plezier. Een uitdaging uit de weg gaan? Dat zal een ‘donderdag mens’ zeker niet doen. Sterker nog, zij zoeken uitdagingen zelfs eerder op.

Tot slot zijn ‘donderdag mensen’ ras optimisten. Een karakter kenmerk die hen in de regel bijzonder populair maakt.

Vrijdag VenusHet leven van mensen die geboren zijn op vrijdag wordt, net als bij de astrologische Stier en Weegschaal, beïnvloed door de planeet Venus. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ‘vrijdag mensen’ sociale vlinders zijn met een voorliefde voor liefde en romantiek.

Net als hun astrologische verwanten zijn zij die op vrijdag zijn geboren ook ware levensgenieters. Zij houden van luxe, schoonheid en streven erna zoveel mogelijk van het leven te genieten.

Dat niet alles om de buitenkant draait dat weten vrijdag mensen maar al te goed. Maar dat gezegd hebbende zien zij dit niet als excuus om zichzelf te verwaarlozen. Sterker nog – hun uiterlijk en kleding is altijd tot in de puntjes verzorgd.

Betekenis Geboortedag - Zaterdag SaturnusNet als bij de astrologische Steenbok staat het leven van de mensen die op zaterdag geboren zijn in het teken van Saturnus. Hierdoor zijn zij, net als de Steenbok, keiharde werkers met een subtiel en sturend karakter.

Een ‘zaterdag mens’ beschikt vrijwel altijd over de gave “het hele plaatje” te overzien. Hierdoor zijn zij vaak perfecte leiders en/of leidinggevende.

Tot slot zijn zij die op zaterdag geboren zijn geneigd om rijkdom te vergaren. Dit valt echter vaak niet op doordat zij daarnaast ook zeer zuinig zijn aangelegd en voorzichtig zijn met hun uitgaven.

De dag waarop jij geboren bent heeft een hoop betekenis.

Heb jij nooit begrepen waarom jouw karaktereigenschappen zo ver afstaan van de eigenschappen die passen bij jouw sterrenbeeld? Dan is de kans groot dat jij nu weet waarom.

Jouw geboortedag betekent namelijk vrijwel evenveel als het zonneteken waaronder jij geboren bent.