De link tussen jouw sterrenbeeld en stress rond de feestdagen

Sterrenbeeld en stress

Sterrenbeeld en stress zijn twee woorden die je niet direct bij elkaar verwacht. Toch heeft jouw sterrenteken invloed op hoe (en hoeveel) stress jij ervaart. Gelukkig is dit positief. Want wanneer jij weet welke stressfactoren er horen bij jouw sterrenbeeld kun jij jezelf hier tegen wapenen.

Net als sterrenbeeld en stress zijn ook de combinatie van woorden als stress en feestdagen woorden die je niet vaak terug leest in een zin.

De feestdagen zijn immers bedoeld als vreugdevolle dagen. Het betekend (meestal) een paar dagen vrij zijn van het werk. Vrienden en familie bezoeken en gezellig samen eten.

Hoewel dit zeker ook zo is brengen deze dagen ook vaak een hoop stress met zich mee. Deze stress kun jij (deels) vermijden door alert te zijn op jezelf en op de valkuilen die horen bij jouw sterrenbeeld.

Benieuwd hoe jij jouw feestdagen stressloos kunt laten verlopen? Lees dan snel ons kleine lijstje met tips.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:Ram SterrenbeeldDe link tussen sterrenbeeld en stress is bijna nergens zo duidelijk merkbaar als bij de vurige ram. Rust, stilte en ontspanning? Bij de gedachte alleen al stijgt het stressniveau van de ram tot ongekende hoogte.

Goed nieuws ram! Deze stress kun jij op twee manieren te lijf gaan.

Optie 1? Geef je volledig over aan de rust en gebruik deze periode als een leerproces waarin jij jezelf kunt leren om te genieten van de rust en de stilte. De ram werkt graag naar een doel toe – dus wie weet lukt het je om te ontspannen door ontspanning als doel te zien.

Optie 2? Maak nog voor de feestdagen een strakke planning gevuld met alle dingen waar jij dit jaar niet aan te bent gekomen. Een hele verbouwing? Dat zal (zeker nu de bouwmarkten dicht zijn) niet meer lukken. Maar een gordijntje ophangen? Of jouw financiën bijwerken? Het zou jou nog net kunnen lukken.


Sterrenbeeld Stier en stressJe zou denken dat de vredelievende en serene stier opbloeit in deze tijd van rust en vreugde – en dat klopt… in theorie.

In praktijk gaan de feestdagen echter vaak gepaard met drukte, (kerst)stress – en soms zelfs met – grote familie ruzies en kleine irritaties.

Creëer ruimte om (alleen) te ontspannen.

De oplossing stier? Maak gebruik van jouw innerlijke rust en jouw vermogen om ‘het rustiger aan te doen’. Zorg ervoor dat jij voldoende momenten hebt waarin jij ‘gewoon´ even helemaal niets hoeft te doen. Ga lekker wandelen, tv kijken of iets anders waar jij rustig, maar bovenal, gelukkig van wordt.


TweelingenDe link tussen sterrenbeeld en stress is meestal niet goed zichtbaar bij de extreem sociale tweeling. Maar helaas tweeling. Ook jij kunt (zeker dit jaar) momenten van stress ervaren tijdens de feestdagen.

Normaals schittert en straalt de tweeling tijdens de feestdagen en is vrijwel op ieder (kerst)feest het stralende middelpunt. Maar dit jaar is het helaas anders. Want stralen in een klein gezelschap? Dat is toch net iets lastiger.

Zoek andere manieren om te stralen tweeling.

Oké een groot feest zit er dit jaar misschien niet in tweeling. Maar gelukkig ben jij niet alleen buitengewoon sociaal, maar ook buitengewoon creatief. Maak hier gebruik van.

Organiseer bijvoorbeeld één (of meerdere) online kerstborrels. Schrijf brieven, kook eten voor mensen die alleen zijn. Wat je ook kiest om te doen het maakt niet uit. Zolang jij er maar voor zorgt dat ook dit jaar jouw (kerst)ster volledig kan stralen.


Sterrenbeeld KreeftHoewel de buitenwereld het vrijwel zeker nooit zal zien loopt ook de kreeft het risico om gestrest te worden tijdens de feestdagen. Hoe dat komt? De kreeft zorgt tijdens de feestdagen voor iedereen… maar vergeet zichzelf. 

Tijdens de feestdagen is de kreeft druk, druk, druk. Inpakken van cadeautjes, eten koken, een gezellig samenzijn organiseren. De kreeft neemt (en krijgt) geen momentje rust.

Plan ook tijd voor jezelf kreeft.

Natuurlijk is het zorgen voor anderen een positieve bezigheid kreeft. Maar pas op! Als jij blijft rennen voor anderen dan bestaat de kans dat jij jezelf voorbij loopt.

De oplossing? Plan tijdens de feestdagen bewust enkele momenten in om tot rust te komen. Lees even een boek, mediteer of maak een lange wandeling alleen door het bos. Tijdens deze momenten kun jij even opladen zodat jij daarna weer uitgerust je rol van perfecte gastheer of vrouw kunt hervatten.


Sterrenbeeld en Stress LeeuwDe loyale, gulle en charmante leeuw lijkt haast gemaakt te zijn om te stralen tijdens de feestdagen. De leeuw geeft de perfecte cadeaus, de leukste feestjes en de gezelligste borrels.

Betekend dit dat er voor de leeuw geen verband bestaat tussen sterrenbeeld en stress? Helaas niet leeuw. Ook jij kunt momenten van extreme stress ervaren.

Haal diep adem en probeer drama’s te vermijden.

Hoe dat komt? De leeuw is, subtiel gezegd, niet altijd even goed instaat om zijn of haar emoties onder controle te houden. Een kleine woordenwisseling kan hierdoor al snel uitlopen op een groots familie drama.

De oplossing leeuw? Probeer je kalmte te bewaren. Heeft iemand iets aan te merken op jou perfecte bereide kerstdiner? Tel dan tot tien en laat het voor nu los. Lastig? Absoluut. Maar ondanks dat doe jij anderen, maar zeker ook jezelf, hier een hoop plezier mee.

Blijft het nare gevoel hangen? Schrijf (als iedereen weg is) voor jezelf de naam op van de persoon waar jij last van hebt gehad en waarom. Lees dit volgend jaar ver voor de feestdagen terug. Is het gevoel nog niet vervlogen? Dan is het misschien een goed idee om deze persoon niet meer mee te laten genieten van jouw perfecte kookkunsten.


Sterrenbeeld MaagdNet als bij de ram is de link tussen sterrenbeeld en stress ook bij de maagd niet uitzonderlijk opvallend. De maagd is immers enorm perfectionistisch en wilt dat alles perfect verzorgd is en tot in de puntjes is geregeld.

Je structuur en verlangen naar perfectie zijn bewonderenswaardig maagd. Maar helaas. Zeker tijdens de feestdagen is de kans groot dat niet alles verloopt zoals gepland.

Doe een stapje terug maagd en stel jezelf de vraag; “is dit nu echt zo belangrijk?

Natuurlijk is het leuk dat iedere kerstbal exact op de juiste plaats hangt. En natuurlijk is het leuk dat het door jouw bereide kerstdiner niet zou misstaan in een tijdschrift. Maar vergeet niet maagd, de feestdagen draaien bovenal om plezier en gezelligheid.

De oplossing om stress te vermijden tijdens de feestdagen? Neem regelmatig even pauze. Bedenk op die momenten even wat echt belangrijk voor je is en wat niet. De kans is groot dat jij liever kiest voor een leuke avond dan voor een perfect gestylde kerstboom.


Sterrenbeeld en stress WeegschaalOok voor de weegschaal is er een duidelijke link tussen sterrenbeeld en stress. Allereerst is daar natuurlijk de onvermijdelijke keuzestress die komt kijken bij het kopen van cadeau’s.

Maar daar blijft het helaas niet bij. Ook de drukte waarmee de feestdagen gepaard gaan laten het stressniveau van menig weegschaal, al ruim van te voren, stijgen tot ongekende hoogte.

Oké het is een open deur… maar ondanks dat… balans is ook nu jouw sleutelwoord.

De oplossing voor stressproblemen tijdens de feestdagen? Die is je vast niet onbekend; balans. Wissel de zoektocht naar cadeau’s af met een momenten van rust. Zoek rust voor en na het kerstdiner. En zorg ervoor dat jij op oud en/of nieuwjaarsdag geen verplichtingen hebt.

Wanneer jou dit lukt kun jij namelijk niet alleen stress vrij van de feestdagen genieten. Het geeft jou daarnaast ook de kans om de positieve kanten van jouw sterrenbeeld te tonen en te delen. Denk hierbij aan je charmante persoonlijkheid en jouw vriendelijke en warme karakter.


Sterrenbeeld en stress kreeftStress is zeker geen vreemde van de gepassioneerde schorpioen. Niet verwonderlijk aangezien de meeste schorpioenen, zacht gezegd, niet floreren in tijden van drukte en chaos.   

Helaas zijn drukte en stress niet de enigste factoren tijdens de feestdagen die de schorpioen gestrest kunnen maken. De schorpioen is namelijk haast een even grote perfectionist als de boogschutter. Snel een cadeau uitzoeken kan daardoor al gauw veranderen in een ware (web)winkel marathon.

Leg jezelf niet aan banden en vertrouw op je gevoel.

Wil jij de feestdagen toch ontspannen doorkomen schorpioen? Zorg er dan allereerst voor dat jij niet ieder uur van de feestdagen vult met afspraken. Het klinkt leuk een volle agenda – maar een beetje keuzevrijheid op het laatste moment doet wonderen voor jouw stressniveau.

Een tweede tip; stop met zoeken naar het perfecte cadeau. Je eerste keuze is eigenlijk vrijwel altijd de beste keuze. Vertrouw tijdens de zoektocht dus ‘gewoon’ op je gevoel en stop zo snel mogelijk met zoeken.


Sterrenbeeld en Stress BoogschutterGoed nieuws boogschutter. De link tussen sterrenbeeld en stress raken jou als boogschutter het minst. Helemaal stressloos de feestdagen doorkomen? Dat lukt je misschien niet altijd direct. Maar wees gerust, het is wel mogelijk. 

Jouw komische, vrolijke en optimistische karakter passen perfect bij de feestdagen. Niet voor niets ben jij dus een graag geziene gast tijdens de feestdagen. Prettig. Maar pas op! Jouw populariteit zorgt ervoor dat jij jezelf misschien iets te snel op brand tijdens de feestdagen.

Bescherm je vrijheid en plan tijd in voor jezelf.

Van nature ben jij enorm gesteld op je vrijheid en altijd opzoek naar avontuur. Plan jij jezelf helemaal vol met afspraken? Dan is de kans groot dat jij jezelf tekort doet omdat jij moet inleveren op een van beide.

De oplossing; zorg ervoor dat je tijd vrij kunt maken om op avontuur te gaan en/of even alleen te kunnen zijn. Jij laad jezelf hiermee allereerst volledig op voor het volgende sociale moment, en op de tweede plaats, ben jij instaat om ook tijdens de feestdagen stressloos te kunnen genieten.


Oei steenbok, jij kent als geen ander de relatie tussen sterrenbeeld, stress en de feestdagen. Jij bent immers een ambitieuze doener – rust, kalmte en niets doen… dat zijn niet de woorden waar jij als schorpioen van nature warm voor loopt. 

En helaas, daar houdt het nog niet op. Jij bent een kei harde werker die, over het algemeen, enorm geniet van werken. Vrije dagen en thuis op de bank? Ook dat past, zacht gezegd, niet bij jouw karakter.

De feestdagen kun jij perfect gebruiken om relaties te herstellen.

Zoals gezegd ben jij een energieke carriere tijger die niet graag stil zit. Prima! Al moet gezegd worden dat dit, ongetwijfeld onbewust, soms een negatief effect heeft op jouw sociale skills.

De oplossing; gebruik de feestdagen om relaties te herstellen en jouw sociale leven nieuw leven in te blazen.

Kun jij je werk toch niet helemaal loslaten? Zorg er dan voor dat jij het werken tijdens de feestdagen zoveel mogelijk beperkt. Zelfs jij hebt immers af en toe tijd nodig om op te laden.


Sterrenbeeld watermanOnterecht of niet – de waterman staat meestal niet bekend als een warm en sociaal persoon. Nu ligt dat, gelukkig, meestal niet aan de waterman zelf. Een waterman is namelijk gewoon bijzonder voorzichtig met het tonen van zijn of haar zachte kant. 

Het is hierdoor niet verwonderlijk dat niet iedere waterman reikhalzend uitkijkt naar de feestdagen. Deze dagen staan immers in het teken van sociale gezelligheid en het tonen van affectie. Een beetje stress tijdens de feestdagen? Dat lijkt dan ook onvermijdelijk voor de waterman.

Doe wat jij altijd doet en omring jezelf met de juiste mensen.

De oplossing voor dit probleem? Die is gelukkig eenvoudig waterman. Zorg ervoor dat jij, zoveel als mogelijk is, omringd bent door de mensen bij wie jij jezelf kunt zijn.

De mensen waar je echt om geeft kennen jouw warme liefdevolle kant. En dat niet alleen. Ze weten ook dat jij het niet verkeerd bedoeld wanneer je een tikje afstandelijk overkomt.


Sterrenbeeld vissenGoed nieuws vissen! Jullie zijn bijna net zo immuun voor stress tijdens de feestdagen als boogschutters. Hoe dat komt? Jullie dromerige en spirituele karakter sluit perfect aan bij de magie die hoort bij de feestdagen.

Stressvrij de feestdagen doorkomen? Als iemand het kan dan is het de vis. Natuurlijk zijn er ook voor de vis stressfactoren die roet in het eten kunnen gooien. Maar geen stress – deze kun jij als vis prima vermijden.

Bewaak je grenzen op alle vlakken.

Doordat jij een ware levensgenieter bent bestaat het risico dat jij jezelf direct iets te diep in de feestvreugde werpt. Ontzettend gezellig, maar helaas, op de tweede (feest)dag betaal jij hier vaak direct de prijs voor.

Zonde, want iets af moeten zeggen is nu precies een van de weinige dingen waar jij als vis tijdens de feestdagen van in de stress kunt schieten.

De oplossing; bewaak je grenzen en probeer te genieten – met mate. Verdeel jij je energie goed? Dan geniet jij alle feestdagen met volle teugen.


Benieuwd welke persoonlijke adviezen astrologie jouw te bieden heeft? Dagelijks zijn er meerdere astrologen op onze astrolijn beschikbaar die jouw graag van deze antwoorden willen voorzien.