De schaduwzijde van jouw sterrenbeeld

Aan de schaduwzijde van jouw sterrenbeeld bevinden zich de ‘minder positieve’ of zelfs ‘negatieve eigenschappen’ die horen bij jouw sterrenbeeld. Het zijn de eigenschappen die wij vaak wel herkennen, maar liever niet (laten) zien. Schamen? Dat is nergens voor nodig. Iedereen heeft immers goede en slechte eigenschappen, dus is het logisch dat ook ieder sterrenbeeld een schaduwzijde kent. 

Welke eigenschappen bevinden zich aan de schaduwzijde van jouw sterrenbeeld?

Ieder sterrenbeeld bevat een waslijst aan eigenschappen en kenmerken: positief en negatief. Benieuwd welke eigenschappen de schaduwzijde van jouw sterrenbeeld bevat? Klik dan op de naam van jouw sterrenbeeld en ontdek direct een aantal van deze eigenschappen.Deze lijst bevat slechts een klein deel van de eigenschappen die horen bij ieder sterrenbeeld. In een poging dit bericht niet onleesbaar lang te maken hebben wij een slechts aantal van deze eigenschappen uitgelicht. Vanuit onze eigen interesse hebben wij ons voorgenomen om in de toekomst meerdere soortgelijke berichten te plaatsen.

“De ram is graag haantje de voorste”

Een van de minder mooie eigenschappen van de ram? Dat is dat de mensen die onder dit zonneteken geboren zijn graag de eerste willen zijn. De eerste in rij, de eerste die een promotie, de eerste die (binnen een bijv. een vriendengroep) een kind verwacht etc.

Dit streven op zich kan weinig kwaad. Maar laten we er geen doekjes om winden – de ram kan hierin net iets te ver doorslaan. Staat iemand in de weg? Dan duwt de ram deze (soms letterlijk) aan de kant.

Sta jij tussen de ram en zijn doel? Dan is het verstandig even een stapje opzij te doen.

“De stier kent de kunst van het ‘vriendelijk’ afpoeieren tot in de puntjes” 

De stier geniet enorm van ‘niets doen’ en hecht hier ook bijzonder veel waarde aan. Lui? Dat is misschien iets te hard uitgedrukt… Maar laten we eerlijk zijn het gedrag van de stier neigt soms wel heel erg tegen luiheid aan.

Vraag jij de stier iets te doen waar hij of zij geen zin in heeft? Dan verschijnt de ware schaduwzijde van de stier. De charmante stier kijkt je vriendelijk, zelfs liefdevol aan, en maakt jou met zachte woorden duidelijk dat je het zelf maar moet uitzoeken.

“Geheimen zijn niet veilig bij tweelingen”

Tweelingen houden van praten, of beter gezegd, tweelingen horen zichzelf heel graag praten. Het favoriete gespreksonderwerp van de tweeling? Dat is de tweeling zelf. Uit beleefdheid komt ook iemand anders wel eens naar voren in een gesprek, maar niet te lang natuurlijk. 

Deze beleefdheid is sowieso oppervlakkig. Praat de tweeling over iemand anders? Dan is dit vrijwel altijd in de vorm van een roddel. De tweeling is graag op de hoogte van alle geheimen van de mensen om hem of haar heen. Uit interesse? Soms, maar vooral omdat hij of zij deze geheimen vervolgens zelf kan delen met iemand anders.

Heb jij een geheim die ook echt geheim moet blijven? Denk dan eerst even goed na voordat jij deze deelt met een tweeling.

“De kreeft zoekt continu naar bevestiging”

De kreeft lijkt zelfverzekerd maar dat is meestal schijn. Kreeften twijfelen, vanuit onzekerheid, namelijk over vrijwel alles. De oplossing volgens de kreeft? Dat is ieder probleem/vraagstuk voor te leggen aan iemand anders. 

Zinvol? Misschien. Vermoeiend voor een ander? Absoluut. De kreeft zoekt bij alles bevestiging. Hoe zit mijn haar? Wat vind jij van deze kleur? Ben ik nog wel leuk? Aantrekkelijk? etc…

Heb jij een relatie of vriendschap met een kreeft? Bereid je dan voor op een eeuwigdurend vragenvuur.

“De leeuw is letterlijk zo trots als een leeuw”

De leeuw heeft een waslijst van positieve eigenschappen. Bescheidenheid? Die eigenschap komt echter niet op het lijstje voor. De leeuw is trots, heel trots. Dat gezegd hebbende is de leeuw niet te trots om zichzelf de hemel in te prijzen.

Vindt jij de leeuw geweldig? Dan hebben wij goed nieuws, de leeuw is het volledig met je eens.

Nu is zelfverzekerdheid meestal geen negatieve eigenschap. Maar laten we eerlijk zijn – de leeuw zoekt de grens van arrogantie soms net even iets te vaak op.

De leeuw heeft alles (volgens de leeuw zelf) trouwens ‘ook’ gedaan, meegemaakt of bereikt. Sterker nog: de leeuw heeft alles wat jij gedaan hebt niet alleen ‘ook gedaan’, maar heeft het natuurlijk beter gedaan, veel beter.

“De maagd legt de lat hoog – en niet alleen voor zichzelf”

Het woord “tevredenheid” komt niet in het woordenboek van de perfectionistische maagd voor. De maagd is daardoor niet snel tevreden. Het kan, volgens de maagd, namelijk altijd vele malen beter. De maagd legt de lat hierdoor altijd hoog. Perfectie is wat de maagd verwacht van zichzelf, maar ook van anderen. 

Dat perfectie vaak niet haalbaar is? Daar hoef jij bij de maagd niet mee aan te komen. De maagd ziet iedere fout en steekt ongenoegen niet onder stoelen of banken. Maakt iemand een heel klein foutje? Dan is de maagd de eerste die hem of haar hier (langdurig) op zal wijzen.

Ben jij de vriend(in) van een maagd? Dan moet je enorm sterk in je schoenen staan en goed tegen kritiek kunnen.

“In de kracht van de weegschaal schuilt gevaar”

De weegschaal past zich, als was het een ware kameleon, moeiteloos aan iedere situatie aan. Dit doet de weegschaal over het algemeen uit naam van vrede, harmonie en vanuit de drang om conflicten te vermijden.

Net als ieder ander heeft ook de ‘onschuldige’, vredelievende en meegaande weegschaal echter een duistere randje. Heeft de weegschaal een doel voor ogen? Dan schroomt deze niet om zijn of haar aanpassingsvermogen voor mindere zuivere doelen te gebruiken. De weegschaal weet immers precies hoe je mensen op het verkeerde been kunt zetten en hoe je mensen onbewust kunt manipuleren.

Sta jij recht tegenover de weegschaal? Houdt er dan rekening mee dat jij niet alleen de strijd aan zult moeten gaan met de weegschaal. De weegschaal opent namelijk pas het vuur wanneer hij of zij een flinke achterban heeft opgebouwd.

“Denk na voordat jij een schorpioen tegenwerkt”

De bedenker van de term “als blikken konden doden” heeft ongetwijfeld kennis gemaakt met een schorpioen. Vanuit een positieve blik kan gezegd worden dat een schorpioen een echte doorzetter is die ieder obstakel op het pad naar succes overwint. 

Positief zou je denken. Die gedachte verandert echter wanneer de schorpioen jou beschouwt als een obstakel. De schorpioen neemt je dit namelijk absoluut kwalijk en laat dit ook zeker aan je merken. Woorden, agressie, geweld? Dat heeft de schorpioen niet nodig. De dodelijke blik van de schorpioen dringt namelijk door tot op het bot.

“De boogschutter is eerlijk… Misschien iets te eerlijk” 

Ook de schaduwkant van de boogschutter komt voort uit een positieve eigenschap. De boogschutter is namelijk eerlijk. Stel jij een vraag? Dan krijg je een eerlijk antwoord. Is dit antwoord tactisch, vriendelijk, bedachtzaam of subtiel? Uhmn dat dan meestal weer niet. 

De boogschutter is (onbewust) extreem oprecht en eerlijk en denkt niet na over de gevolgen van zijn of haar woorden.

Een voorbeeld: stel jij aan een  boogschutter de vraag “maakt deze broek me dik?” houdt dan rekening met een antwoord zoals bijvoorbeeld “Nee de broek maakt je niet dik – Maar in iedere broek zie je natuurlijk wel gewoon dat je overgewicht hebt”.

“De steenbok werkt niet om te leven, maar leeft om te werken” 

Het leven van de steenbok staat, net als het leven van de schorpioen, voor een groot deel in het teken van werk, ambitie en carrière. De onderliggende drijfveer? Daarin schuilt een duidelijk verschil tussen beiden sterrenbeelden. De schorpioen werkt hard om hogerop te komen. De steenbok werkt keihard omdat, tja, omdat het nu eenmaal ‘zo hoort’.

Werk en carriere staan bij de steenbok vrijwel altijd voorop. “Even gas terug te nemen?” Daar wilt de steenbok niets van weten. Hij of zij is namelijk angstig dat het kaartenhuis direct in elkaar stort wanneer er pauze wordt genomen.

Deze houding is soms lastig voor de steenbok zelf. Hij of zij werkt namelijk vaak tot (over) de grens van een burn-out. Moeilijker is het echter voor de omgeving die de steenbok letterlijk op zien branden.

“De vrijgevochten waterman MOET helemaal niets” 

In het leven van de waterman staat vrijheid altijd op de eerste plaats. Nogmaals – altijd! Zonder enige uitzondering. Ben jij de partner, leidinggevende of een vriend/vriendin van de waterman? Dan kun je beter zo snel mogelijk accepteren dat ook jij geen uitzondering bent op deze regel. 

Watermannen weten als geen ander hoe zij voor zichzelf moeten zorgen. Problemen? Die lost de waterman ‘gewoon’ zelf wel op. De waterman zit niet op hulp te wachten, maar is absoluut niet te beroerd anderen te helpen. Verwacht echter niets – en spreek verwachtingen ook zeker niet uit. De waterman laat je direct vallen wanneer je begint over ‘verplichtingen, verwachtingen en zaken die moeten’.

“Vissen zien het leven (te) rooskleurig en zonnig in”  

Vissen zijn ware dromers die het beste zien in ieder mens en/of situatie. Achter werkelijk iedere wolk schuilt volgens de vis de zon. Ieder dal wordt gevolgd door een piek etc etc. Deze onvoorwaardelijke positiviteit is bewonderenswaardig… tot op zekere hoogte.

Zoek jij advies en goede raad? Dan kan het opbeurende en positieve karakter van de vis mateloos irritant worden. Vindt jij het leven even somber en zinloos? Dan zal de vis oprecht zijn best doen om jou de zonnige kant van het leven te tonen.

Lief bedoeld natuurlijk, maar soms zit jij (of iemand anders) gewoon even niet te wachten op deze verstikkende deken van positiviteit.


Benieuwd welke ‘negatieve’ eigenschappen er nog meer verborgen liggen in de schaduwzijde van jouw sterrenbeeld? Dagelijks zijn er meerdere astrologen op onze astrolijn beschikbaar die jouw hier graag meer over vertellen.