De Tarot en Astrologie een krachtige combinatie

Tarot en Astrologie

De Tarot en astrologie zijn twee verschillende (waarzeg)systemen die, los van elkaar, kunnen dienen als een onuitputtelijke bron van antwoorden en (zelf)inzichten. Tarot en astrologie kun je naast ‘ieder op zichzelf’ ook tezamen gebruiken.

Dat dit zelfs minder ingewikkeld is dan het klinkt komt door de vele overeenkomsten die te zien zijn tussen Tarot en astrologie. Wist je bijvoorbeeld dat er bij iedere Tarot kaart een astrologisch teken past? En dat zij samen naar een dieper niveau van je bewustzijn gaan?


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:Wanneer een astrologisch teken naar voren komt tijdens een Tarot Legging, dan is dit een bevestiging dat de kaarten rechtstreeks tot jou spreken. Sommige Tarotisten gebruiken daarnaast de Tarot kaart die jou vertegenwoordigt als sterrenbeeld, om zo een beter en persoonlijker beeld te vormen tijdens de reading.

Dit zijn slechts enkele manieren om De Tarot en Astrologie te combineren. Het aantal voorbeelden is echter eindeloos, waardoor het erg leuk is op zoek te gaan naar de wijze die het beste bij jouw past. Ter inspiratie vind je hieronder een van de voorbeelden waarmee De Tarot en Astrologie elkaar kunnen versterken.

Een kaart van hoop, Ram/Ster is de drager van motivatie, waardoor hij je hulp bied bij de vooruitgang in je leven. De ster is een kaart van het universele bewustzijn. In een lezing, brengt deze kaart veelbelovende vooruitzichten en inspiraties.

Dit is de kaart van verderf. Wanneer je een vrouw bent vertegenwoordigt dit de mannelijke energie in je leven of mannelijke trekken in jezelf, zoals fysieke kracht.

Een Stier / Hiërofant is een esoterische persoon, denkt buiten de lijnen en is een drager van wijsheid en der onderwijzer van degene die een diepe, innerlijke stem bezitten.

Deze kaart staat in teken van de krachtige harmonie van zowel de innerlijke en uiterlijke aspecten van het leven. Tweelingen / Geliefden brengen keuzes aan het licht binnen de lezing. Zij tonen daarnaast aan dat jij waardoor de drager bent van grote verantwoordelijkheden.

Kunstenaar, schrijver, dichter of acteur? Passie voor schoonheid is er in allerleivormen en deze kaart is de kaart die staat voor jouw persoonlijke vorm van creativiteit.

Of het nu om wetenschap, kunst, vooruitgang of de gevechten in het leven gaat, deze persoon is gemaakt voor succes. Kreeft/Strijdwagen vertegenwoordigt de menselijke persoonlijkheid. Het is het voertuig van kosmische krachten of universele wil.

Deze kaart is daarnaast een teken wat aangeeft dat jij over alle kwaliteiten beschikt om succesvol te worden in dit leven.

Dit is een symbool van het eeuwige leven. De kaart met de Leeuw/kracht schenkt moed en het vermogen om te overwinnen door geduld.

Op deze persoon kun je rekenen tijdens de moeilijkste periodes in je leven. Zij gaan voor je door het vuur, en vertegenwoordigen bescherming, kracht, zorgzaamheid en een gezond ego.

De combinatie maagd / kluizenaar wijst de weg aan degene die spirituele waarheid zoeken en neemt bij hen onwetendheid weg. Deze persoon, waar deze kaart symbool voor staat, ontmoet jij op jou levenspad en zal jouw met geduld begeleiden. Hij of zij wijst je daarnaast op de gebieden in je leven die jouw aandacht nodig hebben.

Werken aan balans, harmonie en rechtvaardigheid zonder veroordeeld te worden, Weegschaal / Gerechtigheid staat voor de wet (de universele wet van oorzaak en gevolg) en brengt een eerlijke uitkomst wanneer deze naar voren komt in een lezing. Zij gelooft in het elimineren van nutteloze vormen van onderwijs zodat er ruimte kan worden gemaakt voor nieuwe technologie.

Weg met alle oude dingen en begin opnieuw. Schorpioen/Dood staat voor transformatie op het hoogste niveau. Alleen de schorpioen kan van de dood nog iets positiefs maken. Hij weet wanneer er een pauze moet worden ingelast om na te denken. Dit is de essentie van vrijheid.

Het huwelijk is een prachtig voorbeeld van de betekenis die hoort bij de kaart gematigdheid omdat zij beiden staan voor de perfecte vermenging van twee energieën. Combineer je gematigdheid met de beschermende aanwezigheid van de Boogschutter, dan krijg je als resultaat perfecte passie. Boogschutter / Gematigdheid staan daarnaast voor een mentaal en fysiek sterke energie.

De kaart van het lot. De hoorns van de geit maken het makkelijk om te zien waarom de Steenbok hoort bij de kaart van de duivel. Beiden representeren zij een persoon die sluw en uitermate prestatie en/of werk gericht is.

De persoon die zij vertegenwoordigen weet precies hoe hij of zij om moet gaan met geld en is dan ook gedreven om alle mogelijkheden te gebruiken om status en rijkdom te bereiken. Dit klinkt niet positief, maar wanneer deze persoon ook emotioneel sterk ontwikkeld is dan is de Steenbok / Duivel een aanwinst voor elk bedrijf en een prachtige vriend.

De combinatie Waterman / Keizer staan symbool voor realisatie en krachtige spirituele ontwikkeling. De persoon waar zij voor staan is een persoon die veel geleerd en meegemaakt in het leven. Hij of zij heeft de smaak echter helemaal te pakken en zal altijd opzoek blijven gaan naar manieren om deze kennis en ervaring te vergroten.

Staan zij niet jou als persoon? Dan staan zij voor een persoon in je leven die jouw (in de toekomst) ondersteund en beschermend. Hij of zij is een stabiel persoon met een superieur vermogen om te redeneren. Dat deze persoon aan jouw kant staat is een ware zegen.

De combinatie Vissen / maan staan samen voor het vermogen van het onderbewustzijn, en zij representeren dromen en fantasie. Komen zij tijdens een lezing naar voren? Dan dienen zij als een waarschuwingsbord die je wijst op gevaar op jouw levenspad.

Daarnaast schijnen zij een nieuw licht op situaties / vragen. Hierdoor wordt het mogelijk om te zien wat er komen gaat.


Wil jij graag een professionele tarot reading? Of heb jij vragen over de Tarot die jij graag aan een professionele Tarotist zou willen vragen?

Tijd voor Spiritualiteit werkt samen met een team van eerlijke en getalenteerde Tarot lezers die jouw graag meer vertellen over Tarot en jouw toekomst.