Edelstenen en Astrologie: Welke steen past bij jouw sterrenbeeld?

Edelstenen en Astrologie

Edelstenen en Astrologie: Edelstenen hebben al eeuwenlang een bijzondere betekenis en worden bijvoorbeeld vaak gebruikt voor spirituele en energetische doeleinden. Elke edelsteen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan bijdragen aan het verbeteren van specifieke aspecten van het leven.

Het kiezen van de juiste edelsteen kan helpen bij het stimuleren van positieve energie en het verbeteren van onze gemoedstoestand.

In dit blog bespreken wij welke edelsteen het beste past bij elk sterrenbeeld.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:Sterrenbeeld Ram

Ram is een vuurteken dat allereerst bekend staat om zijn vastberadenheid en energieke persoonlijkheid. De edelsteen die past bij Rammen is Bergkristal. Dit komt doordat deze bekend staat om zijn vermogen om energie te versterken en kan helpen om de energie van de Ram in balans te houden.


Sterrenbeeld Stier

Stieren zijn vaak aards en praktisch ingesteld. Smaragd is een groene steen die in het bijzonder bekend staat voor liefde, welvaart en gezondheid. Het dragen van smaragd kan daarom helpen om de stabiliteit en de welvaart van de Stier te bevorderen.


Opvallende eigenschappen Sterrenbeeld Tweelingen

Tweelingen zijn vaak energiek en sociaal. De steen die daar het beste bij aansluit is Citrien. Deze gele steen staat voor geluk, vreugde en creativiteit. Het dragen van citrien kan helpen om de creativiteit en het optimisme van de Tweelingen te stimuleren.


Eigenschappen Kreeft

Kreeften zijn, in vergelijking met andere Sterrenbeelden, vaak gevoelig en emotioneel. Maansteen is een zachte, glanzende steen die kan helpen om emoties in balans te brengen. Het dragen van maansteen kan de intuïtie en emotionele stabiliteit van de Kreeft bevorderen.


Eigenschappen Leeuw

Leeuwen staan bekend als trots en vastberaden. Tijgeroog is een bruine steen met een gouden glans die kan helpen om zelfvertrouwen en moed te stimuleren. Het dragen van tijgeroog kan de vastberadenheid en het zelfvertrouwen van de Leeuw bevorderen.


Opvallende eigenschappen sterrenbeeld Maagd

Maagden zijn over het algemeen praktisch ingesteld en analytisch. Daardoor is Saffier de edelsteen die het beste past bij de Maagd. Saffier is een blauwe steen die staat voor wijsheid en helderheid. Het dragen van saffier kan helpen om de focus en helderheid van de Maagd te bevorderen.


Opvallende eigenschappen sterrenbeeld weegschaal

Weegschalen zijn vaak sociaal en charmant. De edelsteen die daar het beste bij aansluit is Rozenkwarts aangezien deze roze steen staat voor liefde en harmonie. Dit komt vooral doordat het dragen van rozenkwarts kan helpen om de relaties en harmonie van de Weegschaal te verbeteren.


Sterrenbeeld schorpioen

Schorpioenen zijn vaak gepassioneerd en intens. De edelsteen die daar het beste bij past is Amethist. Dit komt vooral doordat deze paarse steen staat voor rust en spiritualiteit.

Het dragen van amethist kan helpen om de innerlijke rust en spirituele groei van de Schorpioen te bevorderen.


Boogschutter

Boogschutters staan op de eerste plaats bekend als optimistisch en avontuurlijk. De edelsteen die daar het beste bij past is Turkoois. Turkoois, een blauwgroene steen, staat namelijk voor bescherming en welzijn.

Het dragen van turkoois kan helpen om de bescherming en het welzijn van de Boogschutter te bevorderen.


Opvallende eigenschappen van de Steenbok

Steenbokken zijn op de eerste plaats vaak ambitieus en vastberaden. Onyx is een zwarte steen die staat voor kracht en bescherming en past perfect bij de Steenbok omdat het dragen van onyx kan helpen om de stabiliteit en vastberadenheid van de Steenbok te bevorderen.


Opvallende eigenschappen Sterrenbeeld Waterman

Watermannen zijn vaak creatief en bovendien bijzonder onafhankelijk. De edelsteen die het beste past bij dit sterrenteken is Aquamarijn. Dit komt vooral doordat deze, blauwe steen, staat voor helderheid en communicatie.

Het dragen van aquamarijn kan daardoor helpen om de creativiteit en communicatievaardigheden van de Waterman te stimuleren.


Sterrenbeeld vissenVissen zijn over het algemeen gevoelig en spiritueel. Een edelsteen die past bij deze eigenschappen is Maansteen. Deze zachte, glanzende steen kan namelijk helpen om emoties in balans te brengen. Het dragen van maansteen kan daarnaast de intuïtie en bovendien de emotionele stabiliteit van de Vissen bevorderen.


Conclusie Edelstenen en Astrologie:

Ter conclusie: Het kiezen van de juiste edelsteen kan op de eerste plaats helpen om positieve energie en balans te brengen in ons leven. Dat gezegd hebbende is het echter belangrijk om te onthouden dat edelstenen slechts een hulpmiddel zijn en niet de enige oplossing voor problemen.

Het is daarnaast ook belangrijk om altijd open te staan voor verandering en te werken aan onze persoonlijke ontwikkeling.


Ben jij opzoek naar meer Astrologisch advies? Dan is het artikel: De schaduwzijde van ieder sterrenbeeld misschien een leuke leestip.