Edelstenen en Kristallen: Korte introductie

Edelstenen

Edelstenen en kristallen: Al eeuwenlang voelen mensen zich, om ogenschijnlijk onverklaarbare redenen, aangetrokken tot edelstenen en kristallen. Edelstenen en kristallen stralen een kracht uit. Een kracht die wij misschien niet altijd direct begrijpen – maar vrijwel altijd direct kunnen voelen.

“Deze kracht voelen wij vanaf kinds af aan en is zo sterk dat het haast lijkt of deze aantrekkingskracht aangeboren is.“

Het bewijs hiervoor is dagelijks zichtbaar. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar kinderen rondom een kerstboom. Haast als een magneet zie je hoe zij worden aangetrokken door de kerstballen die het meest glinsteren.

Nu zou je kunnen denken dat dit ‘slechts’ komt door de uiterlijke schoonheid van edelstenen en kristallen. Maar wie goed kijkt voelt dat er meer achter deze aantrekkingskracht schuilt.

Deze kracht is zo sterk zichtbaar dat het haast onmogelijk is om je niet af te vragen of kinderen zich instinctief aangetrokken voelen tot de subtiele krachten van edelstenen en kristallen?


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


  Edelstenen universeel geliefd
  Edelstenen kopen
  Bekende Edelstenen
   – Amethist
   – Aquamarijn
   – Bergkristal
   – Carneool
   – Citrien
   – Fluoriet
   – Granaat
   – Jade
   – Maansteen
   – Peridoot
   – Rozenkwarts
   – Turkoois
  Meer informatie over Edelstenen


Edelstenen zijn Universeel

De liefde voor edelstenen is niet gebonden aan een specifiek land, cultuur of aan een specifieke tijdsperiode. Het bewijs hiervoor is terug te vinden in de verschillende tradities die bestaan over de hele wereld.

Edelstenen worden bijvoorbeeld gebruikt in Ayurvedische geneeskunde en astrologie. Daarnaast worden edelstenen erkend vanwege hun helende vermogens en worden ze gebruikt als spirituele en hulpmiddel om intuïtie en paranormale vermogens te ontwikkelen. Tot slot worden de stenen gebruikt om ons te leiden naar vrede, geluk en welvaart.

Het fundamentele geloof achter al deze tradities? Dat is dat edelstenen dienen als doorgeefluik van verschillende soorten energie. Door ze bijvoorbeeld tegen onze huid te dragen nodigen we die energieën uit in ons leven. Zowel op fysiek alsook op spiritueel niveau.

Edelstenen Kopen

In de westerse astrologie worden edelstenen geassocieerd met individuele tekens. In de Ayurvedische astrologie worden ze geassocieerd met de planeten. Door deze verschillende interpretaties rijst al snel de vraag; welke edelsteen kan ik het beste kopen?

“Een edelsteen koop je niet alleen met je verstand maar ook met je hart.”

Wanneer je het echt goed wilt aanpakken kun je een helderziende of een astroloog raadplegen om je te helpen bij kiezen van de juiste edelsteen. Dat gezegd hebbende kun je ook, tot op zekere hoogte, je intuïtie gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan vorm, kleur en natuurlijk kwaliteit. Wat voelt voor jou goed? Edelstenen zijn er in alle soorten en stijlen en zijn, net als ieder mens, uniek. Een edelsteen koop je niet alleen met je verstand maar ook met je hart.

Voel jij je aangetrokken tot een bepaalde steen? Een voelt het vasthouden van deze edelsteen goed aan? Dan is deze steen op dit moment vrijwel zeker de steen die bij jou past.

Bekende Edelstenen

Wie op zoek gaat naar edelstenen ontdekt al snel dat het aanbod zeer groot is. Het enorme aanbod komt mede doordat edelstenen tegenwoordig ook in verschillende vormen worden geslepen. Het enorme aanbod kan afschrikkend wekkend zijn. Want hoe kies je de juiste?

Om de zoektocht naar de juiste edelsteen iets gemakkelijker te maken zetten wij de bekendste edelstenen, en hun werking, hieronder op een rijtje;

Amethist
Bron: Bol.com

Verbetert spirituele oefening en paranormale vermogens. Bevordert creativiteit.

Uitstekend geschikt voor diegenen die zichzelf willen bevrijden van verslavend gedrag.

Deze edelsteen werkt daarnaast rustgevend en beschermend.

# Door zijn zuiverende werking is Amethist ook een perfecte edelsteen voor het zuiveren van een ruimte.


Aquamarijn
Bron: Bol.com

Aquamarijn wordt vaak gebruikt in combinatie met de Tarotkaart van de Gehangene.

Deze steen toont mensen de waarde dat het soms nodig is om even afstand te nemen van het ‘dagelijkse’ leven om zo in eenzaamheid en tijd vrij te maken voor zelfreflectie.

# Aquamarijn staat ook bekend als een helende steen die helpt bij het verdrijven van zowel mentale als fysieke aandoeningen.

 


Bergkristal
Bron: Bol.com

Bergkristal is een zeer krachtige edelsteen.

Deze steen brengt de energie van het universum in de ziel om zo lichaam, geest en ziel te harmoniseren en op één lijn te brengen. Daarnaast stimuleert deze steen helderheid van geest.

Tot slot is deze steen een zeer spirituele edelsteen doordat hij helpt bij het verbeteren van jouw heldere vermogens.

# Bergkristal is een veelzijdige steen die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om de energie van andere stenen te versterken en deze van nieuwe energie te voorzien.


Carneool
Bron: Bol.com

Stimuleert liefdevolle energieën. Door meer lief te hebben, vergroot men de kans om meer geliefd te zijn.

Daarnaast beschermt Carneool tegen angst, afgunst, woede en verdriet. Deze edelsteen helpt ook bij het verminderen van depressieve gevoelens.

# Carneool is ook een perfecte edelsteen voor de gezondheid. Dit komt ondermeer doordat deze steen de opname van vitamines en voedingsstoffen stimuleert.


Citrien
Bron: Bol.com

Citrien is een geweldige ‘probleemoplossende’ steen.

Deze steen trekt overvloed aan en beschermt tegen zelfdestructieve neigingen. Citrien zorgt daarnaast voor een betere concentratie en bevorderd de creativiteit.

# Ook Citrien is een perfecte edelsteen voor de gezondheid. Citrien helpt bijvoorbeeld bij het verminderen van een opgeblazen gevoel. Tot slot helpt Citrien bij de verbetering van het immuunsysteem.


Fluoriet
Bron: Bol.com

Fluoriet brengt emoties in balans en zorgt ervoor dat negatieve emoties minder worden.

Door de absorberende werking van Fluoriet is deze steen erg geschikt als beschermsteen tegen negatieve straling van bijvoorbeeld een mobiele telefoon.

# Door verbinding te maken met deze steen kun je jouw dromen en geest de vrije loop laten. Dit zorgt ervoor dat jij succesvol kunt zijn in het manifesteren van je dromen en het waarmaken van je wensen.


Granaat-Edelsteen
Bron: Bol.com

Granaat is de steen van toewijding. Deze steen helpt de liefde van anderen naar jou toe te brengen.

Granaat ontdoet daarnaast het lichaam van negatieve energie en brengt het in een heilzame balans. Deze steen is ook erg goed voor het verbeteren van jouw immuunsysteem.

# Granaat is tevens een perfecte steen voor iedereen die een kleine fysieke en spirituele boost kan gebruiken. Deze steen beschermt namelijk tegen oververmoeidheid en verminderd futloze gevoelens.


Jade Edelsteen
Bron: Bol.com

Jade bevordert vrede op fysiek, emotioneel, intellectueel en materieel niveau.

Deze steen wordt daarnaast geassocieerd met geluk. Jade edelstenen kunnen worden gebruikt om liefde en romantiek in je leven aan te trekken door je hart te openen voor alle soorten van liefde.

# Jade is, naast bovenstaande, de steen die ondersteuning biedt bij een nieuwe liefde. Jade bevorderd namelijk gevoelens van betrouwbaarheid en trouw zijn.


Maansteen
Bron: Bol.com

Maansteen is een zeer veelzijdige steen en helpt bijvoorbeeld bij het terugvinden van innerlijke balans.

In de liefde zorgt deze steen ervoor dat de passie tussen geliefden weer terugkeert. Daarnaast helpt de steen in het algemeen bij het vergroten van gepassioneerde gevoelens. Tot slot helpt deze steen ook bij het herenigen van verloren geliefden.

# De Maansteen is verbonden met de energie van de maan. Deze steen kanaliseert de witte verlichting van manestralen en brengt licht op je pad naar balans en harmonie.


Bron: Bol.com

Peridoot wordt geassocieerd met harmonie, een goede gezondheid, een goede nachtrust en rust.

Daarnaast staat Peridoot bekend als de steen van mededogen en kalmeert woede. Tot slot geeft deze steen je zelfvertrouwen een boost.

# Stress? Peridoot is een steen die de drager rust geeft. Daarnaast biedt deze edelsten een beschermend schild die je helpt om evenwicht en balans te behouden.


Rozenkwarts
Bron: Bol.com

Rozenkwarts bevordert zelfliefde op een zachte, kalmerende wijze en verwijdert negatieve energieën.

Daarnaast kan deze edelsteen worden gebruikt om vrede en kalmte in relaties te brengen. Tot slot heeft Rozenkwarts een verjongende en helende werking.

# Op zoek naar liefde? Doordat Rozenkwarts liefde naar zich toetrekt wordt deze edelsteen vaak gebruikt door mensen die meer liefde in hun leven willen.


Turkoois
Bron: Bol.com

Turkoois is een van de oudste helende stenen uit de geschiedenis.

Deze steen heeft een eeuwenlange geschiedenis en heeft gediend als een genezend hulpmiddel voor hele beschavingen. Turquoise was een van de eerste edelstenen die ooit werd gedolven en dateert uit 6000 voor Christus.

# Turkoois versterkt het lichaam en heeft een zeer positieve werking op de longen en luchtwegen. Daarnaast bevordert deze steen emotioneel evenwicht en creatieve expressie. Tot slot is dit de steen van vrede, communicatie en loyaliteit.


De verscheidenheid aan edelstenen en hun gebruik (en werking) is enorm. Doordat er zoveel verschillende edelstenen bestaan is het helaas niet mogelijk om alle edelstenen in dit bericht te benoemen.

Wil jij meer informatie over edelstenen? Dan raden wij je aan om een van de onderstaande boeken eens te bekijken:

De kristallengids – Judy Hall
Stenen & kristallen – Lisa Butterworth
Geluk Is Een Edelsteen – Tosca Tetteroo

Vindt jij het leuk om jouw liefde voor edelstenen ook te delen met jouw (klein) kinderen? Dan raden wij tot slot het volgende boek van harte aan:

Edelstenen voor kinderen – Ula Rosenberger


Wist je dat Edelstenen ook vaak gebruikt worden als pendel? Je leest hier meer over in het bericht over pendelen.


Weet jij niet welke edelsteen jij het beste kunt kopen? En/of wil jij professioneel advies? Dan zou jij hierbij hulp kunnen vragen bij een paragnost of medium.

Dagelijks zijn er meerdere paragnosten op onze astrolijn beschikbaar die jouw hier graag verder mee op weg willen helpen.