Is een negatieve Tarot kaart echt negatief?

Is een negatieve Tarot kaart echt negatief

Een aantal kaarten in de Tarot reeks worden vaak beschouwd als een negatieve Tarot kaart. De kaarten hebben namelijk een nogal slechte reputatie. Trok jij ooit de tarot kaart van de Dood, de Duivel of Zwaarden acht en ben jij hiervan geschrokken? Dit is nergens voor nodig. Meestal voorspellen deze kaarten geen groot onheil op jouw pad, en soms is het trekken van één van deze kaarten zelf gunstig binnen een voorspelling.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


  De Kaart van de Dood
  De kaart van de Duivel
  Zwaarden Acht


Vrees de Tarot kaart van de Dood niet, maar omarm hem. Je kunt namelijk niet in het verleden blijven hangen en tevens gelukkig worden.

Op deze Tarot-kaart, wordt de dood vaak afgebeeld als een skelet die rijdt op een wit paard. Deze kaart is misschien wel de “engste” kaart, want als mensen het zien, denken zij automatisch dat zij zelf of mensen die ze liefhebben gaan sterven. Maar de waarheid is, hij gaat over verandering en transformatie.

Wanneer de Tarot kaart van de dood in een reading naar voren komt, betekent dit dat de tijd is aangebroken jezelf te bevrijden van zaken die niet (meer) in je leven horen te zijn. Het vertelt jou om te beginnen met het loslaten van de zaken die je tegen houden of die niet bij jou passen. Er wordt je gevraagd te beseffen dat er iets beters en geweldigst voor je aankomt. De dood is een metafoor voor wedergeboorte, je te ontdoen van oude en slechte gewoontes en je in te zetten en open te stellen voor veranderingen die weer nieuwe en goede dingen zullen opleveren.

De kaart van de dood geeft kracht. Jij hebt het ergste achter de rug, en aankomende veranderingen en ervaringen geven een positieve impuls voor de toekomst. Als jij op dit moment een probleem hebt wat je echt dwars zit, en je krijgt vervolgens deze kaart dan betekend het dat het tijd is om los te laten en verder te gaan.

Wanneer jij deze kaart krijgt, betekent dit dat jij iemand of iets anders hebt toegestaan de controle van jouw leven over te nemen. Je hebt nu de mogelijkheden om hier goed na te gaan kijken en je hiervan te ontdoen.

Op deze kaart is de duivel vaak terug te vinden in het midden tussen twee zielen. Het lijkt erop dat hij hen gevangen heeft en dat ze niet weg kunnen komen. Deze kaart vertegenwoordigt echter “verleiding”. Wanneer de Tarot kaart van de duivel in een reading naar voren komt, betekend het vaak dat je hetgeen waarin je wordt tegengehouden onder ogen moet komen. Dit kan een verslaving zijn, bepaalde personen in je leven of een gedragspatroon.

Wanneer je iets langer naar de Tarot kaart van de duivel kijkt, zul je zien dat de zielen losjes worden vast gehouden. Dit suggereert dat je beter moet kijken naar de zaken die je tegenhouden of verleiden niet verder te komen. Stel je zelf daarom de vraag: in welke aspecten van mijn leven lijd ik aan ongezond of zelfs additief gedrag? Zijn er mensen of omgevingsfactoren in mijn leven die mij juist energie geven of deze wegnemen?

Wanneer jij deze kaart krijgt, betekent dit dat jij wordt tegengehouden door jouw eigen angsten. De kaart verteld dat; Wanneer jij je angsten onder ogen komt, je verder kunt gaan.

Dit is één van mijn favoriete kaarten! Hierop staat vaak een vrouw afgebeeld die is vastgebonden en geblinddoekt. Zij is omringd door acht zwaarden met haar hoofd naar beneden hangend door ontzetting en zorgen.

Echter haar zorgen zijn mentaal; ze zijn niet echt. Wanneer jij goed naar deze kaart kijkt zie je dat niemand haar bewaakt. Haar voeten zijn ook niet vastgebonden. Ze kan bewegen met slechts een beetje geloof in zichzelf. Dit betekent dat zij vrij is om te doen wat ze wil en controle heeft over haar eigen lot!

Verwijder de blinddoek van verwarring en loop weg tussen de zwaarden, zoals de dame in de kaart kan doen. Jij hebt meer controle over je lot dan je denkt! Heb vertrouwen in jezelf. Stop met alles te overdenken en neem de controle terug. Je kan het!


Wil jij graag een professionele tarot reading? Of heb jij vragen over de Tarot die jij graag aan een professionele Tarotist zou willen vragen? TijdvoorSpiritualiteit werkt samen met een team van eerlijke en getalenteerde Tarot lezers die jouw graag meer vertellen over Tarot en jouw toekomst.