Maak ruimte voor een nieuwe start

Ruimte voor een nieuwe start

Maak ruimte voor een nieuwe start en begin 2022 met een frisse blik.

Heb je het gevoel dat je aan het wachten bent op een nieuwe start die nooit komt? Kansen komen niet altijd vanzelf aanwaaien. Dus is het nu een goed moment om te evalueren waar je staat in het leven en niet onbelangrijk, wilt zijn! Verander de dingen nu zodat je bent waar je wilt zijn bij het begin van het nieuwe jaar. Als je het gevoel hebt dat je meestal aan het wachten bent op nieuwe dingen probeer dan onderstaande tips. Je komt er dan misschien zelfs achter dat de dingen die je nu juist wel of niet doet verandering verhinderen. Stop dus met het tegengaan van verandering en start met het aanpassen van je dagelijkse patronen.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


    Begin met ‘nee’ zeggen tegen anderen
    Begin met “Ja” zeggen tegen jezelf
    Probeer meer te slapen


Je wilt meer ruimte voor een nieuwe start, ruimte in je hoofd, in je leven, ruimte in het algemeen? Met het kleine woordje ‘nee’ maak jij hierin direct een hele grote stap.

Ben je iemand die altijd “ja” zegt tegen uitnodigingen en te vaak gunsten verleent aan anderen?

Dan ben je waarschijnlijk te goed voor je eigen bestwil. Offer niet je eigen kansen op een nieuwe start op voor de verantwoordelijkheden van een ander. Zonder genoeg tijd aan jezelf te besteden wordt het erg moeilijk om je te concentreren op je eigen doelen. Probeer niet op elk project die je baas aanbrengt in te gaan. Sla daarbij ook eens een feestje of andere gelegenheid over.

Bewaak je grenzen om je op jezelf te kunnen richten en je eigen behoeftes nu eens voorrang te geven. ‘Nee’ zeggen tegen anderen is soms de enige manier om “ja” te kunnen zeggen tegen jezelf!

Sla jij echter juist iedere uitnodiging af? Ontmoet je bijna nooit nieuwe mensen? Waarom dan geen nieuwe kennissen maken om je sociale netwerk uit te breiden.

Begin met het “ja”zeggen tegen uitnodigingen die je normaal zou afslaan. Accepteer b.v sommige van de “vrienden van vrienden” uitnodigingen op facebook. Je weet nooit wie je ontmoet en hoe deze personen misschien invloed hebben op je leven. Als je de neiging hebt om altijd op je hoede te zijn en mensen niet snel vertrouwd…maak je wat minder druk! Niet iedere relatie hoeft heel diepgaand te zijn.

Probeer nieuwe mensen te ontmoeten en het wat oppervlakkiger te houden. Uitbreiden van je sociale netwerk is erg hulpzaam.

Probeer ook vaker het advies op te volgen van anderen! Lijkt je leven te stagneren? Betrap je jezelf op het afwijzen van iedere suggestie van anderen? Probeer eens een paar aanbevelingen van vrienden en kijk of die tips je helpen verder te komen.

Er zijn tijden waarin je denkt al het advies al een keer te hebben opgevolgd, en denkt misschien “als het toen ook niet lukte..” of je  denkt dat het onmogelijk is om deze aanpassingen te bereiken. Besef jezelf dan dat door “nee” te zeggen tegen elk nieuw idee dit ook betekend dat je situatie nooit veranderd.

Lijkt “je moet meer slapen” het advies voor alles tegenwoordig? Nou, dat komt omdat het zo veel kwaaltjes kan veroorzaken als je dit niet doet.

We nemen ons hele leven waar met onze hersenen. Ik kan je niet zeggen hoe vaak ik mezelf besefte dat ik mijn potentie niet behaalde doordat ik oververmoeid was. Je moet op je best zijn om verandering in gang te kunnen zetten. En hoe kan je echt fris en opnieuw beginnen als je te weinig slaapt?

Zowel lichaam als geest hebben deze rust hard nodig, dus probeer dit patroon te doorbreken en ervaar van de kracht van een goede nachtrust.

Maak actie van je beslissingen.

Wanneer je gaat proberen om “nee”en “ja”te zeggen op momenten dat je dit zou moeten doen en zorgt dat je genoeg slaap krijgt tussendoor kun je beginnen met het maken van nieuwe beslissingen. Soms zijn kleine aanpassingen in je dagelijkse gang van zaken genoeg om ruimte te creëren voor nieuwe en grotere veranderingen. Waarom je zelf in de weg staan, als je kan beginnen om je eigen pad te bewandelen?


Ben jij opzoek naar een betrouwbare helderziende die samen met jou kijkt naar jouw toekomst en de factoren die van invloed zijn op de uitkomst van jouw gedroomde doelen?

Dan nodigen wij jouw graag uit een kijkje te nemen op onze paragnosten en medium pagina. Op deze pagina zijn dagelijks meerdere helderzienden telefonisch actief.