Meer zelfvertrouwen nodig? 5 Tips die jouw hierbij kunnen helpen

Meer zelfvertrouwen nodig

Heb jij ook wel eens het gevoel dat jij meer zelfvertrouwen nodig hebt? Iedereen ervaart op bepaalde momenten wel eens een gebrek aan zelfvertrouwen, zelfs degene die alles voor elkaar lijken te hebben.

Het is absoluut normaal om je af en toe zo te voelen, vooral wanneer het leven niet gaat zoals gepland. Op deze momenten is het belangrijk te onthouden dat er altijd weer licht aan het eind van de tunnel gaat komen en het gevoel van onzekerheid dus ook weer voorbij kan en zal gaan.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


  Kijk terug op het verleden
  Stop met uitstellen
  Voeg beweging toe aan je dagelijkse routine
  Verzorg jezelf en “dress to impress”
  Jouw positieve eigenschappen
  Zelfvertrouwen voor de toekomst.


Voel jij je de laatste tijd down en futloos? En heb jij behoefte aan iets positiefs? Dan zijn er verschillende manieren om je zelfvertrouwen binnen een aantal minuten weer een boost te geven.

Hieronder geven wij een aantal suggesties van manieren waarmee jij je zelfvertrouwen weer naar boven kunt halen. Meer zelfvertrouwen helpt je op weg naar meer positiviteit en succes.

De volgende keer dat je in de put zit, bekijk de aanbevelingen van oude werkgevers, leraren of collega’s. Lees opnieuw over al je prestaties en positieve eigenschappen en leg je focus op datgene wat deze mensen hebben genoemd.

Het is belangrijk om hierna te kijken. Op de eerste plaats om voor jezelf te bevestigen dat je wel degelijk succesvol bent geweest. En vervolgens om in te zien dat jij nu alleen even het vertrouwen bent verloren. Vertrouwen in zowel jezelf als ook het vertrouwen in jouw vaardigheden.

Ervaar jij vaker een gebrek aan zelfvertrouwen? Dan is het misschien zelfs een goed idee om al deze brieven, kaarten en e-mails in een map te doen zodat je ze bij de hand hebt wanneer jouw lage zelfbeeld weer naar boven komt.

Wanneer we zaken uitstellen en achterlopen op onze dagelijkse beslommeringen verliezen we allereerst vertrouwen in onszelf. En daarnaast in onze mogelijkheden om dingen voor elkaar te krijgen.

Hoe productiever we zijn, hoe beter we ons voelen over onze dagelijkse prestaties.

Maak een lijst van zaken die je nog moet afronden en vink af wanneer ze afgerond zijn.

Uit meerde onderzoeken is gebleken dat ons vertrouwen gestimuleerd wordt wanneer wij een taak afronden. Het soort taak blijkt hierin minder van belang te zijn, waardoor ook strijken en stofzuigen kan leiden tot meer zelfvertrouwen.

Het is een bewezen feit dat beweging onze gevoelens van geluk en tevredenheid bevordert.

Als je je vertrouwen wilt vergroten voor een belangrijke presentatie of om welke andere reden dan ook, ga dan eerst bewegen of sporten. Verbrand calorieën, werk jezelf in het zweet en laat de endorfine door je lijf stromen! Je voelt snel weer meer zelfvertrouwen opkomen.

Ook als je er geen zin hebt, verzorg jezelf! Neem een douche, scheer jezelf en leg je beste outfit klaar.

Als je te vaak in je pyjama of huiskleding zit omdat je veel thuis bent en bijvoorbeeld vanuit huis werkt krijg je minder zelfvertrouwen of voel je je verslonsd. Hijs je zelf van die bank of stoel en kleed je netjes aan.

Of je nu uit eten gaat, naar een discotheek, vrienden bezoekt of thuis blijft verzorg je zelf altijd goed zodat je je beter voelt over je zelf en jouw voorkomen.

In alle hectiek van het dagelijks leven kunnen we soms vergeten hoe uniek en speciaal we eigenlijk wel niet zijn. Als jij al jouw kwaliteiten en talenten niet meer kunt zien, begin dan met het maken van een lijst.

Het kan heel lastig zijn om ‘een hele lijst’ te maken wanneer je onzeker bent. Begin daarom dan ook klein en werk toe naar grotere prestaties en kwaliteiten. Je zou zelfs kunnen beginnen met iets zo klein als de unieke kleur van je ogen of het feit dat je een goede student was op de middelbare school.

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal zo nu en dan behoefte aan een positieve blik over ons zelf. Met een paar van deze eenvoudige trucs en tips is het mogelijk jouw kritische ‘ik’ weer even van een positieve blik te voorzien. Je zult zien dat er een hoop in positieve zin veranderd wanneer jij op een positievere manier naar jezelf kijkt.

Het is (helaas) niet altijd gemakkelijk om je negatieve gedachtes uit te zetten.

Maar als je hier aan werkt en een strategie opzet voor de keren dat jij je down voelt zul je ervaren dat het mogelijk is hier veel sneller vanaf komen en merk je dat het jou lukt om je weer snel positief te voelen.


Benieuwd naar de adviezen die onze paragnosten en mediums jouw te bieden hebben? Alle op dit moment beschikbare paragnosten zijn te vinden op onze consulten pagina.