Opvallende eigenschappen Sterrenbeeld

Opvallende Eigenschappen Sterrenbeeld

Opvallende eigenschappen sterrenbeeld: Denken wij aan karaktereigenschappen die horen bij een sterrenbeeld? Dan denken wij meestal (als eerste) aan de goede eigenschappen die horen bij een bepaald sterrenbeeld.

Denk bijvoorbeeld eens na over de eigenschappen van de Maagd. Karaktereigenschappen die bij de Maagd, als eerste, opkomen zijn hoogstwaarschijnlijk; Perfectionistisch, vriendelijk en attent.

Goede, slechte en opvallende eigenschappen

Naast goede eigenschappen kent ieder sterrenbeeld ook negatieve eigenschappen. Enkele van deze eigenschappen hebben wij op een rijtje gezet in het bericht; “De schaduwzijde van jouw sterrenbeeld”.

“Goede” en “slechte” eigenschappen zijn echter zwart-wit – en dekken niet de volledige lading. Iedereen heeft immers eigenschappen die niet persé goed of slecht zijn. Sommige eigenschappen zijn ‘gewoon’ neutraal. En weer andere eigenschappen zijn niet goed of slecht – maar wel opvallend.

Opvallende eigenschappen sterrenbeeld

Benieuwd welke opvallende eigenschappen gekoppeld worden aan jouw sterrenbeeld? Klik dan op de naam van jouw sterrenbeeld en ontdek direct een van de meeste opvallende eigenschappen van jouw sterrenbeeld.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:Opvallende eigenschappen Sterrenbeeld Waterman

De Waterman staat bekend als excentriek, creatief, open minded en vrijgevochten. De Waterman hecht (ogenschijnlijk) geen waarde aan de mening van anderen en volgt zijn of haar eigen plan.

“Watermannen staan open voor ‘complottheorieën’”

Watermannen zijn niet alleen enorm open minded – ze beschikken ook over een bijzonder creatieve geest. De open en creatieve geest van de Waterman zorgt ervoor dat de Waterman niet in zwart en wit en goed of fout denkt. Hierdoor staat de Waterman (onbewust) open voor informatie die andere sterrentekens afdoen als onzin.

Complottheorieën zijn hier geen uitzondering op. Klinkt het verhaal (voor de Waterman) aannemelijk? Dan staat de Waterman hier vaak als eerste sterrenteken voor open.


Sterrenbeeld vissenVissen staan bekend als bijzonder gevoelig en zorgzaam. Ben jij op zoek naar een luisterend oor en/of goede raad? Dan kun je altijd rekenen op de Vis. De Vis leeft – en denkt – met je mee. Zijn of haar goede raad is altijd gemeend en komt tot slot oprecht vanuit zijn of haar hart.

“Vissen zijn een ‘tikje’ emotioneel”

De reden dat Vissen perfecte adviezen geven? Dat komt omdat zij zich echt inleven in de gevoelens van anderen. Zij horen de gevoelens van anderen niet alleen aan maar ze voelen deze gevoelens ook echt zelf.

Het opvallende (en misschien voor de Vis ook nadelige) gevolg hiervan is dat de Vis enorm veel emoties van anderen met zich meedraag. Wordt deze last te zwaar? Dan wordt de Vis emotioneel. Zo emotioneel zelfs dat de Vis soms letterlijk, op willekeurige momenten die voor anderen niet verklaarbaar zijn, in huilen uit kan barsten.


Sterrenbeeld Ram

De Ram heeft pit, power en is bijna grenzeloos enthousiast. Ontstaat er een nieuwe trend? Dan zijn het meestal de Rammen die deze trend het eerste oppikken en volgen.

Rammen zijn daarnaast absoluut niet bang om fouten te maken. Wat andere mensen zien als blunderen. Dat ziet de Ram als een ervaring die het leven verrijkt.

“Vindt jij de Ram gek of vreemd? Dan kan de Ram daar prima mee leven.”

Een opvallende eigenschap die bijna iedere Ram bezit? Dat is de bereidheid om te vechten voor waar ze in geloven, zelfs wanneer ze (zelf ook) weten dat het totaal zinloos is.

Andere tekens zien dit misschien als een teken van koppigheid, maar de Ram weet dat het niet om winnen gaat. De Ram ziet het eerder als ‘opkomen voor waar je in gelooft’, zelfs wanneer de rest van de wereld ze hierdoor voor gek verklaard.


Sterrenbeeld Stier

Ja, de geruchten zijn waar. De Stier kan soms een koppig wezen zijn, vooral wanneer de Stier in kwestie echt geloofd dat hij of zij gelijk heeft. Dit klinkt misschien niet als een opvallende eigenschap. De Stier staat immers bekend als vasthoudend en koppige persoonlijkheid.

Wat, ondanks dat, wel opvallend is? Dat is dat de Stier zijn of haar standpunt niet altijd op daadwerkelijke feiten baseert.

“Een Stier op andere gedachte brengen? Dat is haast onmogelijk.”

Stieren zijn sterke persoonlijkheden met vaste overtuigingen. Is de Stier ergens van overtuigd? Dan is het haast onmogelijk om de Stier op andere gedachte te brengen. In het contact met een Stier kan dit soms enorm frustrerend zijn. Vooral wanneer je merkt dat de Stier, ook niet door middel van (wetenschappelijke) feiten, op andere gedachte te brengen is.

“Dat heb ik ergens gelezen of gehoord.”

Heb jij regelmatig contact met een Stier? Dan is de kans groot dat jij de zin; “Dat heb ik ergens gehoord of gelezen” vast regelmatig gehoord. Over de betrouwbaarheid van de bron waar de Stier naar verwijst is geen discussie mogelijk.

Past de informatie bij het denkbeeld van de Stier? Dan maakt het niet uit of de bron facebook, het nieuws, of een vage kennis is. Als het volgens de Stier klopt. Dan klopt het – einde verhaal.


Opvallende eigenschappen Sterrenbeeld Tweelingen

Tweelingen worden vaak gedreven door nieuwsgierigheid en een drang om zichzelf te uiten. Doordat Tweelingen daarnaast zo veelzijdig zijn passen zij zich enorm snel aan, zijn ze extreem flexibel en houden ze van constante verandering op alle vlakken.

Hun drang naar verandering houdt niet op bij het constant wisselen van kledingstijl. De Tweeling is continu op zoek naar verandering op alle vlakken, waaronder vriendschappen, werk(gevers), woonplaatsen en vaak zelfs relaties.

“De Tweeling staat niet open voor kritiek of feedback.”

Wat deze eigenschap van de Tweeling echt opvallend maakt? Dat is dat zij niet open staan voor feedback op hun vluchtige gedrag.

Word jij gek van de ‘verander drang’ van de Tweeling en spreek je hem of haar hierop aan? Dan moet je niet gek staan te kijken als de Tweeling zijn schouders ophaalt en zich omdraait en wegloopt zonder een woord te zeggen.

De Tweeling verbrand namelijk moeiteloos alle schepen achter zich zonder hier nog over over na te denken of nog naar om te kijken.


:

Eigenschappen Kreeft

Ondanks stevige concurrentie van de Vis is het de Kreeft die gezien wordt als het meest emotionele sterren teken. En dit klopt… althans gedeeltelijk. Bij een deel van Kreeften lopen emoties snel hoog op – en worden deze emoties zeker niet verborgen.

Bij het andere deel van de Kreeften? Daar zitten emoties echter heel diep weggestopt en verborgen – en dat willen ze graag zo houden.

“Kort door de bocht bestaan er twee soorten Kreeften: Kreeften die elke dag huilen en Kreeften die nooit huilen.”

Ondanks het bovenstaande verschil hebben beiden Kreeften een belangrijke karaktereigenschap met elkaar gemeen: beiden zijn zij namelijk in staat om de ‘gevoelstemperatuur’ van een kamer aan te voelen nog voordat iemand iets gezegd heeft. Dit klinkt als een ‘prettige eigenschap’ – maar in de praktijk is deze eigenschap niet altijd praktisch.

Een voorbeeld; Stelt de Kreeft de vraag “hoe het met jou gaat?” Dan is het zinloos om hier met een sociaal wenselijk antwoord op te reageren. Een Kreeft prikt namelijk direct door sociaal wenselijke antwoorden heen. Je anders voordoen bij een Kreeft? Dat is dus vrijwel zinloos.


:

Boogschutter

Bijna iedereen weet dat de Boogschutter van nature idealistisch, zelfverzekerd, zelfstandig en reislustig is. Als vriend(in) zijn Boogschutters daarnaast cool, betrokken, en loyaal.

Na het lezen van bovenstaande zou je haast denken dat er geen beter sterrenbeeld bestaat – zeker niet wanneer het op vriendschappen aankomt. Van buitenaf gezien lijkt het immers of de Boogschutter precies weet hoe hij/zij iedereen gelukkig moet maken.

“Jij ziet alleen de persoon die de Boogschutter aan jou wilt laten zien.”

Zonder de Boogschutter als ‘onecht’ te bestempelen is het bovenstaande echter slechts één deel van het verhaal. Boogschutters hebben namelijk de opvallende eigenschap slechts een deel van zichzelf aan mensen te tonen. En om het nog iets ingewikkelder te maken, toont de Boogschutter niet hetzelfde deel van zichzelf aan iedereen.

“Vergelijk het beeld dat jij van een Boogschutter hebt eens met het beeld dat iemand anders over dezelfde persoon heeft.”

Deze eigenschap kan voor verwarrende situaties zorgen. Jouw beeld over een bepaalde Boogschutter kan, door deze eigenschap, namelijk compleet anders zijn dan het beeld dat een andere vriend, collega of familielid van hem of haar heeft.

Anders gezegd kan het gebeuren dat jij en iemand anders dezelfde Boogschutter kennen, maar het beeld dat jullie over deze Boogschutter hebben totaal van elkaar kan verschillen.


Opvallende eigenschappen van de Steenbok

Steenbokken houden van orde, duidelijkheid, strikte regels en van structuur. Kan een Steenbok buiten de kaders denken? Ja, dat kunnen ze absoluut, maar ze houden zich liever vast aan strikte regels en structuur.

Teveel afwijken van gebaande paden? Dat bezorgd de Steenbok namelijk alleen maar keuzestress.

“Alles wat jij tegen de Steenbok zegt kan, en zal, tegen je gebruikt worden als de situatie erom vraagt.”

Een van de meest opvallende eigenschappen van de Steenbok? Hij of zij vergeet (en vergeeft) vrijwel nooit iets. Dit is met name merkbaar (en lastig) tijdens een discussie of ruzie met een Steenbok.

Jij bent misschien zelf al lang vergeten wat jij 6 of 8 maanden geleden een keer terloops gezegd hebt. De Steenbok is jouw uitspraken echter zeer zeker niet vergeten.

“Maak je (geen) zorgen – De Steenbok vergeet niets.”

De Steenbok slaat alle informatie op als een soort van menselijke bibliotheek en herhaalt (precies op het moment dat jij er niet op zit te wachten) moeiteloos de woorden die jij eerder hebt uitgesproken om zo een discussie te winnen.


:

Eigenschappen Leeuw

De Leeuw is dapper, intelligent, warm, moedig en meestal enorm extrovert. Leeuwen zijn daarnaast gezegend met een enorm positief zelfbeeld. De Leeuw weet dat hij of zij benijdenswaardige eigenschappen bezit – en is daar zeer zeker ook trots op.

Valse bescheidenheid? Daar doet de Leeuw niet aan, sterker nog, de Leeuw somt moeiteloos (en zonder schaamte) een lijst op van zijn of haar goede eigenschappen.

“Iedere vorm van aandacht is aandacht.”

Een opvallende eigenschap van de Leeuw? Dat is de drang om altijd in het middelpunt van de belangstelling te staan. Op welke manier dan ook. Deze eigenschap zit zo diep geworteld in het bestaan van de Leeuw dat hij of zij het vaak zelf niet doorheeft. Hierdoor komen Leeuwen vaak onbedoeld in de schijnwerpers terecht – ook op manieren die ze niet zelf bedacht hebben of zelfs gênant is.

Lastig of ongemakkelijk voor de Leeuw? Absoluut niet. Het motto van de Leeuw is namelijk; Iedere vorm van aandacht is beter dan geen aandacht.


Opvallende eigenschappen sterrenbeeld Maagd

De Maagd staat bekend als slim, verfijnd en vriendelijk. Een lastige, vervelende of saaie klus? Die gaat de Maagd zeer zeker niet uit de weg. De Maagd klaart de klus zonder te klagen.

De praktische Maagden zijn daarnaast sterren in het plannen van hun leven, hun vakanties en wat ze vandaag gaan doen. Eindeloos plannen maken voelt voor de Maagden zeker niet saai – het is hun manier om het leven overzichtelijk te houden.

“De Maagd is alleen tevreden wanneer alles perfect verloopt.”

Een van de meeste opvallende eigenschappen van de Maagd? Dat is de innerlijke drang naar perfectie. En die drang is er altijd! Om alles perfect te houden moet iedereen zich echter wel aan het (door de Maagd gemaakte) plan houden.

Gebeurt dit niet? Dan baalt de Maagd hier zeer zeker van. De Maagd verwacht immers dat iedereen voldoet aan zijn of haar (soms onrealistische) verwachtingen.


Opvallende eigenschappen sterrenbeeld weegschaal

Weegschalen staan bekend als intelligent, vriendelijk en altijd bereid om andermans behoeften te verkiezen boven die van zichzelf. Weegschalen zijn daarnaast altijd op zoek naar harmonie – altijd en op alle vlakken.

Harmonie is voor de Weegschaal zelfs belangrijker dan perfectie. Hierdoor is de Weegschaal meesterlijk goed in het sluiten van compromissen en is hij of zij de perfecte mediator.

“Je leert een Weegschaal pas echt kennen wanneer deze in het gezelschap is van andere Weegschalen.”

Een van de meeste opvallende eigenschappen van de Weegschaal? Dat komt echter pas aan het licht op het moment dat er meerdere Weegschalen samen komen. Weegschalen weten als individu perfect hoe zij het iedereen, zonder hierover te oordelen, naar de zin moeten maken. Dat zij hiervoor soms ‘sociaal wenselijke’ antwoorden moeten geven – dat nemen zij voor lief.

“In een groep met andere Weegschalen geeft de Weegschaal moeiteloos een ongezouten mening.”

Een ander veroordelen? Dat doet de (conflictvermijdende) Weegschaal sowieso niet. Althans, niet zolang hij of zij niet omringt wordt door andere Weegschalen.

Zijn Weegschalen onder elkaar? Dan laat de Weegschaal pas echt het achterste van zijn of haar tong zien. Op die momenten blijkt de Weegschaal toch wel een snoeiharde mening te hebben over het gedrag en de acties van andere mensen. Sterker nog, de Weegschaal veroordeelt op die momenten de acties en daden van anderen hart lustig.


Sterrenbeeld schorpioen

Schorpioenen staan bekend als gepassioneerd, onafhankelijk en niet bang om hun eigen weg te bewandelen, ongeacht hoe anderen hier over denken. De Schorpioen is daarnaast oprecht zichzelf – altijd.

Schorpioenen verwachten deze oprechtheid ook van anderen. Je beter voordoen dan dat je bent? Dat kun je bij de Schorpioenen beter laten omdat ze een hekel hebben aan mensen die niet echt zijn.

“De Schorpioen verbrand, zonder moeite, alle schepen achter zich.”

Een van de meeste opvallende eigenschappen van de Schorpioen? Dat is dat de Schorpioen een relatie of vriendschap ‘spontaan’ kan beëindigen. Waarom de Schorpioen dit doet? Omdat het, volgens de Schorpioen, tijd geworden is om dat te doen.

Terugkijken of er op terugkomen? Dat doet de Schorpioen niet. Mensen die geboren zijn onder dit teken hebben namelijk de gave om alle schepen achter zich te verbranden zonder enige vorm van spijt en/of berouw.


Ben jij opzoek naar meer Astrologisch advies? Dan is het artikel: De schaduwzijde van ieder sterrenbeeld misschien een leuke leestip.