Orakelkaarten: Tips voor duidelijkere antwoorden

Orakelkaarten – Tips voor duidelijkere antwoorden: Merk jij dat jij niet goed weet welke vragen jij het beste kunt stellen aan jouw Orakelkaarten? Of heb jij het idee dat jij niet de best mogelijke antwoorden ontvangt tijdens het gebruik van jouw Orakelkaarten? Wanneer het antwoord op een (of beiden) vragen ‘Ja’ is, dan is dit bericht iets voor jou.

Ontvang jij geen duidelijke antwoorden van jouw Orakelkaarten?

Wees gerust, jij bent niet alleen. In werkelijkheid ontvangen de meeste mensen, die Orakelkaarten gebruiken, alleen vage aanwijzingen waarvan ze niet goed weten wat ze ermee moeten doen. Dit komt niet doordat Orakelkaarten niet werken – maar doordat veel mensen ‘net’ niet de goede vragen stellen.

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Lees verder om erachter te komen hoe jij andere vragen kunt stellen waardoor jij wel een helder antwoord ontvangt en bekijk de lijst met voorbeelden van krachtige vragen die jij aan jouw Orakelkaarten kunt stellen.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:

   Stel duidelijke vragen aan jouw orakelkaarten
   Orakelkaarten: Wat maakt een vraag een krachtige vraag?
   Het verschil tussen krachtige en ontkrachtende vragen?
   20 Voorbeelden van krachtige orakelkaart vragen.


Duidelijke vragen

Wanneer het orakelkaarten betreft is de kwaliteit van het antwoord dat je krijgt volledig afhankelijk van de kwaliteit van de vraag die jij stelt. Je kunt geen gedetailleerd, inzichtelijk antwoord verwachten op een vraag die vaag is. Wil jij duidelijke, specifieke antwoorden? Dan is het nodig om een duidelijke en specifieke vraag stellen.

“Elke actie heeft een gelijke en tegengestelde reactie.”

Dit klinkt natuurlijk een beetje als een ‘open deur’ – maar in de meeste gevallen ligt hier echter wel het probleem. Je kunt deze logica het beste vergelijken met de wetenschappelijke wet: Elke actie heeft een gelijke en tegengestelde reactie.

Deze wet wordt gebruikt om uit te leggen hoe dingen werken in de fysieke ruimte, maar is eigenlijk van toepassing op alles, inclusief energie. Dit is waarom de wet van aantrekking werkt en waarom de kwaliteit van het antwoord dat jij van jouw orakelkaarten krijgt overeenkomt met de kwaliteit van jouw vraag.

Vragen Orakelkaarten

Een vraag is krachtig wanneer deze gesteld wordt vanuit jouw zelfvertrouwen en kracht. Daarnaast komt een krachtige vraag voort uit de veronderstelling dat jij degene bent die de controle heeft.

Dit betekent dat jij je er bewust van bent dat niets volledig vaststaat en dat jij de kracht bezit om dingen nog te veranderen. Wanneer jij een krachtige vraag stelt ben jij je er daarnaast van bewust dat jij nog steeds een andere weg kunt kiezen.

Stel jij een krachtige vraag? Dan ga jij ervan uit dat jij degene bent met de kracht om een mogelijke uitkomst te veranderen. Je vraagt de orakelkaarten, met een krachtige vraag, niet (alleen) wat er op jouw pad komt, maar ook direct wat jij het beste kunt doen om de uitkomst te veranderen.

Orakelkaarten geven begeleiding, geen absolute zekerheden.

Wanneer jij een krachtige vraag stelt blijf jij daarnaast openstaan voor de lessen die je onderweg moet leren. De antwoorden die jij ontvangt geven je begeleiding, geen absolute zekerheden. Het antwoord van de kaarten laten de verantwoordelijkheid bij jou. Dit betreft niet alleen jouw acties, maar ook jouw mindset, gedachten, overtuigingen en houdingen.

Krachtige vragen zorgen voor verandering, omdat ze de controle bij jou laten en je tegelijkertijd helpen om steeds beter vorm te geven aan de wereld om je heen.

Krachtige Ontkrachtende Vragen

Bij het stellen van een krachtige vraag blijft de kracht veilig bij jou. Jij houdt de regie en geeft deze niet weg aan een externe kracht. Wanneer jij een krachtige vraag stelt ga jij er – terecht – vanuit dat jij de enige bent die verantwoordelijk is voor jouw leven, jouw geluk en de resultaten die jij boekt.

Helaas zijn wij, bijna allemaal, zo geprogrammeerd dat wij denken dat het leven ons overkomt. Deze gedachte zorgt ervoor dat de meeste van ons van nature ontkrachtende vragen stellen.

Bij het stellen van een ontkrachtende vraag verlies jij de regie.

Door ontkrachtende vragen te stellen zetten wij onszelf, onbewust, in een slachtofferrol. Hierdoor is een ontkrachtende vraag gemakkelijk te herkennen doordat deze de kracht neerlegt bij ‘iets’ of ‘iemand’ anders. Bij een ontkrachtende vraag ligt de regie buiten jezelf en ga jij er, als vraagsteller, vanuit dat een externe invloed heeft op, en de macht heeft over, jouw leven.

Bij het stellen van een krachtige vraag heb jij de regie.

Stel jij de vraag wat jij van een situatie kunt leren, waar je op moet letten en wat de beste manier is om naar het gewenste resultaat te komen? Dan sta jij in je kracht en vraag je om advies.

Door het stellen van krachtige vragen laat jij zien dat je klaar bent om, op de een of andere manier, actie te ondernemen. Met een krachtige vraag geef jij alleen aan dat jij begeleiding wilt bij het ‘hoe’. Je stelt je open voor advies maar behoudt zelf de verantwoordelijkheid voor wat er gebeurt.

Vraag jij of je iets wel of niet moet doen? Of vraag jij welk besluit jij het beste kunt nemen? Dan geef jij jouw eigen macht op. Jij vraagt met een ontkrachtende vraag immers aan iemand anders om de beslissing voor jou te nemen. Kort door de bocht vraag jij eigenlijk alleen om instructies, die je graag opvolgt zonder verantwoordelijkheid te nemen voor wat je doet.

“Bij krachtige vragen ga jij ervan uit dat jij de baas bent.”

Krachtige vragen gaan er in wezen van uit dat jij de baas bent, en zijn gericht op het proces in plaats van op het resultaat. Leer krachtige vragen te stellen, en jouw orakelkaarten, en je zult merken dat de antwoorden die je krijgt ook een stuk beter worden.

Orakelkaarten Krachtige Vragen

Na het lezen van bovenstaande tekst vraag jij je misschien af welke vragen jij het beste aan jouw orakelkaarten kunt stellen. Om die reden geven wij hieronder 20 voorbeelden van krachtige vragen die jij aan jouw oralkaarten kunt stellen.


 • Wat is op dit moment mijn grootste obstakel op mijn pad naar succes?
 • Wat zou mij helpen om mijzelf gelukkiger te voelen in mijn leven?
 • Welke angst moet ik op dit moment loslaten?
 • Hoe kan ik meer ‘echt’ mezelf zijn?
 • Wat helpt mij om mijn doelen te bereiken?
 • Wat weerhoud mij ervan om rijk en succesvol te zijn?
 • Waar kan ik mezelf op dit moment het best op focussen in mijn leven?
 • Wat zou er gebeuren als ik dit pad blijf volgen?
 • Waar ben ik bang voor als het geld aankomt?
 • Wat heb ik nodig om mijn doelen te bereiken?
 • Welke signalen zie ik over het hoofd op dit moment?
 • Hoe sta ik mijn eigen geluk in de weg?
 • Wat heb ik op dit moment het meeste nodig?
 • Welke kwaliteit kan ik op dit moment het best benutten?
 • Wat kan ik leren van mijn huidige probleem?
 • Hoe bereik ik mijn doelen sneller?
 • Waarom lijkt het of ik vastloop?
 • Hoe kan ik meer geld naar mezelf toetrekken?
 • Wat maakt mij de meest geschikte persoon voor deze uitdaging?
 • Wat helpt mij om meer innerlijke rust te ervaren?

Er bestaan geen ‘verkeerde’ vragen:

Bovenstaande vragen zijn slechts enkele vragen die jij kunt gebruiken om duidelijkere antwoorden te ontvangen vanuit jouw orakelkaarten.

Onthoud dat geen enkele vraag verkeerd is. Sommige vragen zorgen er echter voor dat jij meer informatie ontvangt en jij hierdoor indirect meer plezier zult hebben van jouw orakelkaarten.

Leestip: Tips bij het kopen van Orakelkaarten.


Benieuwd welke wijze boodschap de orakelkaarten jou willen schenken? Maar ben jij nog niet klaar om zelf een set orakelkaarten te kopen?

Overweeg dan eens contact op te nemen met een medium of paragnost die gebruik maakt van orakelkaarten. Dagelijks zijn er meerdere consulenten op de astrolijn aanwezig die gebruik maken van (diverse soorten) orakelkaarten.