Orakelkaarten kopen

Orakelkaarten kopen

Orakelkaarten kopen. Het klinkt zo eenvoudig. Maar eenvoudig – dat is het in de praktijk vaak niet. Sterker nog door het enorme aantal geweldige orakeldekken kan het kopen van een orakeldek zelfs een overweldigende ervaring worden.

Keuze stress? Dat is bij het kopen van een orakeldek dus eigenlijk niet verwonderlijk. Want hoe vind jij het deck dat bij je past in het enorme aanbod van kaarten? En hoe voorkom je, dat jij uit frustratie, het kopen van Orakelkaarten maar helemaal laat schieten?

Neem afstand en haal adem

Neem even afstand, haal een paar keer diep adem en laat je leiden door jouw intuïtie. Bedenk dat ‘verkeerde orakel kaarten’ niet bestaan. Welk deck je ook kiest het zal je altijd iets positiefs brengen.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:

   Tarot of Orakelkaarten kopen
   – – De overeenkomsten tussen Tarot en orakelkaarten
   – – De verschillen tussen Tarot en orakelkaarten
   Orakelkaarten in overvloed
  Orakelkaarten kopen? Vertrouw op je gevoel en intuïtie
   – – Orakelkaarten kopen? Luister naar je innerlijke stem
   – – Orakelkaarten kopen? Je hoeft jezelf niet te beperken


Voordat jij jouw favoriete spirituele winkel (online) bezoekt is het handig om te beslissen of jij een Tarot of Orakel dekt wilt bemachtigen. Hoewel Tarot kaarten formeel ook worden gezien als een vorm van orakel kaarten, ervaren de meeste mensen in de praktijk toch een groot verschil tussen beiden.

Natuurlijk hoef jij niet vooraf te beslissen. Je kunt ook tijdens het winkelen aanvoelen wat goed voelt. Voor wie echter veel keuzestress ervaart kan het schrappen van een van beiden voor enorm veel rust en overzicht zorgen.

Tarot en orakelkaarten hebben overeenkomsten en verschillen. Laten we wij bij de overeenkomsten beginnen:

Zowel Tarot als Orakelkaarten worden gebruikt voor inzicht, perspectief, duidelijkheid, persoonlijke groei, inspiratie, coaching en voor het voorspellen van de toekomst.

Zoals gezegd zijn orakelkaarten en tarot dekken beide orakels. Een orakel is een hulpmiddel om toegang te krijgen tot het Goddelijke. De kaarten brengen sturing en spiritueel advies en hen die ervoor openstaan deze te ontvangen.

Bij wie je raad vraagt? Of van wie jij dit spirituele advies ontvangt? Dat verschilt – bij sommige orakels zijn het bijvoorbeeld de engelen die jou de boodschap sturen. Bij andere kaarten is het je hogere zelf die de boodschap verzend.

Shadowscape Tarot Deck
Bovenstaande kaarten zijn onderdeel van het Shadowscape Tarot Deck.

Wanneer we kijken naar de verschillen tussen Tarot en orakelkaarten dan is ‘structuur’ het belangrijkste kernwoord. Ieder Tarot deck volgt in de basis namelijk een voorspelbare structuur. Kort door de bocht kun je zeggen dat ieder Tarot deck hetzelfde is.

Dit klinkt wellicht vreemd. Er bestaan toch ontelbaar veel Tarot varianten met een eigen thema? Dat er zoveel varianten zijn dat klopt. Maar, zichtbaar of niet, de meeste Tarotkaarten zijn gebaseerd op het Rider-Waite-systeem.

De meeste Tarotkaarten zijn gebaseerd op het Rider-Waite-systeem

Door deze vaste basis bestaan de meeste Tarot decks uit dezelfde 78 kaarten. Deze kaarten hebben daarnaast, ongeacht het thema, vrijwel dezelfde betekenis.

Bij orakelkaarten is dit een compleet ander verhaal. Als we het hebben over ‘orakelkaarten’ dan hebben wij het eigenlijk over alle type spirituele kaarten. Deze kaarten volgen geen vaste structuur en hoeven niet te voldoen aan vaste regels.

Wist je dat? Ook de Ja-Nee Dilemmakaarten orakelkaarten zijn.

Het aantal kaarten, thema’s, illustraties en de betekenis van iedere kaart varieert meestal sterk van deck tot deck.

Klik hier voor de herkomst van bovenstaande orakel kaarten.

Doordat orakelkaarten zo sterk van elkaar verschillen is het, meer dan bij het kopen van een Tarot deck, belangrijk dat jij een deck kiest dat bij jou als persoon past.

Om het juiste orakeldek te kiezen, kan het handig zijn om een ​​winkel te bezoeken die een breed scala aan orakelkaarten verkoopt. Door meerdere kaarten vast te houden merk je namelijk al snel welk deck je aanspreekt en goed voelt.

Het maakt het ook makkelijker om meerdere orakelkaarten met elkaar te vergelijken. Sommige orakel dekken hebben woorden, andere niet. Sommige orakelkaarten bevatten een korte boodschap terwijl andere kaarten volledig de diepte ingaan. Bekijk jij de kaarten dan ontdek je al snel wat voor soort kaarten jou het meeste tot de verbeelding spreken.

Het bekijken van meerdere kaarten maakt het ook gemakkelijker om te ontdekken welk thema bij je past. Onder de vele soorten orakelkaarten vindt je kaarten die dieren, goden, engelen, tarot, Wicca en innerlijke leiding vertegenwoordigen. Ontdek tijdens het kijken welk thema jou persoonlijk het meest aanspreekt.

Laat je tijdens het uitkiezen van een orakeldeck vooral leiden door je intuïtie en gevoel. Kijk naar de kaarten en concentreer je op alle varianten die je voor je ziet. Welke roepen je? Kies elk exemplaar dat je aanspreekt en houdt deze, als het kan, een voor een vast.

Haal adem en ervaar welk gevoel de kaarten je geven. Brengt een deck je energie? Geven de orakelkaarten je een goed gevoel? Bevatten de kaarten berichten waar jij iets mee kunt?

Het juiste orakeldek is degene die je aantrekt en tot je ziel spreekt. Een deck dat bij je past herken je vrijwel direct. Een goede match verhoogt namelijk vrijwel direct je energieniveau en geeft je een goed gevoel.

Bijna iedereen heeft in het leven wel eens zo een moment gehad waarop alle puzzelstukjes, volledig onverwacht, samen vielen. Een herkenbaar voorbeeld hiervan is de zoektocht naar een nieuw huis. Na maandenlang zoeken kun je ‘zomaar ineens’ een huis binnenlopen en direct het gevoel krijgen; ‘hier hoor ik thuis’.

Dit gevoel is er direct. En dit gevoel zorgt ervoor dat jij al jouw lijstjes met wensen en eisen direct los laat. Hetzelfde overkomt veel mensen ook wanneer ze een nieuwe partner leren kennen. Iemand kan op papier totaal niet bij je passen – maar toch – jij voelt direct die klik.

Deze klik ervaar je ook wanneer je tijdens het kopen van orakelkaarten luistert naar je innerlijke stem. Deze stem leidt je namelijk vrijwel altijd de goede richting op. Misschien is het deck dat jij, dankzij je innerlijk stem, kiest totaal anders dan waar jij naar opzoek dacht te zijn. Ondanks dat kun jij erop vertrouwen dat, wanneer jij de klik ervaart, je precies gevonden hebt waar jij naar opzoek was.

Er bestaan geen goede of slechte orakelkaarten.

Goede of slechte orakelkaarten bestaan niet. Er zijn wel kaarten die beter of minder goed passen tijdens een bepaalde fase in je leven. Gelukkig zijn er op ieder moment van je leven kaarten te vinden die aansluiten bij wie jij op dat moment bent.

Jezelf beperken? Dat is niet nodig. Je kunt namelijk zoveel soorten orakel-dekken hebben als jezelf wilt.

Niet ieder moment in je leven is hetzelfde, en het advies waar jij iets mee kunt blijft altijd in beweging. Ieder moment in je leven is uniek en ieder moment van je leven kent zijn eigen vragen, obstakels en emoties.

Soms zoek je steun, soms advies. En af en toe zoek jij diep van binnen naar een signaal dat bevestigd dat jij op de goede weg bent. Luister naar de kaarten en vertrouw op hun boodschap. Orakelkaarten zijn namelijk net als vrienden – Ze begeleiden en steunen je altijd ook wanneer jij het gevoel hebt het allemaal alleen te moeten doen.


Benieuwd welke wijze boodschap de orakelkaarten jou willen schenken? Maar ben jij nog niet klaar om zelf een set orakelkaarten te kopen?

Overweeg dan eens contact op te nemen met een medium of paragnost die gebruik maakt van orakelkaarten. Dagelijks zijn er meerdere consulenten op de paralijn aanwezig die gebruik maken van (diverse soorten) orakelkaarten.