Paragnost uitkiezen – Punten om te overwegen

Paragnost uitkiezen

Een paragnost uitkiezen is geen gemakkelijk karweitje. Zo komen de paragnosten bijvoorbeeld vanuit de hele Benelux. Zijn er zowel mannen als vrouwen op de lijn actief. En zijn de paragnosten daarnaast van alle leeftijden en heeft ieder een eigen en uiteenlopende achtergrond.

Zij hebben met elkaar gemeen dat zij allemaal bereid en in staat zijn om jou te helpen. Helpen in goede maar, zeker, ook tijdens stressvolle tijden. Het uitkiezen van de juiste paragnost lijkt daardoor misschien een onmogelijke taak.

Wat tijdens het zoeken kan helpen? Dat is het lezen van de persoonlijke beschrijving van de paragnost. Elke paragnost heeft namelijk zijn eigen vaardigheden en expertise. Iedere paragnost maakt daarnaast gebruik van zijn eigen ‘gereedschappen’. Wat en welke dit zijn? Dat is terug te lezen in tekst onder zijn of haar naam.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


  Bedenk de vraag vooraf
  Voordat jij belt – Bedenk of jij voor de informatie openstaat
  Heb vertrouwen
  Zorg voor rust


Sommige mensen bellen onze paragnosten met een specifieke vraag, terwijl anderen bellen voor een algemene reading. Het grote voordeel van een specifieke vraag tijdens een reading is dat deze direct de kern raakt. Aan de andere kant is het grote voordeel van een algemene vraag dat er, tijdens het gesprek, problemen en vragen aan het licht kunnen komen waar jij je niet eens bewust van was dat jij deze had.

Dit komt omdat jij je tijdens een open reading openstelt voor alle boodschappen van het universum en jouw gidsen. Dit zorgt ervoor dat jij tijdens het gesprek hen de ruimte geeft om alles met jou te delen.

Wanneer jij bezig bent met het uitkiezen van een paragnost, dan is het goed vooraf te bedenken of jij een open of directe vraag wilt stellen. Onze helderzienden, paragnosten en mediums kunnen aan beide verzoeken gemakkelijk tegemoet komen.

Heb jij specifieke gebieden die voor jouw van belang zijn? Of zelfs een enkele specifieke vraag? Meld dit tijdens het gesprek dan het liefst zo snel mogelijk. Dit bespaart op de eerste plaats een hoop van jouw tijd en geld en daarnaast zal de paragnost zich enkel  richten op wat voor jouw echt belangrijk.

Een tip is om voordat je belt af bij jezelf na te gaan of je openstaat voor het gesprek en enthousiast bent om de informatie te ontvangen.

Probeer tijdens het zoeken naar een paragnost jezelf af te vragen of jij, na het lezen van bijvoorbeeld hun bio, oprecht voor hem of haar openstaat.

Een spiritueel consult met een paragnost werkt namelijk het best wanneer de cliënt echt openstaat voor het ontvangen van de lezing. Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch zijn er regelmatig mensen die onze paragnosten met een een gesloten en (te) kritische* blik contacteren.

Weet jij niet zeker of je openstaat voor een spiritueel consult? Dan raden wij aan het gesprek uit te stellen tot een later tijdstip. Een gesloten gesprek heeft vaak geen bevredigende uitkomst, waardoor het gesprek aan zal voelen als een verspilling van tijd en geld.

 Twijfel en een kritische noot? Dat zijn tijdens een gesprek gezonde emoties. Het betreft hier meer de onwrikbare twijfel dat het toch niet zal kloppen.

Probeer tijdens het zoeken naar een paragnost jezelf de vraag te stellen of jij gelooft dat de gekozen paragnost de waarheid spreekt?

Wanneer jij een spirituele lezing ontvangt bedenk dan dat wat jij hoort de waarheid is. Onze paranormaal begaafden vertellen hun bellers niet wat de ze denken dat de bezoeker wilt horen wanneer dit niet de waarheid is. Dat is namelijk niet behulpzaam of productief.

Weet dat de boodschappen die ze doorgeven bedoeld zijn voor je hoogste zelf en voor de ultieme versie van wie je bent.

Het kan soms voorkomen dat deze waarheid hard aankomt, of totaal niet de uitkomst is die jij wilt horen. Geloof en vertrouw er echter op dat deze boodschap op de lange termijn je verder zal helpen. Onze helderzienden zien wat jij en ik niet kunnen zien dus moeten wij op hun vaardigheden om de waarheid aan ons te tonen vertrouwen.

Bijna alle helderzienden (en veel andere paragnosten) werken doormiddel van jouw energie. Het is dus van belang dat jij tijdens het gesprek al jouw aandacht op de reading kunt richten.

Kort door de bocht betekend dit dat je beter niet tijdens het rijden, het koken, of tv kijken kunt bellen. Wanneer jouw aandacht op iets anders is gericht, dan zal het zeer lastig zijn voor de paragnost om iets te zien of om het advies te delen die zij ontvangen.

Een tip is om voordat je belt opzoek te gaan naar een rustige plek, vrij van lawaai, chaos en afleiding en vooraf eerst een paar keer diep adem te halen. Ieder spiritueel consult heeft de potentie een levens veranderende ervaring te worden, het is daarom het beste om het gesprek ook op die manier te benaderen.


Op de consulenten pagina van TijdVoorSpiritualiteit zijn 24 uur per dag meerdere professionele paragnosten aanwezig. Deze paragnosten voorzien jouw graag van antwoorden op de vragen die jou op dit moment bezig houden, ongeacht of deze vragen betrekking hebben op het verleden, heden of de toekomst.