Plan een spirituele vakantie op basis van je element

Spirituele Vakantie

Heb jij altijd al een keer op een spirituele vakantie willen gaan? Maar heb jij geen idee waar je precies naar toe zou willen? Dan is het misschien een leuk idee om je te laten inspireren door het natuurelement waar jij deel van uitmaakt. 

Een spirituele vakantie is sowieso altijd een goed idee. Het zorgt namelijk allereerst voor rust in zowel lichaam als geest. Daarnaast zijn vakanties met een spirituele bestemming vrijwel altijd inspirerend en uitzonderlijk bijzonder. 

“Laat je inspireren door je persoonlijke element en ontdek welke spirituele bestemming goed bij jou past.” Vuur

De ram, leeuw en boogschutter voelen zich aangetrokken tot alles wat mystiek is. Daarnaast staan deze drie sterrenbeelden bekend om hun drang af te wijken van het gebaande pad. Voor de perfecte spirituele vakantie reizen zij het liefst naar verre oorden die avontuur en verlichting bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Tibet, Nepal, Peru of Tanzania.

“Laat ruimte vrij voor impulsieve acties”

Is jouw persoonlijk element het element vuur? Dan ben jij een vrijgevochten en vurig persoon die verplichtingen het liefst zo veel mogelijk vermijd. De vakantie vooraf van uur tot uur plannen is dus zeker geen goed idee. Plan slechts 20 procent van je vakantie vol en houdt de rest leeg zodat jij impulsief op zoek kunt gaan naar bijvoorbeeld inspiratie.

Aarde

De stier, maagd en steenbok houden van overzicht, orde, ritme en duidelijkheid. Is jouw persoonlijk element het element aarde? Probeer dan, nog ver voordat je op vakantie gaat, een duidelijke plan te maken hoe jij wilt dat de vakantie verloopt. Hiermee voorkom jij stress tijdens de vakantie en ben je er zeker van dat jij alle belangrijke plekken zult zien.

“Zorg dat je aan het einde van de dag kunt nagenieten.”

Is aarde jouw persoonlijke element? Dan is de kans groot dat jouw droomvakantie bestaat uit een deel natuur en een deel cultuur. Overweeg daarom eens een bezoek te brengen aan de piramides en tempels van het oude Egypte. Een cruise over de rivier de Nijl in Afrika? Ook dat past perfect bij het element aarde. Plan tot slot ook voldoende rustmomenten in tijdens je vakantie. Jij kunt die ruimte gebruiken om aan het einde van de dag even bewust te kunnen nagenieten.

Lucht

De tweeling, weegschaal en waterman wordt het gelukkigst van een vakantie die zowel een culturele als mentale ervaring brengt. Personen die geboren zijn onder het element lucht zijn van nature bijzonder vrijgevochten. Opvallend, aangezien zij tijdens de vakantie het liefst zoveel mogelijk (denk) werk uit handen geven. Een goed geplande reis waarin zij alles uit handen kunnen geven is voor hen daarom ideaal.

“Een spirituele hotspot is een perfecte reisbestemming.”

Is lucht jouw persoonlijke element? Dan past een vakantie naar een spirituele hotspot helemaal in jouw straatje. Ben jij opzoek naar een spirituele reis bestemming? Overweeg dan eens om op bedevaart te gaan naar Lourdes, Mekka of Santiago de Compostela. Jouw vrij en open geest zorgt ervoor dat jij, vrijwel direct, wordt geraakt door de spirituele invloeden die deze bestemmingen oproepen.

Water

De kreeft, schorpioen en de vissen hebben maar één belangrijke eis wanneer het op vakanties aankomt: de vakantie moet een gevoel van vrijheid teweegbrengen. Aan de bestemming zelf hechten zij minder waarde. Oké, het liefst zijn ze graag in de buurt van water, maar daarbuiten hoor je deze groep niet snel klagen. Zeker niet wanneer je hen meeneemt naar een plek waar ze echt afstand kunnen nemen van alledaagse beslommeringen.

“Kom tot rust en in contact met jezelf.”

Is water jouw persoonlijke element? Dan weet jij dat je voor een spirituele vakantie echt niet perse naar een ‘populaire’ spirituele vakantiebestemming hoeft af te reizen. Spiritualiteit komt immers van binnenuit. Laat communicatiemiddelen zoveel mogelijk thuis en kom echt tot rust. Gun jezelf de tijd om in contact te komen met je innerlijke zelf.