Tarot en dromen

Tarot en Dromen

Tarot en dromen zijn twee onderwerpen die regelmatig worden geassocieerd met mystiek en spiritualiteit. Ze kunnen beide gebruikt worden als hulpmiddelen om inzicht te krijgen in het onderbewustzijn en om antwoorden te vinden op vragen die ons bezighouden. In dit blog bericht gaan wij allereerst dieper in op de relatie tussen tarot en dromen. Daarnaast gaan wij dieper in op hoe deze elkaar kunnen versterken.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


   Tarot en Dromen om inzicht te krijgen
   Voorbeeld: Tarot kaart van de Dood
   Voorbeeld: Tarot kaart van de Zon


Tarot en dromen hebben beide een gemeenschappelijk doel: Het verkrijgen van inzicht en wijsheid uit de onbewuste delen van onze geest.

De Tarot is een set van 78 kaarten die symbolen, archetypen en verhalen bevat die ons kunnen helpen om onze gedachten en emoties beter te begrijpen en te verwerken. Dromen daarentegen zijn een natuurlijk fenomeen waarbij ons onderbewustzijn zich uitdrukt door middel van beelden, emoties en verhalen.

“Maak gebruik van Tarot om dromen beter te begrijpen.”

Het gebruik van Tarot in combinatie met dromen kan ons allereerst helpen om onze dromen beter te begrijpen. Daarnaast kan deze ons helpen om de boodschappen die ons onderbewustzijn ons stuurt te interpreteren.

Trekken wij bijvoorbeeld een kaart die gerelateerd is aan een droom die we hebben gehad? Dan kan dit ons helpen om de symboliek van de droom beter te begrijpen. Kijken iets beter naar de kaart dan lukt het vaak ook om te achterhalen wat ons onderbewustzijn ons wil vertellen.

Tarot kaart van de Dood.

Een voorbeeld hiervan is de kaart van De Dood in de tarot. Deze kaart wordt vaak geassocieerd met verandering en transformatie, maar kan ook betekenen dat er iets in ons leven eindigt of dat we los moeten laten wat niet meer werkt.

Trek jij deze kaart nadat jij een droom hebt gehad waarin jij iemand verliest? Of trek jij deze kaart na een droom die in het teken stond van het een einde van een relatie? Dan kan dit helpen om te begrijpen dat de droom probeert te vertellen dat jij moet loslaten en dat er veranderingen in je leven nodig zijn.

Leer patronen herkennen:

Het gebruik van tarot in combinatie met dromen kan ook helpen om bepaalde patronen in ons leven te herkennen en te begrijpen.

Merk jij bijvoorbeeld dat jij steeds dezelfde soort dromen droomt? En merk jij dat jij in deze dromen angst ervaart of geconfronteerd wordt met dezelfde uitdagingen? Dan kun jij de Tarot kaarten gebruiken om te achterhalen welke symbolen of archetypen hieraan ten grondslag liggen. Daarnaast kunnen de kaarten je helpen om inzicht te krijgen hoe jij deze patronen kunt leren te doorbreken.

Een ander voorbeeld is het gebruik van de tarotkaart van De Zon in combinatie met dromen waarin we ons gelukkig voelen of succesvol zijn.

De kaart van de Zon staat voor positiviteit, succes en overvloed. Deze kaart kan ons helpen om te begrijpen wat ons onderbewustzijn ons probeert te vertellen over de dingen waar we blij van worden en waar we ons goed bij voelen. Dit kan ons helpen om ons te richten op deze positieve aspecten van ons leven en meer vreugde en succes te ervaren.

Conclusie: Tarotkaarten kunnen gebruikt worden om onze dromen beter te begrijpen. Daarnaast kan deze combinatie gebruikt worden om bepaalde patronen in ons leven te herkennen.


Meer berichten met het label Tarot.


Ben jij benieuwd wat een Tarotist jou kan vertellen over jouw dromen? Bekijk dan direct welke Paragnosten op dit moment bereikbaar zijn via onze Astrolijn.