Tarot en mythologie

Tarot en mythologie

Tarot en mythologie: Mythologie en de Tarot hebben veel met elkaar gemeen. Dit komt mede doordat ze allebei verhalen vertellen over menselijke ervaringen. Daarnaast staan ze beide in het teken van de menselijke zoektocht naar betekenis en waarheid.

Tarotkaarten zijn symbolen die worden gebruikt om inzicht te krijgen in het verleden, heden en toekomst, terwijl mythologie verhalen en mythen bevat die helpen bij het begrijpen van de menselijke ervaring en de wereld om ons heen.

In dit blog: Gaan wij in op de verbintenis tussen Tarot en mythologie.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


   Tarot geïnspireerd door mythologie
   De diepere verbintenis tussen Tarot en mythologie
   Conclusie Tarot en mythologiek


Tarotkaarten hebben een rijke symboliek die vaak is afgeleid van mythologische verhalen en figuren. Neem bijvoorbeeld de Tarotkaart van de Dwaas. Deze kaart wordt vaak geassocieerd met de Griekse god Hermes, de boodschapper van de goden en de god van de reizigers. De symbolen op deze kaart, zoals de tas die de Dwaas draagt en de hond die hem volgt, zijn gebaseerd op de attributen van Hermes in de mythologie.

Een andere Tarotkaart die vaak is geïnspireerd door mythologie? Dat is de kaart van de Toren. Deze kaart vertegenwoordigt de ineenstorting van een gevestigde orde. En hierdoor kan deze kaart bijvoorbeeld geassocieerd worden met de val van de toren van Babel in de Bijbel of de val van de toren van Icarus in de Griekse mythologie.

“Er zijn veel Tarotdecks met een mythologies thema.”

Veel Tarotdecks hebben ook specifieke thema’s die zijn geïnspireerd door mythologie. Vaak in het bijzonder op de Griekse mythologie, de Egyptische mythologie of de Keltische mythologie. Deze decks bevatten vaak afbeeldingen van goden en godinnen uit deze mythologieën, evenals symbolen en thema’s die verband houden met deze oude verhalen.

Tarot en zijn echter niet alleen verbonden door de symboliek en afbeeldingen op de kaarten. Ze delen daarnaast ook een dieper niveau van betekenis en wijsheid die verder gaat dan de oppervlakkige symboliek.

Net zoals mythologie verhalen bevat die ons helpen bij het begrijpen van de menselijke ervaring en de menselijke zoektocht naar waarheid en betekenis, kan Tarot ons helpen bij het verkennen van onze eigen innerlijke werelden en de betekenissen die we aan onze ervaringen geven.

“Zowel Tarot als mythologie kan ons helpen groeien.”

Tarotkaarten zijn allereerst een manier om toegang te krijgen tot ons eigen innerlijke weten. Daarnaast helpt het ons bij het ontwikkelen van onze intuïtie en ons begrip van de wereld om ons heen. Mythologie kan ons helpen om dieper te begrijpen wat ons als mensen verbindt en wat ons verbindt met de wereld om ons heen.


Tarot en mythologie conclusie

In conclusie; Door tarot en mythologie te combineren, kunnen we een nog diepere betekenis en begrip vinden voor onze eigen levensreis en onze eigen zoektocht naar waarheid en betekenis.

Door te kijken naar de verhalen en symbolen die zijn opgenomen in beide kunnen we onze eigen wijsheid vergroten. Dit kan ons helpen bij het navigeren door de uitdagingen en onzekerheden van het leven.


Meer berichten met het label Tarot.


 Ben jij op zoek naar een gratis Tarot, speelkaart of Engelenkaart legging? Bezoek dan eens onze pagina met gratis leggingen.

 Ben jij benieuwd wat een Tarotist kan vertellen over jouw persoonlijke pad? Bezoek dan eens Pagina met Tarotisten en Mediums.