Tarot in popcultuur

Tarot in popcultuur

Tarot Kaarten in popcultuur: De 78 kaarten uit de Tarot worden vaak gebruikt om inzicht te geven in de toekomst, het verleden en het heden.

Het gebruik van Tarotkaarten is een praktijk die al eeuwenlang wordt beoefend en nog steeds populair is in de moderne tijd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Tarotkaarten hun weg hebben gevonden naar de popcultuur.

In deze blog: Bespreken wij enkele voorbeelden waarop de Tarot wordt gebruikt in films, muziek en TV series.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


   |1 Tarot in popcultuur: Twin Peaks
   |2 Tarot in films: The Craft
   |3 Tarot in muziek
   |4 Tarot in mode
   |5 Tarot in manga
   Conclusie Tarot Kaarten in popcultuur


Tarotkaarten zijn niet alleen symbolen van de toekomst, maar ook van onze cultuur.

Een bekend voorbeeld hiervan? Dat is de televisieserie “Twin Peaks”, hierin gebuikt het personage Laura Palmer een set Tarotkaarten om haar toekomst te voorspellen. De kaarten worden daarnaast ook gebruikt om symbolische betekenissen te geven aan bepaalde personages en gebeurtenissen in de serie.

Een ander voorbeeld van Tarotkaarten in de popcultuur? Dat is de populaire film “The Craft”.

In deze film gebruiken een groep tienermeisjes Tarotkaarten om hun toekomst te voorspellen en om magie te beoefenen. Het gebruik van Tarotkaarten in deze film draagt bij aan de mysterieuze en esoterische sfeer van de plot.

Ook in de muziekwereld zijn Tarotkaarten populair. De Engelse rockband Led Zeppelin gebruikte Tarotkaarten als inspiratie voor hun album “Led Zeppelin IV”.

Het beroemde “Stairway to Heaven” is daarnaast geïnspireerd door de kaart “The Hermit”. De albumhoes toont een afbeelding van de tarotkaart “The Tower”, die symbool staat voor verandering en vernietiging.

Ook in de mode-industrie zijn Tarotkaarten populair. Modeontwerper Vivienne Westwood maakte bijvoorbeeld gebruik van Tarotkaarten in haar “Tarot” collectie, waarin ze de symboliek van de kaarten in haar kleding verwerkte.

Ook andere ontwerpers zoals Alexander McQueen en Dolce & Gabbana hebben Tarotkaarten gebruikt in hun collecties.

Het gebruik van Tarotkaarten in de popcultuur is niet alleen beperkt tot de westerse wereld.

In Japan is de Tarot populair in de populaire cultuur, met name in de manga- en anime-wereld. In de anime “JoJo’s Bizarre Adventure” maken de Tarotkaarten deel uit van de krachten die de personages bezitten en worden ze gebruikt om hun vijanden te verslaan.


Conclusie Tarot Popmuziek

“Tarotkaarten zijn niet alleen symbolen van de toekomst, maar ook van onze cultuur.”

In conclusie; In de moderne tijd zijn Tarotkaarten niet alleen meer het domein van waarzeggers en mystieke praktijken. Het gebruik ervan in de popcultuur draagt bij aan de mystieke en esoterische sfeer van veel films, muziek en mode.


Meer berichten met het label Tarot.


 Ben jij op zoek naar een gratis Tarot, speelkaart of Engelenkaart legging? Bezoek dan eens onze pagina met gratis leggingen.

 Ben jij benieuwd wat een Tarotist kan vertellen over jouw persoonlijke pad? Bezoek dan eens Pagina met Tarotisten en Mediums.