Tarot kaart de Ster zegt: Geef de moed niet op

Tarot kaart de Ster

Iedere Tarot kaart draagt diverse boodschappen bij zich, zo ook Tarot kaart de Ster. 

Het leven is niet altijd gemakkelijk. Sterker nog, het leven is vaak eerder een uitdaging dan dat het gemakkelijk is. Rekeningen die betaald moeten worden, werk dat overbelastend is, een partner die net is vertrokken (of waarvan je hoopt dat die dat doet), en de kinderen (wanneer je die hebt), tja, die drijven je soms tot waanzin… en dat zijn slechts ‘normale’ dagelijkse beslommeringen!


  Tarot kaart de Ster zegt; Er is nog hoop
  Tarot kaart de Ster nog niet verschenen?


Wanneer tragedie toeslaat, worden de zaken door; Oplaaiende gemoederen, hevige emoties en het gevoel alsof de wrede kant van het lot jouw in zijn greep heeft gekregen – nog ingewikkelder.

In het slechtste scenario word jij overspoelt door een gevoel van pure hopeloosheid – En precies dat gevoel kun jij in stressvolle periodes niet gebruiken, omdat dit het alleen maar moeilijker maakt. Maar wat kun je eraan doen?

We raadplegen de Tarot voor inspiratie, en waar het op neer komt, volgens de 17de kaart van de Grote Arcana is dit:

Wat jouw situatie ook is, onthoud dat jij nog steeds redenen hebt om de moed erin te houden.

Wanneer tijdens een reading de kaart van de Ster verschijnt, duidt dit op een licht aan het einde van de tunnel. Deze kaart verteld je dat jij nu, meer dan ooit, moet blijven geloven.

Met andere woorden, wanneer de Ster verschijnt betekend dit dat er nog hoop is… zelfs wanneer jij het niet meer ziet zitten.

Klinkt naïef? Dat is het niet. Sterker nog, het is heel erg realistisch. Om de volgende reden:

De Ster wijst niet op acute of ingrijpende verandering. Integendeel, de Ster voorspelt hoop en genezing. Deze kaart geeft aan dat er een positieve uitkomst mogelijk (en zelfs waarschijnlijk) is, maar de Ster laat het aan jouw over om zelf de weg er na toe te vinden. Wanneer jij gelooft dat de situatie kan veranderen, en jij zet je volledig in om dit te laten gebeuren, dan heb jij alle rede om hoop te blijven houden.

Het is geen toeval dat dit ook de kaart van spiritueel inzicht is. De Ster staat niet alleen bekend als een van de mooiste kaarten uit de Tarot, het is ook een kalmerende en geruststellende kaart.

Kijk naar binnen, in jezelf, en je zult begeleiding vinden. Heb vertrouwen en het universum zal je ondersteunen.

Ben jij bezorgd omdat deze kaart nog niet tijdens een lezing naar voren is gekomen? Niet doen! Je hoeft namelijk niet te wachten, of te hopen, tot de Ster tijdens een lezing naar voren komt. Jij kunt altijd gebruik maken van het inzicht die deze kaart te bieden heeft.

De Tarot, net als veel andere vormen van waarzeggerij is niet alleen bedoeld om vragen te beantwoorden over huidige en toekomstige situaties, maar ook om diverse levenslessen door te geven.
En wanneer het jou lukt om je de lessen van de Ster te leren, dan zul jij merkbaar gelukkiger worden.

Mediteer over positiviteit. Weet dat jij ook hier doorheen zult komen (en door iedere andere situatie die je tegenkomt). En blijf geloven dat het universum je zal begeleiden op manieren die je van te voren niet had kunnen verwachten.

Het komt niet vanzelf

Betekent dit dat jij nu achterover kunt leunen en kunt wachten tot er wonderen gebeuren? Natuurlijk niet.

Iedereen heeft wel eens hulp nodig en sommige tegenslagen zijn nu eenmaal normaal. Maar wanneer het jouw, zo vaak als mogelijk is, lukt om een duidelijke visie te behouden (of op tijd weet wanneer jij hier hulp bij nodig hebt, en deze ook vraagt), dan zul jij ervaren dat antwoorden en oplossingen vanzelf op je pad gaan komen.


Tijd voor Spiritualiteit werkt samen met een team van eerlijke en getalenteerde Tarot Lezers die jouw graag meer vertellen over Tarot.