Tarot Kaarten in Popmuziek

Tarot Kaarten in Popmuziek: Tarotkaarten zijn al eeuwenlang een bron van inspiratie voor vele kunstvormen, waaronder muziek. Popmuziek is geen uitzondering op deze regel. Veel popartiesten hebben zich laten inspireren door de symboliek en mystiek van de Tarot om hun muziek te creëren.

In deze blog zullen we enkele voorbeelden van popmuziek bespreken die zijn geïnspireerd door de Tarot.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


   |1 Tarot kaarten in popmuziek: The Sun
   |2 Tarot kaarten en muziek: The Tower
   |3 Tarot in hedendaagse popmuziek: The Emperor’s New Clothes
   Bekende artiesten en Tarot
   Conclusie Tarot Kaarten in Popmuziek


Een van de bekendste nummers die zijn geïnspireerd door de Tarot is “The Sun” van de Britse band Maroon 5. Dit nummer, afkomstig van het album “Hands All Over”, bevat referenties naar de Tarotkaart “De Zon”.

De tekst beschrijft het gevoel van geluk en vreugde dat de Tarotkaart symboliseert. Het nummer heeft een vrolijke melodie en is een van de populairste nummers van de band.

Een ander nummer dat geïnspireerd is door de Tarot is “The Tower” van de Amerikaanse band Manchester Orchestra. Dit nummer, afkomstig van het album “A Black Mile to the Surface”, bevat referenties naar de Tarotkaart “De Toren”.

De tekst beschrijft de gevoelens van vernietiging en verlies die de Tarotkaart symboliseert. Het nummer heeft een melancholische melodie en is een van de meest emotionele nummers van de band.

Tarot Popmuziek

Een derde voorbeeld van popmuziek die geïnspireerd is door de Tarot is “The Emperor’s New Clothes” van de Amerikaanse band Panic! at the Disco. Dit nummer, afkomstig van het album “Death of a Bachelor”, bevat referenties naar de Tarotkaart “De Keizer”.

De tekst beschrijft het gevoel van macht en controle dat de Tarotkaart symboliseert. Het nummer heeft een energieke melodie en is een van de populairste nummers van de zanger.

Naast deze voorbeelden zijn er nog veel meer popnummers die zijn geïnspireerd door de Tarot. Artiesten als Lana Del Rey, Lady Gaga, Madonna en Fleetwood Mac hebben zich allemaal laten inspireren door de symboliek van de Tarot om hun muziek te creëren.

De Tarot blijft een belangrijke bron van inspiratie voor vele kunstenaars en zal dat waarschijnlijk ook in de toekomst blijven.


Tarot-Popmuziek-Nu

In conclusie; De Tarotkaarten hebben een blijvende invloed op de popcultuur en zijn een inspiratiebron voor vele kunstvormen, waaronder muziek.

De symboliek en mystiek van de Tarot blijven fascineren en inspireren artiesten van alle genres en leeftijden.

Of je nu gelooft in de waarzeggende kracht van de Tarot of niet, het is duidelijk dat de symboliek en betekenissen van de kaarten een blijvende indruk maken op onze cultuur en creatieve expressie.


Meer berichten met het label Tarot.


 Ben jij op zoek naar een gratis Tarot, speelkaart of Engelenkaart legging? Bezoek dan eens onze pagina met gratis leggingen.

 Ben jij benieuwd wat een Tarotist kan vertellen over jouw persoonlijke pad? Bezoek dan eens Pagina met Tarotisten en Mediums.