Tarotisten en Tarot – Meer dan voorspellen

Tarotisten en Tarot zijn een onafscheidelijke combinatie. De Tarot is ‘het’ instrument van de tarotist, ondermeer voor het voorspellen de toekomst. Maar hoe gebruikt de tarotist de 78 Tarot kaarten tijdens een toekomst voorspellende reading? En waarvoor gebruikt hij of zij deze kaarten nog meer? In dit blog bericht gaan wij daar graag iets dieper op in. 

Tarotisten, Tarot en de toekomst

Al eeuwenlang bestaat er een connectie tussen Tarot en het voorspellen van de toekomst. Dit verklaard waarom er bij het woord Tarot lezer of Tarotist vaak aan een ‘waarzegster’ wordt gedacht. Feitelijk gezien is deze gedachten niet zo gek. Een Tarotist kan immers de toekomst voorspellen met Tarot. En inderdaad Tarot kaarten worden gebruikt als middel om een beeld te vormen van de toekomst.

Worden de Tarot kaarten gebruikt tijdens een toekomst voorspellende reading? Dan dienen zij vaak als doel de communicatie tussen de lezer, het hogere zelf en de Geest te creëren. Deze verbinding komt tijdens een tarot legging tot stand door middel van verschillende spreads/lay-outs.

De meest voorkomende tarot spreads/leggingen tijdens Tarot lezingen zijn die van het Keltische Kruis, èèn enkele (dag)kaart en de drie kaarten spread (verleden, heden, toekomst).

toekomst voorspellen met Tarot Kaarten

 

Tarotisten en Tarot – meer dan voorspellen alleen

Het merendeel van de Tarotisten gebruikt de de Tarot kaarten echter met een ander doel. Zij gebruiken hun Tarot deck om een verbinding met de Geest en de Bron tot stand te brengen.

Deze verbinding gebruiken zij om de energieën te identificeren die dit moment van invloed zijn op jouw  leven. De Tarot dient dan meer als een leidraad voor de waarschijnlijke uitkomst, welke is gevestigd in het verleden en heden.

Wanneer gebuikt de Tarotist Tarot kaarten?

Ervaren Tarotisten gebruiken de Tarot kaarten onder andere tijdens de volgende lezingen:

  • Vraag lezingen: Hierin helpt de Tarot antwoorden of oplossingen te vinden op een specifieke vraag. Tijdens deze vorm van reading zal de Tarot vaak geen nauwkeurige ja/nee antwoord geven. De kaarten dienen tijdens deze lezing meer als middel om de vraagsteller zichzelf (meer)open te stellen waardoor deze vervolgens in staat zal zijn neutraal te zoeken naar de antwoorden binnenin.
  • Open lezingen: Waarin de Tarot inzichten geeft op de grotere aspecten van het leven, zoals onder anderen het huwelijk, carrière en gezondheid.

Op TijdVoorSpiritualiteit zijn meerdere tarot lezers actief die onder meer de toekomst voorspellen met Tarot kaarten. Zij kijken graag samen met jou naar de signalen die de kaarten over jouw toekomst geven.