Vind het geluk in de kleine dingen

Vind het geluk in de kleine dingen

Vind het geluk in de kleine dingen. Je zult verbaast staan hoeveel kleine geluksmomenten jij per dag zult vinden.

Dit is de tijd van het jaar waarin vele van ons de sociale druk voelen om geld uit te geven en ‘gelukkig’ te zijn. Deze gevoelens leggen een hoop mensen zichzelf ieder jaar weer op rond de feestdagen. In theorie is het streven naar geluk natuurlijk een goed idee.

Doordat de periode rondom de feestdagen echter voor veel mensen gelijk staat aan; Stress, emotie, oververmoeidheid en het gevoel niet in het moment te kunnen leven, vaak niet gemakkelijk. Wil jij dit jaar echt genieten tijdens de feestdagen? Probeer dan te genieten van de kleine dingen en je (toch) te richten op leven in het moment.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


   Het zijn de kleine dingen die tellen
   Tel de kleine zegeningen
   Humeur, stress en HET moment
   Deel jouw dankbaarheid
   Geef meer en ontvang meer


Geluk is niet te vinden in één groot ding of één enkele grote gebeurtenis. Natuurlijk de grote dingen in het leven zijn geweldig. De grote momenten zijn echter niet de dingen waar je iedere dag je geluk uit kunt halen.

Waar je wel iedere dag van kunt genieten zijn de kleine dingen. Het contact met vrienden, de liefde van en voor je gezin. Misschien zijn voor jou zelfs je collega’s een dagelijks moment van geluk.

Natuurlijk mogen ook de kleine persoonlijke momenten van geluk niet worden vergeten. Denk bijvoorbeeld hoe gelukkig jij kunt worden van jouw dagelijkse yoga moment, meditatie of persoonlijke rust momentje.

Soms best goed om even stil te staan bij de kleine momenten waar jij dankbaar voor bent.

Voorafgaand aan ‘onze’ feestdagen vieren de amerikanen thanksgiving. Een feest wat draait om dankbaarheid. Dankbaarheid en geluk liggen bij dit feest zeer dicht bij elkaar. Ondanks dat wij niet de traditie hebben onze dankbaarheid eens per jaar uit te spreken, is het voor een positieve afsluiting van het jaar, soms best goed om even stil te staan bij de kleine momenten waar jij dankbaar voor bent.

Nogmaals, het gaat hier om de kleine alledaagse dingen zoals bijvoorbeeld; Het app berichtje van een vriend of vriendin die je lang niet meer hebt gesproken of het aangezicht van kinderen die spelen in de sneeuw. Wanneer je er even over nadenkt herken jij waarschijnlijk meerdere geluksmomenten uit je dag.

Zo was een klein momentje van geluk en dankbaarheid vandaag voor mij bijv. de onbekende man die even de deur voor mij openhield. Wanneer je dagelijks met dankbaarheid de kleine geluksmomenten overdenkt en bij elkaar optelt ontstaat er al snel een groot gevoel van geluk.

Denk eens terug aan een dag waarop iets goed en iets slecht ging. Misschien was dit een dag waarop de kinderen zichzelf helemaal klaar hadden gemaakt voor school zonder jouw hulp en je vervolgens op je werk een uitbrander kreeg van je baas.

Welke van deze twee gebeurtenissen speelt er die avond door jouw hoofd? De kans is groot dat dit de gebeurtenis met je baas is. Wanneer er veel grote gebeurtenissen spelen in je leven, is het erg lastig om je bewust te zijn van de kleine momenten van geluk.

Probeer juist op deze dagen de tijd te nemen om je geluksmomenten te overdenken. De kleine (op het oog) verwaarloosbare momenten van geluk (h)erkennen verhoogt onbewust je humeur en verlaagt je stress niveau. Daar komt nog bij dat je ook de verbinding met jezelf, de wereld om je heen en het huidige moment in een keer sterker maakt. 

Wanneer iemand iets aardigs voor je doet, vergeet dan niet om hem of haar te bedanken. Dankbaarheid tonen heeft namelijk zoveel voordelen. Voordelen voor een ander maar zeker ook voor jezelf.

Bedank de serveerster die koffie voor je heeft gezet. Bedank je partner voor het opruimen van de vaat. Wanneer iemand de deur voor je openhoud, houdt dan ook die dag de deur eens open voor iemand anders. Ontvang jij een compliment? Vergeet dan niet om ook eens een compliment terug te geven.

Dankbaarheid uiten werkt namelijk direct in op jouw humeur en verlaagd je stress niveau. Ook niet onbelangrijk is dat het jouw binding met de wereld om je heen versterkt en je bewuster maakt van je omgeving. Probeer het eens een weekje uit, je zult zien dat jij je er beter door voelt. Als bonus heeft dankbaarheid op andere een aanstekelijke werking. Met dankbaarheid maak je dus niet alleen jezelf maar ook de wereld om je heen gelukkiger.

Hoe meer jij jouw dankbaarheid toont en jij uiting geeft aan jouw kleine momenten van geluk, hoe meer positieve vibraties jij terug ontvangt. Wanneer we ons allemaal bewuster zouden zijn van de mooie momenten die ons leven ons dagelijks brengt, zouden wij als mensheid in het geheel een stuk gelukkiger kunnen zijn.

Oké, toegegeven deze ‘vrede op aarde’ boodschap lijkt misschien iets te veel gevoed door de komende feestdagen. Toch zit er een kern van waarheid in verborgen. Richt je maar eens een enkele dag enkel en alleen op de positieve momenten.

*  Tip; vermijd twitter, facebook en andere fora waarin mensen vaak voornamelijk hun ongenoegen uiten. De kans is groot dat jij je aan het einde van dag gelukkig, rustiger en prettiger voelt dan op andere dagen.

Misschien lukt het niet gelijk, en misschien lukt het zelf niet meer voor of rond deze feestdagen. Een poging wagen zal in ieder geval zeker geen kwaad doen en wie weet voel ook jij je volgend jaar echt en oprecht gelukkig tijdens de feestdagen.


Op de Paralijn pagina zijn 24 uur per dag meerdere professionele paragnosten aanwezig. Deze paragnosten voorzien jouw graag van antwoorden op de vragen die jou op dit moment bezig houden, ongeacht of deze vragen betrekking hebben op het verleden, heden of de toekomst.