Zelf Orakel kaarten maken

Zelf orakel kaarten maken

Zelf Orakel kaarten maken: Orakel kaarten zijn kaarten die worden gebruikt om antwoorden en inzichten te geven op levensvragen en om spirituele groei te bevorderen.

Veel mensen kopen orakel kaarten in de winkel of online, maar het is ook mogelijk om zelf orakel kaarten te maken.

In dit blog: Delen we enkele tips en stappen die je kunt volgen om je eigen orakel kaarten te maken.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:

   Zelf orakel kaarten maken in 5 stappen.
   Conclusie.


Stap 1: Bepaal het thema van de kaarten

Het eerste wat je moet doen bij het maken van je eigen orakel kaarten? Dit is beslissen welk thema jij voor het maken van de kaarten wilt volgen.

Dit kan iets zijn dat je persoonlijk interesseert, zoals liefde, werk, gezondheid of spirituele groei. Of het kan iets zijn dat je graag met anderen wilt delen, zoals de seizoenen van het jaar, de elementen van de natuur, of verschillende mythologische figuren.

Stap 2: Kies symbolen en afbeeldingen

Heb jij een theme gekozen? Dan is het tijd om na te denken over welke symbolen en afbeeldingen jij passend vind bij het onderwerp.

Heb jij er bijvoorbeeld voor gekozen om kaarten over de seizoenen van het jaar te maken? Dan zou jij bijvoorbeeld kunnen denken aan symbolen zoals de zon, bloemen, bomen en dieren die in elk seizoen voorkomen.

Stap 3: Schrijf korte, betekenisvolle boodschappen

Nadat je de symbolen hebt gekozen, is het tijd om korte, betekenisvolle boodschappen te schrijven voor elke kaart.

Deze boodschappen moeten de symbolen op de kaarten versterken en aanvullen. Probeer hierbij vooral gebruik te maken van eenvoudige en duidelijke taal, zodat de boodschappen voor iedereen begrijpelijk zijn.

Stap 4: Ontwerp de kaarten

Wanneer je de symbolen en boodschappen hebt gekozen, is het tijd om de kaarten zelf te ontwerpen.

Dit kan op papier of digitaal, afhankelijk van wat voor jou het beste werkt. Je kunt ervoor kiezen om de symbolen te tekenen of schilderen, of je kunt afbeeldingen gebruiken die je op internet hebt gevonden.

Stap 5: Test de kaarten

Zijn de kaarten voor je gevoel klaar? Dan is het tijd geworden om ze te testen.

Gebruik ze eerst zelf en vraag daarna vrienden of familieleden om ze te proberen. Vraag om feedback en kijk of de boodschappen duidelijk zijn en of de symbolen goed worden begrepen. Pas de kaarten indien nodig aan op basis van de feedback die je hebt ontvangen.


Conclusie zelf orakel kaarten maken

Conclusie: Het maken van je eigen orakel kaarten kan een leuke en creatieve manier zijn om meer inzicht te krijgen in jezelf en anderen.

Door deze stappen te volgen kun je je eigen unieke set kaarten maken en ze gebruiken om antwoorden en inzichten te vinden op levensvragen. Veel succes!


Leestip: Tips bij het kopen van Orakel kaarten.


Benieuwd welke wijze boodschap de orakelkaarten jou willen schenken? Maar ben jij nog niet klaar om zelf een set orakelkaarten te kopen?

Overweeg dan eens contact op te nemen met een medium of paragnost die gebruik maakt van orakelkaarten. Dagelijks zijn er meerdere consulenten op de astrolijn aanwezig die gebruik maken van (diverse soorten) orakel kaarten.