Wat zijn engelenkaartjes

Engelenkaartjes

Engelenkaartjes zijn de laatste jaren sterk in opkomst geweest. Tot een paar jaar geleden was het nog lastig om een deck met engelenkaarten te vinden. Tegenwoordig is dit orakel bijna net zo ingeburgerd als de Tarot of Lenormand. Wat deze verandering heeft veroorzaakt? Dat is allereerst omdat steeds meer mensen ervaren hoe een leuk en waardevol orakel de engelenkaarten eigenlijk zijn.  

Engel betekend dienaar of boodschapper van God, en de engelen zijn er altijd voor iedereen om ze te leiden op de weg die voor ons ligt.

Daarnaast ontdekken ook steeds meer mensen het fenomeen engelen en hun weldadige energie.

Engelen zijn levens van licht, liefdevolle helpers van een kosmische scheppende kracht. Zij inspireren, troosten, beschermen, en geven ons de gift van het leven. Zij voeden ons lichaam met liefde en gezondheid en onze geest met troost, inspiratie en genegenheid.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:


  Waar kun je de engelenkaartjes voor gebruiken?
  |- – Ondersteuning van de engelenkaarten
  |- – Helderheid dankzij de engelenkaartjes
  |- – Inspiratie dankzij de engelenkaartjes
  Begin de dag met een Engelenkaart
  Leggingen – Engelenkaartjes


Voordat wij dieper ingaan op de verschillende leggingen (spreads) welke met de engelenkaartjes mogelijk zijn, delen wij graag eerst een kleine rijtje met punten waarvoor je de engelenkaarten nog meer voor kunt gebruiken:

De engelenkaartjes kunnen een fantastische ondersteuning zijn in het leven. De engelenkaarten herinneren ons namelijk aan onze idealen, en helpen ons te focussen op onze doelen. Zij doen dit door ons te helpen herinneren aan onze plichten en verantwoordelijkheden. Dat gezegd hebbende laten de engelen ook maar al te graag weten dat onze tijd op aarde niet eeuwig duurt. Zij adviseren je daarom je niet uitsluitend op doelen, verplichtingen en verantwoordelijkheden te richten.

De engelenkaarten geven ons inzicht in onszelf, voeden onze innerlijke kracht, en zij helpen ons onszelf open te stellen voor de genade van boven. De energie van de engelenwereld geeft nieuwe helderheid aan de uitdagingen en de kansen van het leven van alledag. Tegelijkertijd geven zij ons inzicht op zoektocht naar het geen wat van ons van essentieel belang is in het leven.

De engelenkaartjes bevatten een energie die inspireert en aanmoedigt. Zij zijn instaat om ons te voorzien van nieuwe kracht, en ze laten ons ‘de’ innerlijke bron van vrede zien. De teksten op de kaarten laten je daarnaast groeien en deze vergroten jouw bewustzijn. Zij leiden jou op de weg om ook een wezen te worden van goedheid, waarheid, licht en schoonheid.

Een mooi moment een engelenkaartje te trekken is net nadat jij wakker bent geworden. Een ritueel wat je hierin zou kunnen volgen is als volgt:

  • Neem ’s morgens direct na het opstaan, en voordat jij gaat ontbijten, een paar minuten helemaal de tijd voor jezelf.
  • Zoek een rustige plek op in huis en wees er zeker van dat het een plek is waar jij niet gestoord zult worden.
  • Houd in iedere hand de helft van de stapel engelenkaartjes, sluit vervolgens je ogen en stel de vraag;

“Welke engelenkaart vandaag zal vandaag belangrijk voor mij zijn”.

  • Met deze vraag in gedachte schud jij vervolgens de kaarten en legt ze in een half ronde cirkel voor je uit.
  • Wanneer dit gebeurt is herhaal jij nogmaals de vraag, terwijl jij met één hand over de kaarten heen en weer beweegt.

Kies de kaart waarbij jij een signaal voelt. Dit kan bijvoorbeeld een tinteling in jouw hand zijn, of een warme gloed die van de kaart afstraalt.

  • Draai vervolgens deze kaart om en lees aandachtig de boodschap die deze kaart voor jouw heeft.
  • Probeer, na het lezen, deze kaart de rest van de dag dan in gedachte te houden en ga bewust opzoek naar de link tussen jouw dag en de kaart die verschenen is.

Zie de kaart als een advies of een manier van denken die jou deze dag zal leiden en advies zal geven.

De engelen kaarten kunnen je op verschillende manieren tot hulp zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als het focus onderwerp van jouw meditatie. Of je kunt ze gebruiken voor het leggen van orakel spread.

Het aantal leggingen waar je deze kaarten voor kunt gebruiken is enorm. Om deze lijst niet te lang te maken volgt hieronder ter illustratie een opsomming van enkele voorbeelden van Engelenkaart leggingen.

Wil jij meer informatie over een bepaalde legging? Of wil jij deze graag direct gratis online (op deze site) laten leggen? Druk dan op de naam van de betreffende engelenkaart legging: