Jaarhoroscoop Schorpioen 2022

“Jaarhoroscoop schorpioen 2022 – Een nieuw jaar een nieuwe start.”

Jaarhoroscoop Schorpioen

De jaarhoroscoop schorpioen 2022 voorspelt opnieuw een goed jaar voor de schorpioen. Dit jaar zal echter niet hetzelfde zijn als voorgaande jaren. De schorpioen streeft dit jaar namelijk meer naar sociaal dan naar zakelijk succes.

Geld, status en financiële zekerheid? Die blijven uiteraard een grote rol spelen in het leven van de schorpioen. Maar dat gezegd hebbende ziet de schorpioen dit jaar vaker het belang in van een stevig en betrouwbaar sociaal netwerk.

“Persoonlijke groei ontstaat vanuit de interactie met anderen.”

Dat de schorpioen graag de touwtjes in handen heeft zal voor niemand als een verrassing komen. Deze eigenschap komt ook vaak aan het licht tijdens sociale interacties met anderen.

Ben jij een schorpioen die streeft naar persoonlijke groei? Dan is het een goed idee om dit jaar de touwtjes een beetje te laten vieren. Dit zal niet gemakkelijk zijn. Maar ondanks dat zul jij ervaren dat jij hierdoor een ‘completer’ mens zult zijn wanneer het je lukt dit toch te doen.


Benieuwd naar een specifiek onderdeel van de jaarhoroscoop schorpioen 2022? Spring dan direct naar:

Jaarhoroscoop Schorpioen 2022: Algemeen
 Jaarhoroscoop Schorpioen 2022: Liefde & Relaties
Horoscoop Schorpioen 2022: Carrière
Horoscoop Schorpioen 2022: Financiën


“Familie komt (weer) meer op de voorgrond te staan.”

Jaarhoroscoop schorpioen Algemeen

De jaarhoroscoop schorpioen 2022 voorspelt dat het familieleven een grotere rol gaat spelen in het leven van de schorpioen. Nu is familie, voor de schorpioen, een breed begrip.

Voor de ene schorpioen betekent dit ‘het gezin’. Voor de andere schorpioen betekent dit het ‘het contact met zijn of haar bloedverwanten. En tot slot is er ook een groep voor wie het woord ‘familie’ staat voor de mensen die hij of zij zelf als familie beschouwt – zonder dat dit bloedverwanten hoeven te zijn.

“Een hechte familieband past bij het streven naar persoonlijke groei.”

Zoals gezegd streven de meeste schorpioenen in 2022 naar persoonlijke groei. Om dit doel te bereiken is het nodig om af en toe iemand in vertrouwen te nemen en deze persoon als klankbord te gebruiken. En waar kun jij deze persoon beter vinden dan binnen je eigen gezin, vriendengroep of familie?

“Meer is niet altijd beter.”

Ondanks dat het sociale leven van de schorpioen dit jaar zo sterk op de voorgrond staat betekend dit niet dat de sociale kring van de schorpioen explosief groeit in 2022. Meer vrienden betekent immers niet per definitie een beter sociaal leven, het betekend alleen maar letterlijk meer vrienden.

Tip Schorpioen: Probeer dit in te zien schorpioen en richt je op het verbeteren van het contact met jouw bestaande sociale netwerk.


Jaarhoroscoop schorpioen liefde en relaties

Zowel de gebonden als single schorpioen barst dit jaar van de romantische energie. Je zou haast zeggen dat de schorpioen dit jaar een ware ‘liefdesbom’ is. Dat klinkt goed, maar let op, niet iedereen is bestand tegen deze atoombom van liefde. Probeer jezelf daarom af en toe een beetje af te remmen schorpioen.

“Probeer jouw liefdesenergie over het jaar te verdelen.”

Met name aan het begin en aan het einde van het jaar wilt de schorpioen niets anders dan knallen op liefdesgebied. Romantische uitjes, liefdesbriefjes, etentjes bij kaarslicht? Niets is dit jaar te gek voor de romantische schorpioen. 

Hoewel dit allemaal zeer positief is, is het toch verstandig om deze boost van liefde over het jaar te verdelen. Zo behoud jij als schorpioen je energie en schrik jij daarnaast jouw (potentiële) partner niet af.


Jaarhoroscoop single schorpioen:

Jaarhoroscoop single schorpioen

Dit wordt jouw liefdes jaar single schorpioen. Dat weet en dat voel jij met volledige zekerheid. Deze wetenschap geeft jouw zelfvertrouwen.

En zelfvertrouwen blijkt nu net het ontbrekende puzzelstukje te zijn waar jij in het verleden zo lang naar gezocht hebt.

“Warmte en veiligheid vind jij het snelst in de koudere maanden.”

De zomer staat over het algemeen bekend als ‘de ideale tijd’, voor het vinden van een nieuwe liefde. Dit jaar is dat echter net even anders schorpioen. Met name de herfst en wintermaanden lenen zich dit jaar perfect voor het vinden van een nieuwe liefdespartner.

“Pas op dat jij niet door blijft jagen.”

Heb jij de perfecte man of vrouw ontmoet? En merk jij dat er iets moois tussen jullie beiden ontstaat? Vergeet dan niet om jouw zoektocht naar liefde on-hold te zetten.

Geef de liefde die je gevonden hebt eerst een kans. Jij loopt anders namelijk het risico om de ‘ware’ weer net zo snel te verliezen als dat jij hem of haar gevonden hebt.


Jaarhoroscoop schorpioen in een relatie:

Jaarhoroscoop schorpioen 2022 in een relatie

De jaarhoroscoop schorpioen 2022 voorspelt dat jij dit jaar over meer passie en enthousiasme beschikt dan jouw partner. Dat is even wennen schorpioen. In 2021 lagen jullie, op dit vlak, namelijk veel meer op een lijn.

Merk jij dat jij dit lastig vindt? Bespreek dit dan direct met jouw partner. Openheid doet wonderen en voorkomt een onbewuste breuk in jullie relatie.

“Ook liefdesgeluk zit in kleine dingen”

Wanneer duidelijk wordt dat jouw partner en jij andere behoeftes hebben op het romantische vlak is het goed om dit bespreekbaar te maken. Belangrijker nog is om ook naar deze wetenschap te handelen.

Overlaad je partner dus niet iedere dag met een groot vuurwerkspektakel en met rode rozen. Een klein lief briefje kan immers net zoveel voor hem of haar betekenen.

“Tijdens de zomermaanden draaien de rollen spontaan om.”

Tenzij jij een relatie hebt met een kreeft lijken de rollen in de zomermaanden ineens om te draaien. Jouw partner bruist in de zomermaanden juist van de liefdesenergie.

Dit is een mooi moment voor jou om een stapje terug te zetten schorpioen. Op die manier houdt jij nog genoeg energie over om ook dit jaar tot een romantisch einde te brengen.


De jaarhoroscoop schorpioen 2022 voorspelt op carrière gebied een mengeling te zijn van 2020 en 2021. Dit betekend in het kort dat vooruitgang en verandering mogelijk is, maar ook dat dit niet altijd van een leien dakje zal gaan.

De belangrijkste tip op dit gebied? Jij bereikt meer wanneer je het alleen doet.

“Vertrouw niemand behalve jezelf.”

Hoewel het erg haaks staat op jouw wens om sociaal sterker te worden is het advies dit jaar toch om zo min mogelijk de samenwerking met anderen op te zoeken.

De reden? Dat is dat niet iedereen jou het succes lijkt te gunnen. Dat is op zich al lastig, maar nog lastiger is het wanneer duidelijk wordt dat dit juist de mensen betreft van wie jij het niet verwacht.

“Zet jij de stap om helemaal voor jezelf te gaan werken?”

Problemen met collega’s en leidinggevende kun jij dit jaar helemaal vermijden door voor jezelf te starten. Dat klinkt misschien een beetje eng en spannend. Toch is dit voor de schorpioen in 2022 de snelste (en gemakkelijkste) weg naar zakelijk succes.


Een grote uitgave lijkt aan het begin van 2022 onvermijdelijk. Een nieuwe auto, dure vakantie of zelfs een nieuw huis? Een van deze zaken zorgt ervoor dat jij jouw spaargeld flink geweld aan zult (moeten) doen. Dat is even wennen schorpioen, jij had jouw budget juist net zo goed op orde.

“2022 staat voornamelijk in het teken van sparen.”

Heb jij deze grote aankoop achter de rug? Dan wordt het tijd om weer opnieuw te gaan werken aan jouw financiële buffer.

Maak je hier echt niet al te veel zorgen over. Jij weet dat jij in staat bent om jezelf aan een budget te houden. Het geld wat jij nu minder ter beschikking hebt zul jij daarom ook al snel weer terugverdiend hebben.


Benieuwd wat 2022 voor jou persoonlijk in petto heeft? Dagelijks zijn er meerdere astrologen op onze astrolijn beschikbaar die jou graag voorzien van een persoonlijke jaarhoroscoop.