Het Gordeldier als Krachtdier

De betekenis en boodschap van de gordeldier als krachtdier:

“Is het stellen van grenzen niet je sterkste vak? Maak dan gebruik van het schild van het Gordeldier en gebruik deze om jezelf af te schermen.”

Het Gordeldier als Krachtdier

Ontmoet jij het gordeldier als krachtdier? En wil jij jezelf afschermen van de buitenwereld? Of wil jij jouw innerlijke zelf beschermen tegen invloeden van buitenaf?

Dan is het Gordeldier precies het krachtdier waar jij naar op zoek bent. Dit krachtdier staat je bij op momenten waarin jij het lastig vindt om je eigen grenzen te stellen en te bewaken.

Hoe? Door te kijken naar en te leren van het gedrag van het Gordeldier. Gordeldieren zijn namelijk geweldige acteurs die, wanneer de situatie te gevaarlijk of te stressvol wordt, speelt of hij dood is.

Het bewijs dat dit in sommige situaties het beste afweermechanisme bewijst zichzelf vaak direct. De meeste roofdieren druipen namelijk verward af na het zien van dit sterke staaltje acteerwerk.

“Wij raden je zeker niet aan om ‘dood’ te spelen.”

Oke wij raden  je zeker niet aan om je eigen dood in scène te zetten. Toch valt er wel een les te leren uit dit, voor de het Gordeldier, natuurlijke instinct namelijk; dat het handig kan zijn om, voordat je een stressvolle situatie ingaat, eerst een (exit)strategie te bedenken.

Het Gordeldier leert ons daarnaast dat je altijd een keuze hebt in het leven.

Je kunt opstaan ​​en vechten. Maar als al het andere faalt, kan jij er ook voor kiezen om je energie te sparen en jouw aandacht af te leiden naar dingen die wel/meer de moeite waard zijn.


Benieuwd naar de betekenis van meer land dieren als krachtdieren?
Je vindt ze op allemaal op de pagina: Land dieren als krachtdier.


Benieuwd welke persoonlijke adviezen de dieren uit het dierenrijk jouw nog meer te bieden heeft? Dagelijks zijn er meerdere Mediums op onze astrolijn beschikbaar die jouw hierbij graag willen ondersteunen.