Krachtdieren – Totemdieren

Krachtdieren

Krachtdieren en Totemdieren zijn beiden woorden die gebruikt worden om dierlijke (spirituele) gidsen aan te duiden. Voor de leesbaarheid van deze tekst hebben wij er daarom voor gekozen om alleen het woord krachtdieren te gebruiken in deze tekst.

Krachtdieren zijn overal om ons heen te vinden – het is echter aan ons of wij in hun kracht geloven of niet, en of we ze überhaupt (bewust) opmerken. Wanneer een bepaald dier je pad kruist, wordt aangenomen dat dit een teken uit het universum is.

Dieren leiden ons, onderwijzen ons en zij communiceren met ons wanneer wij open staan om naar hen te luisteren.

Versneld lezen? Spring dan direct naar één van de onderwerpen uit dit bericht:

  Hoe herken je een krachtdier?
  |- – Krachtdieren in dromen
  Ook insecten kunnen krachtdieren zijn
  Betekenis en boodschap krachtdieren
  |– Water kracht-dieren
  |– Lucht kracht-dieren
  |– Land kracht-dieren
  |– Insecten

Ben jij benieuw of er een dier is die voor jou een persoonlijke boodschap heeft? Dan hebben wij goed nieuws. Het is namelijk bijzonder gemakkelijk om te leren om even te stoppen, rond je heen te kijken, en je bewust te worden van elk dier dat je pad kruist.

De kans is groot dat jij dit onbewust al doet. Is het je misschien bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat er momenten in je leven zijn waarin je steeds weer hetzelfde dier ziet opduiken? Dan is dit vrijwel zeker een teken dat dit specifieke dier een boodschap voor jou heeft.

Dieren zijn volhardende wezentjes. Zij tonen zich namelijk niet alleen in het dagelijkse leven, maar ook in dromen. 

Droom jij regelmatig over een bepaald dier? Dan is de kans groot dat dit een krachtdier is die jou op een andere (minder fysieke) manier probeert te bereiken. Zijn of haar boodschap aan jou is, vrijwel altijd, hetzelfde als tijdens een fysieke ontmoeting. Echter heeft deze specifieke gids ervoor gekozen om jou via een ander kanaal te bereiken. Dit kan zijn omdat de boodschap die hij voor je heeft urgent is. Het kan echter ook komen doordat het hem of haar niet lukt om jouw aandacht tijdens het wakende leven te trekken.

Insecten zijn, ongeacht of je ze lief hebt of daarentegen haat, extreem symbolisch. Net als dieren kunnen ook insecten ons veel leren op het gebied van productiviteit, communicatie, teamwork en meer.

Wanneer het op krachtdieren aankomt staan insecten dus eigenlijk gelijk aan ‘echte’ dieren. Zodoende maken wij in onze lijst met krachtdieren geen onderscheid tussen dieren en insecten.

Deze lijst met krachtdieren en hun betekenis is een groeiend project welke wij in de toekomst regelmatig aan zullen vullen. 

Onze lijst met krachtdieren bestaat op dit moment uit 52 dieren/insecten welke wij hebben onderverdeeld in de volgende vier categorieën:
  Adelaar
  Duif
  Haan
  Havik
  Kalkoen
  Kip
  Kolibrie
  Kraai
  Mus
  Raaf
  Uil
  Zeemeeuw
  Zwaan
  Zwaluw


  Leeuw
  Prairiehond
  Schaap
  Vos
  Wasbeer
  Wezel
  WolfBenieuwd welke persoonlijke adviezen de dieren uit het dierenrijk jouw nog meer te bieden heeft? Dagelijks zijn er meerdere Mediums op onze astrolijn beschikbaar die jouw hierbij graag willen ondersteunen.