Betekenis Lenormand kaart van de beer

De Lenormand kaart van de beer staat symbool voor kracht, macht, bescherming en een gezonde levensstijl.

Lenormand kaart van de beer

KERNWOORDEN

  • Kracht & macht
  • Moederlijke figuur / bescherming
  • Gezonde levensstijl
STERRENBEELD EN PLANEET

  • De ram
  • Mars
Betekenis van de Lenormand kaart van de beer tijdens het voorspellen van de toekomst:

De Lenormand kaart van de beer verschijnt regelmatig als symbool voor persoonlijke financiën, investeringen, inkomsten en bestedingsruimte. Daarnaast wordt een leidinggevende of hoofd van een bedrijf vaak vertegenwoordigd door deze kaart.

In een meer algemene legging is de beer de kaart van bescherming, kracht en macht. Net als een moederbeer haar welpen beschermt, zal ook de beer zijn kracht gebruiken om degenen te beschermen die hem dierbaar zijn. Dit is de reden waarom de beer een moeder, grootmoeder of een moederfiguur kan vertegenwoordigen.

Als je bedenkt hoe een beer in de natuur tijdens het voorjaar en de zomer al zijn eten moet verzamelen (en zichzelf vol moet eten) om de winterslaap te overleven, zul je begrijpen dat deze kaart ook alles te maken heeft met gezondheidskwesties die verband houden met voeding, dieet, gewichtstoename, gewichtsverlies en obesitas.

Karakter en persoonsgebonden eigenschappen van de Lenormand kaart van de beer

Wanneer deze Lenormand kaart een persoon vertegenwoordigt dan is het meestal een persoon met de volgende eigenschappen:

  • Overbezorgd
  • Invloedrijk
  • Beschermend
  • Sportief

Vertegenwoordigt deze kaart een persoon? Dan staat deze kaart voor een sportief iemand die vaak in de sportschool te vinden is. Het is iemand die zijn geliefden tot op het bot beschermd en dit niet altijd op een zachtaardige manier doet.

Uiterlijke kenmerken die horen bij deze kaart zijn: Gespierd en sportief of juist het tegenovergestelde in de vorm van overgewicht en futloosheid.

Liefde en de Lenormand kaart van de beer

Valt deze kaart tijdens een legging die de liefde als onderwerp heeft? Of valt de kaart op een positie binnen de legging die de liefde representeert?

Dan toont deze kaart over het algemeen een partner met typische alfa kwaliteiten. Hij of zij neemt graag de leiding in het leven, maar absoluut ook binnen de relatie.

Komt deze kaart naar voren tijdens een vraag over de relatie? Dan is dat vrijwel altijd een teken van onbalans binnen de relatie. Pas op dat er geen machtsstrijd ontstaat of fysieke agressie in de relatie sluipt.

Wat betekend de kaart van de beer op het vlak van werk en carrière?

Valt deze kaart tijdens een legging die gaat over werk en carrière? Dan geeft deze kaart aan dat jij over de kracht en het doorzettingsvermogen beschikt die nodig is om obstakels te overwinnen.

De Lenormand kaart van de beer als tijdskaart

Verschijnt deze kaart als tijdskaart? Dan is de Beer een kaart die zich lastig laat omschrijven. Het is geen kaart die de korte termijn beschrijft, zoals de kaart van de muizen of de ruiter. Het is echter ook geen kaart van vertraging en lange termijn, zoals de kaart van de Lelie of de berg.

De beer verwijst eerder naar ‘een gematigd tempo’ en ‘de dingen op zijn beloop laten’. Tot slot is dit de kaart die verwijst naar de lente of de zomer.