Betekenis Lenormand kaart van de berg

De Lenormand kaart van de berg staat symbool voor vertraging, obstakels, afstand en problemen.

Lenormand kaart van de berg

KERNWOORDEN

  • Obstakels
  • Afstand (letterlijk en figuurlijk)
  • Vertraging en tegenslag
STERRENBEELD EN PLANEET

  • Waterman
  • Uranus
Betekenis van de Lenormand kaart van de berg tijdens het voorspellen van de toekomst:

De bergkaart vertegenwoordigt een obstakel die je blijft tegenwerken en vertragen tot je hem overwint. Wanneer deze kaart verschijnt, pas dan op voor uitdagingen, vertragingen en problemen.

De berg vertegenwoordigt ook een probleem dat op de loer ligt. Jij kunt nu twee dingen doen. Optie A: Je houdt je gedeisd en hoopt dat het probleem vanzelf verdwijnt. Of optie B: Je zoekt een weg om dit probleem heen zodat jij direct weer verder kunt.

Tot slot: Deze kaart kan ook ‘de vijand’ vertegenwoordigen die jouw vooruitgang blokkeert. Deze ‘vijand’ kan een persoon zijn, zoals bijvoorbeeld een rivaal of een saboteur. Maar het woord vijand zou jij ook breder kunnen zien waardoor deze kaart bijvoorbeeld ook kan staan voor een schaal donuts op je werkplek – net op het moment dat jij aan een nieuw dieet begint.

Karakter en persoonsgebonden eigenschappen van de Lenormand kaart van de berg

Wanneer deze Lenormand kaart een persoon vertegenwoordigt dan is het meestal een persoon met de volgende eigenschappen:

  • (te) Ambitieus
  • Koppig
  • Eenzaam
  • Zwaarmoedig

Vertegenwoordigt deze kaart een persoon? Dan betreft het een persoon die; “Het gevoel heeft alle lasten van de wereld te moeten dragen”. Daarnaast loopt deze persoon regelmatig vast. Waarom is niet direct duidelijk. Komt het door zijn/haar eigen schuld of is hij/zij echt (zo vaak) slachtoffer van de situatie?

Uiterlijke kenmerken die horen bij deze kaart zijn: Ongeacht zijn of haar leeftijd betreft het altijd een energiek, vitaal en jeugdig (ogende) persoon.

Liefde en de Lenormand kaart van de berg

Valt deze kaart tijdens een legging die de liefde als onderwerp heeft? Of valt de kaart op een positie binnen de legging die de liefde representeert? Dan vertegenwoordigt de kaart over het algemeen een persoon die vrijgezel is.

Is dit niet het geval, en heeft de persoon welke door deze kaart vertegenwoordigd wordt een relatie? Dan voelt (minstens) een van beiden partners zich gevangen in de relatie. Deze relatie lijkt vast te zijn gelopen. Warmte is veranderd in afstand en ‘elkaar liefhebben’ is omgeslagen in ‘elkaar gedogen’.

Wat betekend de kaart van de berg op het vlak van werk en carrière?

Valt deze kaart tijdens een legging die gaat over werk en carrière? Dan staat deze voor een soort blokkade. Dit kan een persoon zijn die jou bewust tegenwerkt. Maar het kan ook een obstakel zijn waar jij maar steeds opnieuw tegenaan blijft lopen en die promotie verhindert.

De Lenormand kaart van de berg als tijdskaart

Verschijnt deze kaart als tijdskaart? Dan kan deze kaart vrijwel altijd geïnterpreteerd worden als een teken van vertraging. Deze vertraging is nooit van korte duur. Houdt geen rekening met dagen, maar verwacht weken, maanden of zelfs jaren. Tot slot is dit ook de kaart die symbool staat voor de winter.