Betekenis Lenormand kaart van de dame (de vrouw)

De Lenormand kaart van de dame staat symbool voor vrouwelijkheid, een vrouw, de echtgenote / partner en voor vrouwelijke familieleden.

Lenormand kaart van de dame

KERNWOORDEN

  • Vrouw in het leven van de vraagsteller (vrouwelijke vriend, partner of gezinslid)
  • Persoonskaart voor een vrouwelijk persoon
  • Vrouwelijkheid
STERRENBEELD EN PLANEET

  • Stier
  • Venus
Betekenis van de Lenormand kaart van de dame tijdens het voorspellen van de toekomst:

De Lenormand kaart van de dame vertegenwoordigt vrouwen, vrouwelijke energie en vrouwelijk gedrag. Is de vraagsteller vrouw en/of vrouwelijk? Dan is dit de persoonskaart die haar tijdens de legging zal vertegenwoordigen.

Is de vraagsteller man of mannelijk? Dan symboliseert deze kaart een belangrijk vrouwelijk figuur in zijn leven. Hier bij moet niet gedacht worden aan een moeder maar eerder aan een partner, echtgenote, vriendin, verloofde of zus. De kaarten die de Lenormand kaart van de dame omringen zullen hierover meer duidelijkheid brengen.

De dame is niet per definitie (meer) een persoon van het vrouwelijk geslacht.

Traditioneel gezien stond de kaart van de dame vrijwel altijd voor een vrouw. Deze betekenis is de laatste jaren breder getrokken en omvat nu al het gedrag (en de energie) welke met vrouwelijkheid geassocieerd worden. Wat in het kort betekent dat het niet noodzakelijkerwijs iemand van het vrouwelijke geslacht betreft.

Karakter en persoonsgebonden eigenschappen van de Lenormand kaart van de dame

Wanneer deze Lenormand kaart een persoon vertegenwoordigd dan is het meestal een persoon met de volgende eigenschappen:

  • Vrouwelijkheid
  • Diplomatiek
  • Denkt en handelt vanuit emotie in plaats van logica
  • Vaak een teken van onderdanigheid

Vertegenwoordigt deze kaart een persoon? Dan staat deze kaart deze kaart voor de echtgenote (of echtgenoot) en/of geliefde van de vraagsteller. Belangrijk om te onthouden is dat de kaart meestal de persoon vertegenwoordigt met wie de vraagsteller is, en niet altijd de persoon met wie de vraagsteller wilt zijn.

Liefde en de Lenormand kaart van de dame

Valt deze kaart tijdens een legging die de liefde als onderwerp heeft? Of valt de kaart op een positie binnen de legging die de liefde representeert? Dan vertegenwoordigd deze kaart niet alleen de vrouwelijke hoofdpersoon uit het leven van de vraagsteller, maar voorspelt (voor de single) ook dat er een nieuwe liefde op komst is.

Wat betekend de kaart van de dame op het vlak van werk en carrière?

Valt deze kaart tijdens een legging die gaat over werk en carrière? Dan vertegenwoordigt deze meestal een belangrijke vrouw waarmee jij samen werkt. Soms kan het ook aangeven dat jij, tijdens je werk, vrouwelijke energie uitstraalt. Dit zou bijvoorbeeld tactisch, diplomatiek of gevoelsmatig handelen kunnen betekenen.

De Lenormand kaart van de dame als tijdskaart

Verschijnt deze kaart als tijdskaart? De kaart van de dame is traditioneel gezien geen belangrijke tijdskaart. Dat gezegd hebbende kan deze kaart duiden op de 29ste dag van de maand, maar het is even zo waarschijnlijk dat deze kaart geen betekenis heeft wat betreft tijd.