Betekenis Lenormand kaart van de maan

De Lenormand kaart van de maan staat symbool voor emoties, verleiding, romantiek, fantasie, dromen en de nacht.

Lenormand kaart van de maan

KERNWOORDEN

  • De avond en nacht
  • Dromen
  • Emoties
STERRENBEELD EN PLANEET

  • Kreeft
  • De maan
Betekenis van de Lenormand kaart van de maan tijdens het voorspellen van de toekomst:

De Lenormand kaart van de maan is verbonden met je emoties en gevoelens. Deze kaart heeft betrekking op dromen, fantasieën, creativiteit en jouw verbeeldingskracht. Het is de kaart die geassocieerd wordt met verleiding en romantiek. Daarnaast (of daardoor) staat de kaart symbool voor de avond en de nacht. 

De maan kaart verwijst ook naar je intuïtie en geeft aan dat jij over (onbewuste) paranormale vermogens beschikt.

Het is tijdens de nacht, die bedekt wordt door de duisternis en verlicht wordt door het licht van de maan, dat wij vrijuit durven te dromen en toegang hebben tot ons onderbewustzijn. Het daglicht is zijn macht verloren. Logica en waarheid worden willekeurige concepten en onze geest kan vrij mee bewegen op het ritme van onze innerlijke gedachten en intuïtie. Wat niet in het licht van de dag wordt aangepakt, komt ‘s nachts naar buiten – al onze verborgen en onderdrukte emoties, angsten en verlangens.

Karakter en persoonsgebonden eigenschappen van de Lenormand kaart van de maan

Wanneer deze Lenormand kaart een persoon vertegenwoordigt dan is het meestal een persoon met de volgende eigenschappen:

  • Artistiek
  • Creatief
  • Een dromer
  • Emotioneel

Vertegenwoordigt deze kaart een persoon? Dan staat deze kaart voor een persoon die je niet zomaar ‘mooi’, maar eerder ‘wonderschoon’ noemt. Het is een persoon die gevuld is met (creatieve) talenten en een ware dromer genoemd mag worden.

Liefde en de Lenormand kaart van de maan

Valt deze kaart tijdens een legging die de liefde als onderwerp heeft? Of valt de kaart op een positie binnen de legging die de liefde representeert? Dan vertegenwoordigd deze kaart romantiek, chemie, aantrekkingskracht en maanlicht. Het duidt op affectie en een romantische ontmoeting.

Daarnaast toont de maan vrijwel altijd een sterke emotionele band tussen twee mensen. Hij vertegenwoordigt een relatie die sterker wordt. Ook het gevoel ‘verliefd te worden’ kan via deze kaart aan het licht komen.

Wat betekend de kaart van de maan op het vlak van werk en carrière?

Valt deze kaart tijdens een legging die gaat over werk en carrière? Dan voorspelt deze dat jij lof en erkenning zult ontvangen. Hoe precies? Dat is (nog) niet volledig duidelijk maar de voordelen en positiviteit hiervan zullen absoluut voelbaar zijn. Deze kaart kun je daarnaast zien als het teken dat jij binnenkort je droombaan zult vinden. Professioneel succes is bijna binnen handbereik.

De Lenormand kaart van de maan als tijdskaart

Verschijnt deze kaart als tijdskaart? Dan vertegenwoordigt de maankaart  ‘zonsondergang’ en ‘de nacht’. De maan is een een van de snelst werkende kaarten uit het Lenormand deck. Hij symboliseert daardoor enkele uren, dagen of hooguit weken. Een ding is zeker, de uitkomst van deze kaart is altijd in minder dan een maand merkbaar.