Betekenis Lenormand kaart van de weg (het kruispunt)

De Lenormand kaart van de weg staat symbool voor vrije wil, keuzes, twijfels en het nemen van een besluit.

Lenormand kaart van de weg

KERNWOORDEN

  • Vrije wil
  • Keuzes
  • Twijfel
STERRENBEELD EN PLANEET

  • De weegschaal
  • Venus
Betekenis van de Lenormand kaart van de weg tijdens het voorspellen van de toekomst:

De kaart van de weg staat ook bekend als de kaart van het kruispunt.

De Lenormand kaart van de weg is de kaart van de vrije wil. Hij herinnert jouw eraan dat jij een vrij keuze hebt en zelf mag bepalen welke richting je op gaat. Je kunt ondanks (of juist dankzij) deze vrijheid geconfronteerd worden met twijfel en onzekerheid. Probeer dit los te laten, aarzeling vertraagt namelijk alleen maar jouw proces. 

De kaarten rondom de kaart van de weg beschrijven waar de beslissing precies over gaat en wat het exact inhoudt. Deze kaart staat ook voor “veelvoud” – Hierbij kun je denken aan meerdere romantische partners, een dubbel leven leiden, enzovoort.

Tot slot: Tijdens combinatie leggingen staat deze kaart voor ‘meer dan één richting’. Valt de kaart van de weg in een legging waarin ook het schip vertegenwoordigd is? Dan betekend deze combinatie dat jij meerdere keren op reis zal gaan.

Karakter en persoonsgebonden eigenschappen van de Lenormand kaart van de weg

Wanneer deze Lenormand kaart een persoon vertegenwoordigt dan is het meestal een persoon met de volgende eigenschappen:

  • Onzeker
  • Een twijfelaar
  • Snel jaloers
  • Denkt veel (soms teveel) na

Vertegenwoordigt deze kaart een persoon? Dan symboliseert de kaart vrijwel altijd een jaloerse en bemoeizieke man of vrouw. Dat gezegd hebbende kan deze kaart ook een rivaal of hypocriet gedrag vertegenwoordigen.

Uiterlijke kenmerken die horen bij deze kaart zijn: Een bleke huid, meestal een persoon met rood haar.

Liefde en de Lenormand kaart van de weg

Valt deze kaart tijdens een legging die de liefde als onderwerp heeft? Of valt de kaart op een positie binnen de legging die de liefde representeert? Dan staat de kaart van de weg vrijwel altijd voor iemand die niet trouw is. Hij of zij is niet toegewijd aan de relatie en neemt de betekenis van monogamie vaak met een korreltje zout.

Deze kaart kan ook de bedrogen partner vertegenwoordigen. In dit geval voorspelt de kaart twijfels over de relatie en iemand die eraan denkt om te vertrekken.

Wat betekend de kaart van de weg op het vlak van werk en carrière?

Valt deze kaart tijdens een legging die gaat over werk en carrière? Dan betekend dit dat jij meerdere banen kunt bemachtigen, maar dus ook dat jij hierin een keuze zult moeten maken. Jij krijgt hoe dan ook meer verantwoordelijkheden op het werk.

De Lenormand kaart van de weg als tijdskaart

Verschijnt deze kaart als tijdskaart? Dan vertegenwoordigd deze kaart een periode van 2 dagen, 2 weken of 2 maanden.

Bevat de legging tevens de kaart van de lelie of de berg? Dan voorspelt deze kaart een flinke vertraging die op kan lopen tot maar liefst 22 maanden.

Bevat de legging daarnaast ook nog het anker? Dan wordt de boodschap van vertraging versterkt en kan deze vertraging oplopen tot maar liefst 2 jaar.