Betekenis Lenormand kaarten | Het kleine spel

Betekenis lenormand kaarten

Betekenis Lenormand kaarten uit het kleine spel: Het kleine Lenormand spel is in de meeste landen, waaronder Nederland, het bekendste Lenormand deck. Om die reden hebben wij ervoor gekozen als eerst de betekenis van dit Lenormand spel te beschrijven.

Dat gezegd hebbende hopen wij op korte termijn ook de betekenissen van het grote spel aan onze site toe voegen.

Versneld lezen? Spring dan direct naar één van de onderwerpen uit dit bericht:

  Lenormand kaarten lezen zonder deck
  De eerste stap op het Lenormand pad
  Betekenis Lenormand kaart (per kaart)

Één betekenis hoe de kaart ook valt

Het kleine Lenormand deck bestaat uit 36 kaarten. Iedere kaart heeft zijn eigen unieke betekenis. Anders dan bij Tarot kaarten hebben Lenormand kaarten alleen een “recht opstaande betekenis”.

Concreet betekend dit dat het niet uitmaakt of de kaart ondersteboven in een lezing verschijnt, de betekenis van de kaart blijft immers ongewijzigd.

In tegenstelling tot Tarot zijn de betekenissen van de Lenormand kaarten niet gebaseerd op de afbeeldingen van de kaarten. De kleuren, vormen en figuren op de kaarten hebben geen invloed op de kaart betekenissen.

Kort gezegd betekend dit dat je net zo eenvoudig een nauwkeurige Lenormand lezing kunt krijgen door op een set indexkaarten de namen van de Lenormand kaarten te schrijven.

Deze lijst van Lenormand kaart betekenissen is bedoeld als ‘eerste stap’ voor wie graag de Lenormand kaarten wilt interpreteren en begrijpen. De Lenormand kaart betekenissen uit dit bericht zijn dan ook slechts bedoeld als richtlijn.

Het perfect interpreteren van de kaarten vereist jarenlange ervaring en een sterke connectie met de Lenormandkaarten.

Zie de kaarten als een weerspiegeling van jouw (of het) leven. Dit betekend dat een kaart of legging niet zo maar goed of slecht te noemen is. Het spel, en de betekenis van de kaarten worden, net als het leven gekleurd door de emoties en gevoelens van “het moment”.

Voor wij verder gaan willen met de uitleg per kaart willen wij tot slot benadrukken dat er verschillende manieren zijn om de kaarten te lezen. Meer nog dan bij Tarot kaarten zijn er lezers die de Lenormand kaarten op hun eigen unieke manier interpreteren. Misschien nog belangrijker is dat de betekenis van iedere kaart beïnvloed wordt de omliggend kaarten.

Kun jij je niet vinden in de betekenis van een van de kaarten? Dan is het natuurlijk geen enkel probleem een kaart op jouw persoonlijke manier te lezen.

Om toch een idee te geven van de betekenis van de kaarten (zoals wij deze lezen) kun je, door op een van de onderstaande kaarten te klikken, een algemene betekenis van iedere kaart lezen:

De RuiterDe KlaverbladenBetekenis lenormand kaart van het SchipBetekenis lenormand kaart van het HuisBetekenis lenormand kaart van de BoomBetekenis lenormand kaart van de wolken Kaart van de slangKaart van de kistDe ruikerBetekenis lenormand kaart van de zeisDe roedeBetekenis lenormand kaart van de vogelsBetekenis lenormand kaart van het kindBetekenis lenormand kaart van de vosBetekenis lenormand kaart van de beerBetekenis lenormand kaart van de sterBetekenis lenormand kaart van de ooievaarBetekenis lenormand kaart van de hondKaart van de torenBetekenis lenormand kaart van de tuinBetekenis lenormand kaart van de bergLenormand kaart van de wegBetekenis lenormand kaart van de muizenBetekenis lenormand kaart van het hartDe ringBetekenis lenormand kaart van het boekBetekenis lenormand kaart van de briefBetekenis lenormand kaart van de heerBetekenis lenormand kaart van de dameBetekenis lenormand kaart van de lelieBetekenis lenormand kaart van de zonBetekenis lenormand kaart van de maanDe sleutelBetekenis lenormand kaart van de vissen Betekenis lenormand kaart van het ankerHet kruis