Betekenis van de Lenormand kaart van de zeis

De Lenormand kaart van de zeis staat symbool voor een waarschuwing, gevaar en een ongeluk.

Lenormand kaart van de zeis

KERNWOORDEN

  • Waarschuwingssignaal
  • Dreigend gevaar
  • Een ongeluk
STERRENBEELD EN PLANEET

  • De schorpioen
  • Pluto
Betekenis van de Lenormand kaart van de zeis tijdens het voorspellen van de toekomst:

De zeis verwijst vaak naar een snelle breuk, of een afloop met een scherp randje. Deze breuk/afloop kan vrij plotseling en zonder waarschuwing plaatsvinden.

Deze kaart staat ook symbool voor het wegsnijden van iets vervelends – denk hierbij bijvoorbeeld aan het beëindigen van een relatie die (al lang) niet meer werkt.

In het laatste geval komt de breuk snel en is deze gebaseerd op logica. Emoties zullen er geen invloed op hebben, de keuze wordt gemaakt door het verstand en niet door emoties.

Staat de zeis voor een besluit? Dan is het besluit wat jij neemt vrijwel altijd definitief.

Hoewel de zeis waarschuwt dat er iets staat te gebeuren, betekend dit niet noodzakelijkerwijs dat er gevaar op de loer ligt. Niet iedere breuk is immers slecht, naar of vervelend.

Opmerking: Net als bij de kaart van de kist is het goed om ook bij deze kaart te onthouden dat geen enkele individuele Lenormand kaart waarschuwt dat de dood op de loer ligt.

Karakter en persoonsgebonden eigenschappen van de Lenormand kaart van de zeis.

Wanneer deze Lenormand kaart een persoon vertegenwoordigt dan is het meestal een persoon met de volgende eigenschappen:

  • Agressief
  • Ongeduldig
  • Kil en berekend
  • Afstandelijk

Vertegenwoordigt deze kaart een persoon? Dan staat de kaart meestal voor een jonge man met blond of in ieder geval licht haar.

Liefde en de Lenormand kaart van de zeis.

Valt deze kaart tijdens een legging die de liefde als onderwerp heeft? Of valt de kaart op een positie binnen de legging die de liefde representeert? Dan voorspelt deze kaart weinig goeds. Vaak betekend dit grote problemen binnen de relatie – die meestal eindigt in een breuk of scheiding.

Wat betekend de kaart van de zeis op het vlak van werk en carrière?

Valt deze kaart tijdens een legging die gaat over werk en carrière? Dan voorspelt deze dat jij het besluit neemt om een werkgerelateerd aanbod af te slaan. Dit is ook de kaart van ‘ontslag krijgen’, werkeloosheid en van een vermindering van werkuren of salaris.

De Lenormand kaart van de zeis als tijdskaart

Verschijnt deze kaart als tijdskaart? Dan staat deze kaart, als de tiende kaart uit het Lenormand spel, voor het cijfer 10. Dit maakt deze kaart de kaart die symbool staat voor  de maand oktober en van 10 dagen, weken en/of maanden. Wat op dit moment voor jou van toepassing is? Dat valt af te leiden aan de andere kaarten die tijdens de legging verschijnen.

Bevat de legging tevens de kaart van de lelie of de berg? Dan voorspelt deze kaart een flinke vertraging die op kan lopen tot maar liefst 10 maanden.

Bevat de legging daarnaast ook nog het anker? Dan wordt de boodschap van vertraging versterkt en kan deze vertraging oplopen tot maar liefst 10 jaar.