Betekenis van de Lenormand klaveren kaart

De Lenormand kaart klaveren staat symbool voor (korte termijn) geluk, hoop, het onverwachte en ‘het wagen van een gokje’.

Lenormand kaart van de klaverbladen

KERNWOORDEN

  • Hoop
  • Geluk
  • Een gokje wagen
STERRENBEELD EN PLANEET

  • Boogschutter
  • Jupiter
Betekenis van de Lenormand kaart klaveren tijdens het voorspellen van de toekomst:

De klaveren kaart is de kaart die staat voor geluk. Het is een echte gelukskaart. 

Zoals een echte klaver verwelkt en vervaagt met de tijd, is ook de Lenormand klaver-kaart slechts korte tijd ‘houdbaar’.

Net zoals een klavertje vier ons vult met hoop en optimisme, inspireert ook deze kaart ons om hoop te houden omdat er iets goeds op onze weg komt.

Het is tot slot ook de kaart die verteld dat jij best wel eens een gokje kunt wagen en de sprong soms maar gewoon moet nemen. Het kan mis gaan, dat is waar. Maar het zou ook zomaar ineens heel goed voor je uit kunnen pakken. Grijp die kans.

Karakter en persoonsgebonden eigenschappen van de Lenormand klaveren kaart

Wanneer deze Lenormand kaart een persoon vertegenwoordigt dan heeft deze vaak de volgende eigenschappen:

  • Grenzeloos enthousiasme
  • Een open geest
  • Een tikje naïviteit
  • Optimisme

Vertegenwoordig deze kaart een persoon? Dan betreft het iemand die ‘voor het geluk’ lijkt te zijn geboren. Het betreft iemand die (oprecht) vrijwel geen risico’s ziet en zonder terughoudenheid recht op zijn of haar doel afgaat.

Liefde en de Lenormand klaveren kaart

Valt deze kaart tijdens een legging die de liefde als onderwerp heeft? Of valt de kaart op een positie binnen de legging die de liefde representeert? Dan betekent deze kaart een toevallige ontmoeting en/of een onverwachte rendez-vous die leidt tot geluk. Dit geluk kan van korte duur zijn, maar dat betekent niet dat jij er niet volledig van mag genieten zolang het duurt.

Wat betekend de klaveren kaart op het vlak van werk en carrière?

Valt deze kaart tijdens een legging die gaat over werk en carrière? Dan wijst deze kaart erop dat er op korte termijn iets goeds staat te gebeuren. Wanneer het geluk jou toe lijkt te lachen moet jij hier zoveel mogelijk van proberen te profiteren. Je weet immers nooit hoelang dit geluk zal duren.

De Lenormand klaveren kaart als tijdskaart

Verschijnt deze kaart als tijdskaart? Dan heeft de klaveren kaart, wat betreft tijd, een aantal verschillende betekenissen. Afhankelijk van de vraag en de omringende kaarten kan de kaart bijvoorbeeld wijzen dat er iets spontaans en onverwacht zal gebeuren. Dat gezegd hebbende kan de kaart ook wijzen op een tijdsperiode van 2 dagen, 2 weken, 2 maanden of de maand februari.