Lenormand – Verleden, heden, toekomst

Lenormand verleden, heden, toekomst legging

De Lenormand verleden, heden, toekomst legging is een makkelijke, snelle legging die snel antwoord geeft op jouw vraag,  tegelijkertijd veel informatie biedt. Het is een korte, lineaire legging die van links naar recht gelezen wordt. De kaart in het midden vertegenwoordigd het nu en draagt het meeste gewicht tijdens de legging. Deze kaart bepaald daardoor dan ook direct de toon waarop de andere twee kaarten gelezen moeten worden.

De middelste kaart geeft het belangrijkste antwoord – de kaart van het verleden en de toekomst dienen meer als kaarten die op de details ingaan.

Deze Lenormand 3 kaart trekking kun jij gebruiken om direct inzicht te krijgen in een situatie. Daarnaast is de Lenormand verleden, heden, toekomst legging  ook ideaal voor een korte voorspelling over de toekomst welke op korte termijn op je wacht.

Tip: Dit is een kaart legging die een kortere tijdspanne betreft en minder informatie biedt dan het Grand Tableau. Dit zorgt ervoor dat deze legging minder de diepte in gaat, maar nog steeds uiterst nuttig zal zijn.

Lenormand – Verleden, Heden, Toekomst

  • De eerste stap: Neem een getal in gedachte tussen de 1 en 25 en onthoudt dit getal goed.
  • Stap twee: Neemt een paar minuten de tijd voor jezelf. Maak je hoofd leeg en sluit je even af van de buiten wereld.
  • Stap drie: Concentreer jezelf nu zo goed mogelijk op de vraag die jij aan de Lenormand kaarten wilt stellen.
  • Stap vier: Welk cijfer had jij gekozen bij stap een? Druk nu net zo vaak op de knop “schud de kaarten” totdat jij dit cijfer bereikt hebt.

Zijn de kaarten geschud? Klik dan: 

  • 1x op de alle 3 de Lenormand kaarten zodat de afbeeldingen zichtbaar worden – of gebruik de knop “keer alle kaarten”.
  • Kijk naar de afbeeldingen en bedenk even ‘met een open geest’ wat deze volgens jou op dit moment betekenen.
  • Klik daarna nogmaals 1x op iedere kaart zodat hun boodschap zichtbaar wordt.

Schud de kaarten
Keer alle kaarten
Lenormand kaart van het kind

De kaart van het kind is een kaart die symbool staat voor een nieuw begin. De kaart gaat over ‘opnieuw beginnen’ en ‘iets nieuws in je leven toelaten’.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Lenormand kaart van de ooievaar

De Lenormand kaart van de ooievaar staat met name voor verandering. Wat er precies veranderd wordt niet direct duidelijk. Je kunt aan van alles denken, van plannen die wijzigen tot aan een verandering van woonplaats.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Lenormand kaart van de brief

De Lenormand kaart van de brief vertegenwoordigt nieuws en berichten. De kaart staat symbool voor alle vormen van digitale of schriftelijke communicatie.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.


De betekenis en positie van de kaarten:

Lenormand kaart één: Deze kaart staat voor invloeden uit het verleden die te maken hebben met de vraag. Hij toont hoe jij in deze situatie bent beland, of laat zien welke soortgelijke problemen jij in het verleden al eerder hebt gehad.

De tweede Lenormand kaartDeze kaart vertegenwoordigd de situatie zoals die nu is. Het is de kaart van het heden / de huidige situatie.

Lenormand kaart drie: Geeft inzicht over de toekomst van jouw vraag en geeft een beeld wat de uitkomst op deze vraag zal zijn.


Ben jij benieuwd welke inzichten de Lenormand kaarten jouw nog meer kunnen geven? Dan zou jij hierbij hulp kunnen vragen bij een paragnost of medium. Dagelijks zijn er meerdere paragnosten op onze paralijn beschikbaar die jouw hier graag verder mee op weg willen helpen.