Pendel beweging | De Pendel verstaan

Iedere pendel beweging heeft een betekenis, maar de bewegingen van de pendel betekenen niet voor iedereen hetzelfde. Ben jij net met pendelen gestart? Dan wil jij natuurlijk weten wat de bewegingen van de pendel voor jou betekenen. Om dit te achterhalen is het nodig om ‘contact’ te maken met jouw pendel. 

Het contact tussen jou en jouw pendel is vergelijkbaar met een vriendschap.

Het contact tussen de pendel en jij kun je zien als een beginnende vriendschap. In het begin leer je elkaar kennen en is het contact nog wat onwennig. Na een tijdje beginnen jullie elkaar te begrijpen en staan jullie open voor elkaars advies.

Gaat alles goed en groeit de vriendschap? Dan leren jullie elkaars taal te verstaan en hebben jullie aan een half woord genoeg. Jullie begrijpen elkaar volledig en hebben aan een blik genoeg. Je zou haast zeggen dat jullie een eigen taal zijn gaan spreken.

Met de pendel is dit hetzelfde: Eerst maak jij contact, vervolgens leer jij de pendel kennen en tot slot leer je hoe jij de pendel kunt verstaan.


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:

   De pendel reinigen en opladen
   Nieuwe pendel, oude energie
   Contact maken met de pendel
   Leer de pendel bewegingen verstaan
   De pendel beweging voor het antwoord ‘Ja’
   De pendel beweging voor het antwoord ‘Nee’
   Pendelkaarten gebruiken

Of open de pagina over:

Kan iedereen leren pendelen? | Pendel tips
Pendel reinigen | Pendel tips
Wat is pendelen | Pendelen in het kort


Een pendel kopen doe je meestal niet ondoordacht of vanuit het niets. Jij hebt waarschijnlijk onderzocht welke pendels er zijn, waarvoor de pendel geschikt is en eventueel ook welk kristal het beste bij jouw past. Dit proces kan veel tijd in beslag nemen, maar als jij de perfecte pendel vindt is deze tijd nuttig besteed.

Heb jij de ideale pendel gevonden? Dan is de kans groot dat jij ook nog even moet wachten voordat de pendel bij jouw bezorgd wordt. Heb jij de pendel in huis? Dan wil jij natuurlijk direct aan de slag, maar let op, een nieuwe pendel bevat vaak ‘oude energie’. Zelfs wanneer jij de eerste ‘echte’ gebruiker van een pendel bent.

Een nieuwe pendel heeft vaak een lange reis afgelegd voordat jij hem in jouw handen kunt houden. Tijdens deze reis is de pendel in aanraking gekomen met de energie van meerdere mensen. De maker, de medewerker in de (online winkel) en de bezorger zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Om zuiver contact te maken is het daarom goed om deze energie eerst te verwijderen. Het reinigen van de pendel kun jij op veel verschillende manieren doen. Ben jij opzoek naar inspiratie? Dan geven wij graag 8 tips hoe jij de pendel kunt reinigen.

Pendel reinigen | Pendel tips

Nu jouw pendel vrij is van oude energie en is opgeladen is het moment aangebroken om contact te maken. Persoonlijk vinden wij dit een van de leukste dingen die hoort bij een nieuwe pendel. Wij nemen hier zelf dan ook graag ruim de tijd voor. Uit ervaring is gebleken dat een ontspannen en open geest uiterst belangrijk is tijdens dit proces.

Natuurlijk is iedereen vrij om op zijn of haar eigen manier kennis te maken met een nieuwe pendel. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om:

  • De pendel eerst een aantal dagen bij je te dragen.
  • De pendel op jouw persoonlijke altaar te plaatsen wanneer jij mediteert.
  • Jouw pendel om je hals te dragen. De hele dag of alleen tijdens bijv een yoga of meditatie sessie.

Pendel bewegingen verstaan

Zijn jij en je pendel gevuld met nieuwe energie en ontspannen? Dan is het tijd om de pendel vrij te laten bewegen en deze pendel bewegingen te leren verstaan. Een goed begin is om eerst te ontdekken welke beweging de pendel maakt wanneer de boodschap ‘Ja’ of ‘Nee’ vertegenwoordigd.

Dit kun je doen door de pendel een aantal vragen te stellen en de uitslag (de gemaakte beweging) hiervan op te schrijven. De uitslag van deze oefening wordt ook wel “de persoonlijke pendelcode” genoemd.

Neem jouw pendel in de hand en focus al jouw gedachten en concentratie op de pendel. Zorg ervoor dat jij niet gestoord zult worden en stel je open en neutraal op. Let erop dat jij jouw hand zo stil mogelijk houdt. Stel de pendel vervolgens een vraag waarvan jij het antwoord al zeker weet en alleen ‘ja’ als antwoord mogelijk is.

Om jouw een idee te geven welke vragen dit zouden kunnen zijn geven wij graag een aantal voorbeelden:

  • Ben ik op dit moment thuis?
  • Is mijn naam (vul eigen naam in)?
  • Ben ik een (vul eigen geslacht in)?

Tijdens deze kennismaking is goed om zo kort en duidelijk mogelijke vragen te stellen. Denk vooral niet te diep en lang na en stel de vragen zo spontaan en helder mogelijk. Na iedere vraag schrijf jij de beweging die de pendel maakt op. Zie jij voornamelijk dezelfde beweging? Dan weet jij welke beweging de pendel maakt wanneer deze een ‘ja antwoord’ geeft.

Het ontdekken van de de negatieve (Nee)-code werkt eigenlijk hetzelfde als het ontdekken van de ‘ja’ beweging. Je kunt daardoor dezelfde stappen herhalen als bij de positieve code. Natuurlijk is er een belangrijk verschil. Tijdens het ontdekken van de nee code stel jij alleen vragen waarop een negatief of nee antwoord mogelijk is.

Welke vraag je stelt maakt niet uit, zolang het antwoord van de pendel maar Nee zal zijn. Probeer de vragen kort, duidelijk en vooral niet te ingewikkeld te maken. Vindt jij het lastig om te bedenken welke vragen jij kunt stellen? Dan is een praktische tip om de vragen die jij bij de ‘ja code’ hebt gebruikt omgekeerd te stellen zoals bijvoorbeeld:

  • Ben ik ergens anders dan thuis?
  • Is mijn naam (gebruik iedere naam behalve die van jezelf)?

De pendel beweging voor ‘Ik weet het antwoord niet’ of ‘Ik kan je dit antwoord (nog) niet geven’:

De pendel zal niet al jouw vragen direct kunnen beantwoorden. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat een vraag niet helder is gesteld of onduidelijk is. Wat ook een reden kan zijn? Dat is dat de Pendel (of je innerlijke zelf) er niet van overtuigd is dat jij al klaar bent om het antwoord op deze vraag te ontvangen.

Over het algemeen zal de pendel je, door middel van beweging, graag vertellen waarom hij niet duidelijk reageert. Er is alleen een probleem. Welke vragen moet je stellen om de beweging van deze antwoorden te ontdekken? Je weet immers zelf niet wat de pendel je niet of nog niet wilt vertellen. Een opties is om het zo simpel mogelijk te houden door bijvoorbeeld directe vragen te stellen zoals:

  • Welke pendel beweging betekend dat jij het antwoord niet weet?
  • Laat mij de beweging zien die jij maakt wanneer je het antwoord nog niet kan vertellen?

De pendel is in staat om een hoop van jouw vragen te beantwoorden door (slechts) op vier manieren te bewegen. Dat gezegd hebbende kan het zijn dat jij af en toe zoekt naar antwoorden die iets dieper gaan.

In theorie zou je kunnen proberen om voor ieder mogelijk antwoord samen met jouw pendel opzoek te gaan naar een beweging om deze te tonen. Dit is echter een tijdrovende en vrij ingewikkelde klus.

Gelukkig kan dit eenvoudiger door gebruik te maken van pendelkaarten. Pendel kaarten zijn ondermeer verkrijgbaar via Bol.com – deze heeft op dit moment zelfs een set van 40 kaarten in het assortiment.

Ben jij opzoek naar een specifieke en/of persoonlijke pendelkaart? Dan zou jij er over kunnen denken deze zelf te maken. Een velletje papier en een creatieve dag is eigenlijk alles wat jij hier voor nodig hebt. Ook tijdens het creëren van een persoonlijke pendelkaart is het advies het zo simpel mogelijk te houden.

Onderstaande afbeelding is een simpele vorm van een pendelkaart.

Klik op de pendelkaart om deze te vergroten.

Lukt het pendelen jou niet? Of wil jij professioneel pendel advies? Dan zou jij hierbij hulp kunnen vragen bij een paragnost of medium. Dagelijks zijn er meerdere paragnosten op onze astrolijn beschikbaar die jouw hier graag verder mee op weg willen helpen.