Wat is pendelen | Pendelen in het kort

Pendelen

Pendelen is, net als bijvoorbeeld het leggen van Tarot kaarten, een methode die je kunt gebruiken om antwoord te krijgen op vragen over de toekomst. De kunst van het pendelen is iets wat iedereen kan leren en onder de knie kan krijgen. Wij bieden in dit bericht graag een korte inleiding over de pendel, hoe deze werkt en hoe jij direct met jouw pendel aan de slag kunt gaan. 


Versneld lezen? Spring in dit bericht naar:

   Wat is een pendel?
   Het doel van pendelen?
   Hoe werkt pendelen?
   De bron van pendelen?
   Werkt pendelen wel echt?

Of open de pagina over:

Kan iedereen leren pendelen? | Pendel tips
Pendel reinigen | Pendel tips


Een pendel is een druppelvormig gewichtje wat aan een draadje of kettinkje hangt. Over het algemeen gebruikt men voor het pendelen een gewichtje gemaakt van kristal, metaal of edelsteen.

Pendels gemaakt van een van deze materialen zijn volop (online) verkrijgbaar. Bol.com bijvoorbeeld heeft een uitgebreid aanbod mooie pendels. Hoewel een ‘echte’ pendel er erg mooi uitziet, en de pendel sessie iets speciaals geeft, is deze voor het pendelen niet perse noodzakelijk. Pendelen werkt namelijk met vrijwel ieder object. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een sierraad, kraaltje, metalen balletje of zelfs een sleutel als pendel te gebruiken.

De pendel zelf is eigenlijk niet meer dan een heel eenvoudig hulpmiddel waarmee jij af kunt stemmen op je intuïtieve krachten. De pendel fungeert als ontvanger en zender van informatie en beweegt op verschillende manieren om zo antwoord te geven op jouw vragen.

Een pendel kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. In zijn meest eenvoudige vorm kun je het pendelen gebruiken om antwoord te krijgen op vragen of je te helpen bij het nemen van beslissingen. Pendels kunnen ook worden gebruikt voor:

  • Het verwijderen van negatieve energie uit een ruimte (meestal een kamer).
  • Genezingsdoeleinden en het identificeren van allergieën.
  • Het terug vinden van verloren voorwerpen of huisdieren.

De kunst van het pendelen is op zich vrij eenvoudig. Je houdt de pendel vast, stelt een vraag en wacht vervolgens af hoe de pendel via beweging reageert. Aan de hand van deze bewegingen kun jij vervolgens het antwoord ontcijferen op de door jou gestelde vraag.

Tijdens het pendelen maakt de pendel contact met de wijsheid die verborgen ligt in jouw onderbewuste zelf.

De pendel wordt aangedreven door jouw eigen intuïtie en zesde zintuig. Tijdens het pendelen werkt de pendel als een soort van zender en ontvanger welke contact maakt met de wijsheid die verborgen ligt in jouw onderbewuste zelf. Terwijl de pendel beweegt, ontvang jij de antwoorden op de vragen die jij stelt. Hoewel je de pendel eigenlijk iedere vraag kunt stellen is deze, zeker wanneer je net begint met pendelen, het meest geschikt voor het beantwoorden van ‘ja’ of ‘nee’ vragen.

De innerlijke wijsheid waarmee de pendel jouw in contact brengt kan meerdere bronnen hebben. Een veel voorkomende gedachte is dat deze kennis je is ingefluisterd of is geleerd door een beschermengel of spirituele leraar.

Een andere theorie is dat deze kennis afkomstig is vanuit jezelf. Deze kennis is er in die gedachte altijd, maar is normaal niet zichtbaar doordat je gedachtes gekleurd zijn door invloeden van buitenaf.

In beiden gedachtes brengt het pendelen je in contact met het eigen onderbewustzijn. Pendelen is dus in beiden gevallen een prima methode om erachter te komen wat er in je onderbewuste leeft. Het geeft je inzicht in de dingen die jij diep vanbinnen wel weet, maar waar jij je op de oppervlakte (niet altijd) bewust van bent.

Veel mensen vragen zich af waar de antwoorden precies vandaan komen en twijfelen of het wel echt werkt. Een veelgestelde vraag over pendelen is dan ook; “reageert de pendel niet gewoon alleen op de beweging van de hand van de gebruiker”.

Deze vraag is logisch en het antwoord hierop is redelijk kort. Ja, het is absoluut mogelijk om de pendel met je handbewegingen zelf te laten bewegen. Dat dit zeker niet altijd het geval is ervaar je echter na enige oefening vrijwel direct. Je leert al vrij snel hoe jij kunt herkennen of jij deze informatie zelf (aan)stuurt of ontvangt.

Dat gezegd hebbende is het bij het pendelen, net als bij iedere vorm van voorspellen, nodig om een zekere mate van geloof, vertrouwen en een open geest te hebben. De informatie die jij ontvangt, en de antwoorden die jij krijgt, zijn immers afkomstig uit je eigen intuïtie en jouw hogere spirituele gidsen.