Kleine Arcana

De kleine Arcana bestaat uit de 56 tarot kaarten die volgen op de eerste 22 kaarten van de grote Arcana. Net zoals in een gewoon kaartspel worden ook deze kaarten opgedeeld in 4 groepen. Hoewel niet ieder tarot spel dezelfde benamingen gebruikt zijn deze over het algemeen: Staven, Pentagrammen, Bekers en Zwaarden. Het zijn de kaarten die ons een beeld en inzicht geven over onze huidige en dagelijkse situatie.

Versneld lezen? – Open direct de pagina(‘s) over:

Bekers
Pentagrammen
Staven
Zwaarden

Of spring in dit bericht naar:

  Thema’s kleine Arcana kaarten
  Het verschil tussen de grote en kleine Arcana

De 56 kaarten van de kleine Arcana weerspiegelen onze dagelijkse uitdagingen en beproevingen. Hoewel de naam van deze groep kaarten anders doet vermoeden is de impact die de onderwerpen van deze kaarten op ons leven hebben absoluut niet klein te noemen. 

Dit komt allereerst doordat deze tarotkaarten betrekking hebben op alles wat er in ons dagelijks leven gebeurt. De kaarten geven ons inzicht over onze huidige situatie en hoe onze huidige situatie onze toekomstige situatie beïnvloedt. De kaarten voorzien ons van inzichten en geven aan welke stappen wij zouden kunnen nemen om onze doelen te bereiken.

Kort samengevat zijn de onderwerpen van de vier verschillende reeksen als volgt op de te delen:

De kaarten uit de Bekers reeks: Vertegenwoordigen niet alleen gevoelens emoties maar ook intuïtie en creativiteit. Hieruit volgt dat de beker kaarten meestal verschijnen in Tarot-lezingen over relaties en de emotionele verbintenis met onszelf en anderen.

De Pentagrammen reeks: Vertegenwoordigd financiën, werk en materiële bezittingen. Vandaar dat de Pentagram kaarten over het algemeen naar voren komen tijdens Tarot-lezingen waar carrière en financiële (rijkdom) het hoofd onderwerp is.

De Staven reeks kaarten: Vertegenwoordigen energie, motivatie en passie. De staven kaarten verschijnen daardoor vaak in Tarot-lezingen die gaan over ons ‘levensdoel’, spiritualiteit en onze diepste wensen en passies.

De kaarten uit de Zwaarden reeks: Vertegenwoordigen gedachten, woorden en acties. De zwaarden kaarten verschijnen vaak tijdens Tarot-lezingen met als onderwerp het communiceren van ideeën en het nemen van beslissingen.

 Ben jij opzoek naar een uitgebreide omschrijving van iedere reeks? Klik dan op een van Azen onderaan dit bericht voor een beschrijving van de betreffende reeks.

De kleine Arcana kaarten vertegenwoordigen dagelijkse en voorbijgaande gebeurtenissen. In tegenstelling tot de grote arcana zijn de situaties waar deze kaarten over gaan, en hun impact, niet levensgroot en van tijdelijke aard. Anders gezegd; Ze vertegenwoordigen een energie die zich nu door je leven beweegt en die gemakkelijk kan worden veranderd. Jij hebt een eigen keuze en jij kunt je toekomst naar je hand zetten afhankelijk van de acties die je neemt.

Als wij het eclectisch bekijken dan kan de grote Arcana worden omschreven als de primaire kleuren op het doek van ons leven, de kleine Arcana zijn dan de verschillende tinten en schakeringen die toegevoegde waarden en diversiteit geven aan het schilderij van ons leven.

Deze kaarten zijn de ondersteunende spelers aan de archetypen van de Grote Arcana. Door de naam “Kleine Arcana” te gebruiken kan het lijken of deze kaarten een ondergeschikte rol hebben tegenover de Grote Arcana. Dit is echter zeker niet het geval. Met name de kaarten uit deze ‘kleine’ reeks kunnen, tijdens een legging evenals ons leven, nieuwe inzichten geven.

De grote Arcana toont ons de reis van onze ziel door alle fasen van het leven. De kaarten uit de kleine Arcana tonen ons de dagelijkse uitdagingen die wij tijdens deze reis op ons pad zullen treffen.

Wij geven een korte uitleg over de 4 groepen. Klik op een groepsnaam om de beschrijving te zien: