Bekers

De Tarot bekers kaarten gaan over ons emotionele niveau van bewustzijn en word geassocieerd met liefde, gevoelens, relaties en verbindingen. De bekers reeks wordt daarnaast geassocieerd met het element water. Water is vloeibaar, wendbaar en ‘altijd in beweging’, maar het is daarbij ook erg krachtig en onvatbaar. Water kan sereen en zacht zijn, zoals een subtiele golf die over het strand rolt. Maar water kan ook krachtig woest zijn zoals een razende rivier.

In een pak speelkaarten komen de bekers kaarten overeen met de harten reeks

 Versneld lezen? – Spring in dit bericht naar:

  De betekenis van de bekers kaarten in het kort
  De kleine Arcana Tarot bekers kaarten tijdens een legging
  De betekenis van de bekers kaarten per kaart

De Tarot bekers kaarten hebben de neiging om ons de staat van onze emoties te tonen. Zij laten zien hoe wij onszelf behandelen en hoe wij omgaan met de mensen en de wereld om ons heen. De kaarten geven inzicht in ons gevoelsleven en raken vaak de diepere kern van ons dagelijkse bestaan.

De Tarot beker kaarten laten zien of wij plezier, passie, vriendelijkheid en sensualiteit hebben in het leven.

Deze kaarten verschijnen vrijwel altijd tijdens de leggingen waarin relaties het hoofdonderwerp zijn. Dat is best goed verklaarbaar. Deze kaarten kunnen namelijk laten zien hoe een bepaalde relatie, uit het heden of verleden, ons laat voelen, of hoe we ons verhouden tot de mensen in ons leven, inclusief die ene speciale persoon.

Zijn wij emotioneel gezien uit balans zijn? Hebben we geen zelfvertrouwen? Verbergen we onze gevoelens en vermijden we nabijheid? Dan laten de beker kaarten ons dat bikkelhard zien.

Dat klinkt natuurlijk niet prettig, maar geen zorgen, de kaarten helpen ons niet alleen bij het zien van onze problemen. De kaarten helpen ons namelijk daarnaast ook bij het leren onszelf beter te begrijpen en begeleid ons naar de oplossingen waar ons hart zo naar verlangt.

De Tarot bekers kaarten geven aan dat jij nu met je hart denkt in plaats van met je hoofd. Dit verklaard veel, want jij was je vast al bewust geworden van jouw spontane reacties op gebruikelijke situaties.

Deze manier van reageren is niet in lijn (geweest) met de ‘normale’ wijze waarop jij op dingen reageert. De bekers kaarten zijn tot slot, tijdens een legging, ook verbonden aan creativiteit, romantiek, fantasie en verbeelding.

Negatieve aspecten? Die kennen de kaarten uit de bekers reeks zeker ook.

Enkele voorbeelden hiervan zijn: Het tonen van overdreven emotioneel gedrag, of juist het totaal tegenovergestelde, het uiten van complete ongevoeligheid, onverschilligheid en een gebrek aan emoties. Tot slot staan deze kaarten tijdens een reading symbool voor onrealistische verwachtingen en het fantaseren over wat had kunnen zijn.

Ben jij benieuwd naar de betekenis van een van de de kaarten uit de kleine Arcana Tarot bekers reeks? Klik dan op een van de onderstaande kaarten voor een uitgebreide omschrijving:

Tarot bekers AasTarot bekers Twee