Pentagrammen

Pentagram Kaarten

De pentagram kaarten van de Tarot behandelen ons fysieke of externe bewustzijnsniveau. Deze kaarten weerspiegelen de externe factoren die invloed hebben op jouw gezondheid, financiën, werk en creativiteit. Deze kaarten hebben te maken met wat voor beeld wij proberen uit te stralen naar onze omgeving – hoe we deze creëren, vorm geven, transformeren en wij zelf hierin (kunnen) groeien. Op een meer esoterisch niveau worden de pentagram kaarten geassocieerd met het ego, zelfrespect en het zelfbeeld.

In vergelijking tot de kaarten uit een pak speelkaarten komen de pentagrammen overeen met de ruiten reeks

 Versneld lezen? – Spring in dit bericht naar:

  De betekenis van de pentagram kaarten in het kort
  De kleine Arcana Tarot Pentagrammen tijdens een legging
  De betekenis van de pentagram kaarten per kaart

De pentagrammen reeks wordt geassocieerd met het element aarde, de ruitenreeks, de winter en de eerste chakra (ook bekend als de wortelchakra). Als zodanig hebben de pentagram kaarten de neiging om ons de staat van onze meest basale behoeften te tonen – voedsel, water, onderdak, warmte, rust, ademhaling, slaap en veiligheid.

Deze kaarten tonen de hoeveelheid overvloed die we in ons leven hebben. Ze onthullen of we emotioneel openstaan ​​voor de vrijgevigheid van het universum of niet.

Hoewel de pentagram kaarten horen tot de meest populaire kaarten uit het deck, zijn hun betekenissen net zo vaak positief of negatief als andere kaarten. De pentagram kaarten brengt het misschien soms ‘net’ even iets mooier, maar de betekenis van de kaart blijft ondanks dat onveranderd.

Zijn wij emotioneel gezien gesloten? En zonderen wij ons volledig af voor de buitenwereld? Dan ervaren we angst, onzekerheid, nemen wij verkeerder besluiten en bestaat er een onnatuurlijk afstand tussen ons en de wereld.

Dat klinkt natuurlijk niet prettig, maar geen zorgen, de kaarten helpen ons niet alleen bij het zien van onze problemen. De kaarten helpen ons namelijk bij het begrijpen van de situatie en helpt ons tijdens de zoektocht naar een oplossing.

The pentagram Tarot kaarten hebben allemaal betekenissen die te maken hebben met de materiële aspecten van het leven, inclusief werk, zaken, handel, bezit, geld en andere materiële bezittingen.

De positieve aspecten die gekoppeld worden aan de pentagrammen reeks zijn manifestatie, realisatie, erkenning en welvaart.

Negatieve aspecten? Die kennen de kaarten uit de pentagrammen reeks zeker ook.

Enkele voorbeelden hiervan zijn: Het tonen van overdreven materialistisch gedrag, of juist het totaal tegenovergestelde, totaal doorslaan in vrijgevig gedrag. Tot slot horen ook bezitterigheid, bewijzingsdrang  een overdreven focus tot de negatieve betekenissen van deze kaarten.

Ben jij benieuwd naar de betekenis van een van de de kaarten uit de kleine Arcana Tarot Pentagrammen reeks? Klik dan op een van de onderstaande kaarten voor een uitgebreide omschrijving: