Staven

Tarot Staven Kaarten

De Tarot Staven kaarten worden geassocieerd met oer-energie, spiritualiteit, inspiratie, vastberadenheid, kracht, intuïtie, creativiteit, ambitie, groei, nieuwe ideeën en voor “het planten van een zaadje” waaruit (een) nieuw leven kan ontstaan. The staven reeks wordt daarnaast geassocieerd met het element vuur.

Vuur is heet, wild, onvoorspelbaar en energiek. Vuur kan ons ondersteunen, bijvoorbeeld door ons instaat te stellen eten te koken of ijzer te smeden. Maar vuur kan ook destructief zijn, bijvoorbeeld tijdens een bos of huisbrand. Vuur is instaat om ons leven te verwoesten en in de vlammen te laten verdwijnen. 

In een pak speelkaarten komen de staven kaarten overeen met de klaver reeks

 Versneld lezen? – Spring in dit bericht naar:

  De betekenis van de staven kaarten in het kort
  De kleine Arcana Tarot staven kaarten tijdens een legging
  De betekenis van de staven kaarten per kaart

De staven kaarten staan symbool voor passie, energie, enthousiasme en seksualiteit. Het is representeert het mannelijke element en weerspiegelt de drive en wilskracht welke aan de mannelijke energie wordt gekoppeld. Deze kaarten tonen ons, onze meest vurige passies in het leven.

Zij laten ons zien dat wat wij precies willen bereiken. Ze geven een idee aan welke projecten wij zouden willen werken en een beeld van onze carrière plannen. Zij laten ons exact zien naar welke vlakken van het leven onze interesses het meest uitgaan.

De Tarot staven kaarten laten zien waar onze interesses liggen en welke doelen wij gepassioneerd na streven.

Deze kaarten laten zien of wij instaat zullen zijn (om bepaalde) plannen te bedenken – en of wij in staat zullen zijn ons aan deze plannen te houden. Ze laten glashard zien hoe wij met obstakels omgaan. Geven wij te snel op? Verliezen wij te snel interesse? Of zijn wij juist volhardend en gedreven? De staven kaarten laten er graag hun licht over schijnen.

Is onze inzet, motivatie of drive uit balans zijn? Dan worden wij hier door de staven kaarten onverbiddelijk op gewezen. De staven kaarten winden er trouwens geen doekjes om. Is jouw motivatie, drive of inzet onoprecht? Dan zul je zien dat deze kaarten zich niet laten misleiden door geveinsde motivatie.

Nu klinkt dit bot en oprettig, maar geen zorgen, de kaarten veroordelen ons niet. De kaarten laten ons zien waar wij onze tijd beter aan zouden kunnen besten en welke passies wij misschien maar beter kunnen laten varen.

Verschijnt er een (of meerdere) staven kaarten tijdens een legging? Dan kun je de betekenis van deze kaart zien als een spirituele boodschap vanuit je eigen diepere persoonlijke bewustzijn.

Deze kaarten weerspiegelen wat belangrijk voor je is in de kern van je wezen. Zij tonen op heldere wijze waar jouw drive naar uit gaat, waar jouw persoonlijkheid (en ego) naar verlangd en tot slot waar jij enthousiast van word.

Verschijnt een staven kaart tijdens een legging op een positie die jouw of een ander persoon vertegenwoordigd? Dan tonen deze kaarten een energiek, charismatisch, warm, spiritueel en gedreven persoon.

Negatieve aspecten? Die kennen ook de kaarten uit de staven reeks.

Enkele voorbeelden? De staven kaarten laten zien dat jij een persoon bent die: Overdreven egoïstisch gedrag kan vertonen. Dat jij iemand bent zonder (al te veel) doelen, richting, passies of motivatie. Je geeft regelmatig te snel op en jij legt je hier vervolgens ook vaak te snel bij neer.

Ben jij benieuwd naar de betekenis van een van de de kaarten uit de kleine Arcana Tarot staven reeks? Klik dan op een van de onderstaande kaarten voor een uitgebreide omschrijving: