Zwaarden

Tarot Zwaarden Kaarten
De Tarot Zwaarden kaarten staan allereerst in het teken van ons rationele bewustzijn en ons intellectuele ‘zijn. Gevoel? Dat laten deze kaarten liever aan zich voorbij gaan. De zwaarden reeks wordt daarnaast geassocieerd met het element lucht.

Lucht is ontastbaar en onzichtbaar, maar ook constant in beweging. Zelfs wanneer lucht stil en opvallend is, kan deze alsnog verfrissend en reinigend zijn. Het element lucht is, net als vuur, onbetrouwbaar. Lucht heeft immers slechts enkele seconden nodig om van een briesje te veranderen in een verwoestende storm. 

In een pak speelkaarten komen de zwaarden kaarten overeen met de schoppen reeks

 Versneld lezen? – Spring in dit bericht naar:

  De betekenis van de zwaarden kaarten in het kort
  De kleine Arcana Tarot zwaarden kaarten tijdens een legging
  De betekenis van de zwaarden kaarten per kaart

Zoals gezegd richten de zwaarden kaarten zich liever op het hoofd in plaats van op het hart. De kaarten geven inzicht (en vertellen) iets over de besluiten, acties en oplossingen die wij nemen vanuit ons ‘gezonde’ verstand en houden zich vrijwel niet bezig met gevoelens en emoties. De link tussen de zwaarden kaarten en het element lucht is ‘ijzer’ sterk. 

Symbolisch gezien staat deze link voor kennis, actie, kracht en verandering. Samen staan zij voor een mannelijke energie die onopgemerkt de regie overneemt middels macht en kracht.

De Tarot zwaarden kaarten laten ons de donkere kant van het leven en onszelf zien.

De zwaarden kaarten hebben alles te maken met onze geest en gedachten. Dit zorgt ervoor dat – doordat onze geest heel complex, veranderlijk en genuanceerd is – de boodschap van deze kaarten zich dan ook niet gemakkelijk laten duiden.

Dit is overigens niet per definitie negatief. Hoewel de meeste kaarten uit de zwaarden reeks op het eerste gezicht namelijk somber lijken zul jij zien dat, wanneer het je lukt om hun diepere en verborgen betekenissen te begrijpen, zij ook gevuld zijn met vele positieve boodschappen.

De Tarot zwaarden kaarten geven aan dat jij zoekt naar manieren om problemen, die voort zijn gekomen vanuit mentale worstelingen en innerlijke conflicten, op te lossen. Ze geven het signaal dat jij nu een besluit moet nemen en tot actie over moet gaan. Jij moet je niet langer laten beïnvloeden door de argumenten van andere mensen.

Zij kunnen hun punt wel steeds luider verkondigen, maar zelfs al schreeuwen ze het uit, het betekend niet dat zij gelijk hebben. Luister naar jezelf! Laat je niet langer ondersneeuwen. Haal bevestiging uit jezelf en stop met het zoeken naar erkenning vanuit anderen.

De zwaarden kaarten zijn niet enkel negatief. 

Hoewel een zwaarden kaart meestal een negatieve boodschap bevat hoef jij deze niet altijd negatief op te vatten. Het beste voorbeeld zijn de zwaarden kaarten die ‘het’ of  ‘een’ einde vertegenwoordigen.

Je kunt de boodschap van deze kaarten het beste vergelijking met de betekenis van de kaart van de Dood. Het einde van een relatie, vriendschap, baan of fase uit je leven is inderdaad eng. Maar kijk eens verder dan je angst. Je zult zien dat een nieuw begin exact het geen kan zijn wat jij nu nodig hebt.

Ben jij benieuwd naar de betekenis van een van de de kaarten uit de kleine Arcana Tarot zwaarden reeks? Klik dan op een van de onderstaande kaarten voor een uitgebreide omschrijving: