Tarot herfst legging

Tarot herfst legging

Tarot herfst legging: De herfst is een tijd van overgang, waar de natuur zich voorbereidt op rust en vernieuwing. In deze periode van verandering en oogst nodigt deze legging je allereerst uit om te reflecteren op de ervaringen van de afgelopen tijd. Daarnaast helpt deze legging jou om je voor te bereiden op wat er komen gaat.

“Elke kaart onthult een stukje van je reis door deze prachtige en transformatieve tijd.”

De Tarot kaarten zullen je begeleiden door deze seizoenswisseling, waarbij je de symboliek van de herfst kunt gebruiken om inzicht te krijgen in de aspecten van loslaten, groei, oogsten en voorbereiden. Elke kaart uit deze tarot herfst legging onthult een stukje van je reis door deze prachtige en transformatieve tijd.

“Neem een moment om je te concentreren.”

Voordat jij begint aan deze Tarot herfst legging is het goed om je eerst een moment te concentreren op de legging. Adem vervolgens diep in en uit, en verbind je met de energie van de herfst. Laat daarna je intuïtie en de Tarotkaarten je leiden terwijl we de betekenis verkennen van wat je hebt geoogst, welke veranderingen je doormaakt, waar je naar toe gaat en hoe je jezelf kunt voorbereiden op de komende winter.

Tarot – Herfst legging

  • De eerste stap: Neem een getal in gedachte tussen de 1 en 25 en onthoudt dit getal goed.
  • Stap twee: Neemt een paar minuten de tijd voor jezelf. Maak je hoofd leeg en sluit je even af van de buiten wereld. Zet vooral ook je telefoon eventjes op stil.
  • Stap drie: Concentreer jezelf nu zo goed mogelijk op de vraag die jij aan de kaarten wilt stellen.
  • Stap vier: Welk cijfer had jij gekozen bij stap een? Druk nu net zo vaak op de knop “schud de kaarten” totdat jij dit cijfer bereikt hebt.

Zijn de kaarten geschud? Klik dan: 

  • 1x op de alle 9 Tarot kaarten zodat de afbeeldingen zichtbaar worden – of gebruik de knop “keer alle kaarten”.
  • Laat vervolgens deze afbeeldingen even op je inwerken.
  • Klik daarna nogmaals 1x op de iedere kaart zodat hun boodschap zichtbaar wordt.

Schud de kaarten
Keer alle kaarten

Pentagrammen Vier
Pentagrammen vier staat in het teken van materiële stabiliteit en het vasthouden aan zekerheden en bezittingen. Je kunt het geld wat je op je bankrekening hebt staan beter nog even onaangeroerd laten totdat je een goede bestemming hebt gevonden.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Pentagrammen Aas
Deze tarot kaart staat zoals alle azen voor een begin. In het geval van pentagrammen is dit het begin van een welvarende periode. Jij werkt aan een financiële piramide en begint nu aan het leggen van een stevige basis.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

De Gehangene
Alleen al de term “Gehangene” kan afschrikken, het geeft je een ongemakkelijke gevoel. Neem echter even rust en bekijk de tarot kaart van de Gehangene eens goed.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Zwaarden Ridder
De Zwaarden ridder staat voor een welbespraakte en zelfverzekerde jongeman. Jij bent niet iemand die lang op een plek kan blijven, en zal je overal snel vervelen. Zo snel als jij je iemands leven binnenkomt, zo snel vertrek jij hier ook weer uit.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Staven Zes
Staven zes staat voor competitie en dit brengt het beste in jou naar boven. Een belangrijke ambitie zal tevens worden vervuld. Voor elke onderneming, zowel oud als nieuw, wordt succes voorspeld.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Pentagrammen Vijf
Pentagrammen vijf voorspelt dat; “Jouw harde werken en de devotie voor anderen blijkt niet het resultaat op te leveren zoals jij dit van te voren had verwacht”. Wees duidelijk naar de mensen om je heen en wat jij van hen verwacht.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Het Rad Van Fortuin
Het rad van fortuin was een middeleeuws symbool van menselijke ijdelheid en wereldlijke macht. Het stamt nog uit het oude Griekenland. Traditionele spreuken die met deze tarot kaart in verband worden gebracht, hebben te maken met de afgebeelde dieren en het wiel zelf.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Bekers Koning
De kaart Bekers Koning staat symbool voor een gezellige, liefhebbende en gevoelige man. Deze man is intelligent en heeft een sterke intuïtie. Hij is trouw, en net als bij de bekers koningin is hij iemand die zijn leven wijdt aan de mensen die hem dierbaar zijn.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Pentagrammen Koning
Pentagrammen Koning staat voor een praktische en realistische man. Jij hebt meestal een zeer goede baan, mogelijk binnen het bank of verzekeringswezen. Het betreft vaak een getrouwde man.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.


De betekenis en positie van de kaarten:

Tarot kaart één – De Vervagende Zomer (wat je achterlaat uit de zomer):

Deze kaart vertegenwoordigt allereerst wat je achterlaat uit de zomerperiode maar ook welke lessen je hebt geleerd en wat je nu loslaat.

Tarot kaart twee – De Eerste Bladeren Vallen (welke veranderingen je doormaakt):
Deze kaart geeft inzicht in de veranderingen die je zult doormaken in de herfst maar ook hoe je je hierop kunt voorbereiden.
Tarot kaart drie – De Oogst (wat je nu verzamelt en hebt bereikt):

Deze kaart symboliseert allereerst wat je momenteel aan het oogsten bent. Daarnaast toont deze kaart welke resultaten en beloningen je ontvangt voor je inspanningen.

Tarot kaart vier – De Innerlijke Reflectie (waar je naar binnen moet kijken):

Deze kaart wijst op gebieden in jezelf die je moet onderzoeken en reflecteren om persoonlijke groei en inzicht te bereiken. Bekijk deze kaart daarom eens goed en ontdek op welke gebieden jij wellicht nog kunt groeien.

Tarot kaart vijf – De Stabiliteit van de Boom (waar je stevig op kunt vertrouwen):

Deze kaart vertegenwoordigt de stabiliteit en stevigheid in je leven tijdens de herfst. Daarnaast laat het zien waar je op kunt vertrouwen in deze herfstachtige periode.

Tarot kaart zes – De Dans van de Wind (wat je moet loslaten om vrijer te zijn):

Deze kaart benadrukt wat je in het bijzonder wat jij los moet laten om een gevoel van vrijheid en flexibiliteit te ervaren in deze herfstperiode.

Tarot kaart zeven – De Warmte van het Haardvuur (wat je moet koesteren en verzorgen):

Deze kaart symboliseert allereerst wat je moet koesteren. Daarnaast toont deze kaart ook welke gebieden jij extra aandacht aan kunt besteden en welke jij moet voeden en liefdevol onderhouden om je innerlijke vuur brandend te houden in de herfst.

Tarot kaart acht – De Mystieke Sfeer van de Mist (verborgen inzichten en wijsheid):

Deze kaart staat allereerst voor verborgen inzichten en wijsheid die zich in de herfst kunnen manifesteren. Het daagt je bovendien uit om dieper te graven.

Tot slot kaart nummer negen – De Voorbereiding op de Winter (je focus voor de toekomst):

Tarot kaart nummer negen biedt tot slot inzicht in waar je je op moet richten om je voor te bereiden op de komende winter, zowel op praktisch als spiritueel niveau.


Ben jij benieuwd welke inzichten de Tarot jouw nog meer kan geven? Dan zou jij hierbij hulp kunnen vragen bij een Tarotist of Medium. Dagelijks zijn er meerdere tarotisten op onze paralijn aanwezig die jouw hier graag verder mee op weg willen helpen.