Tarot herfst legging

Tarot herfst legging

Tarot herfst legging: De herfst is een tijd van overgang, waar de natuur zich voorbereidt op rust en vernieuwing. In deze periode van verandering en oogst nodigt deze legging je allereerst uit om te reflecteren op de ervaringen van de afgelopen tijd. Daarnaast helpt deze legging jou om je voor te bereiden op wat er komen gaat.

“Elke kaart onthult een stukje van je reis door deze prachtige en transformatieve tijd.”

De Tarot kaarten zullen je begeleiden door deze seizoenswisseling, waarbij je de symboliek van de herfst kunt gebruiken om inzicht te krijgen in de aspecten van loslaten, groei, oogsten en voorbereiden. Elke kaart uit deze tarot herfst legging onthult een stukje van je reis door deze prachtige en transformatieve tijd.

“Neem een moment om je te concentreren.”

Voordat jij begint aan deze Tarot herfst legging is het goed om je eerst een moment te concentreren op de legging. Adem vervolgens diep in en uit, en verbind je met de energie van de herfst. Laat daarna je intuïtie en de Tarotkaarten je leiden terwijl we de betekenis verkennen van wat je hebt geoogst, welke veranderingen je doormaakt, waar je naar toe gaat en hoe je jezelf kunt voorbereiden op de komende winter.

Tarot – Herfst legging

  • De eerste stap: Neem een getal in gedachte tussen de 1 en 25 en onthoudt dit getal goed.
  • Stap twee: Neemt een paar minuten de tijd voor jezelf. Maak je hoofd leeg en sluit je even af van de buiten wereld. Zet vooral ook je telefoon eventjes op stil.
  • Stap drie: Concentreer jezelf nu zo goed mogelijk op de vraag die jij aan de kaarten wilt stellen.
  • Stap vier: Welk cijfer had jij gekozen bij stap een? Druk nu net zo vaak op de knop “schud de kaarten” totdat jij dit cijfer bereikt hebt.

Zijn de kaarten geschud? Klik dan: 

  • 1x op de alle 9 Tarot kaarten zodat de afbeeldingen zichtbaar worden – of gebruik de knop “keer alle kaarten”.
  • Laat vervolgens deze afbeeldingen even op je inwerken.
  • Klik daarna nogmaals 1x op de iedere kaart zodat hun boodschap zichtbaar wordt.

Schud de kaarten
Keer alle kaarten

De Duivel
Wanneer de Duivel naar voren komt tijdens een tarot lezing wordt het tijd voor zelf onderzoek. Jij moet stil staan bij de vraag ‘wie regeert ons leven?’ De Duivel is een luid signaal dat waarschuwt dat jij je laat leiden door jouw natuurlijke instincten.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

De Kluizenaar
In het hectische en haastige leven van vandaag de dag zouden wij er allemaal (af en toe) goed aan doen om te zijn zoals de Kluizenaar. Hij neemt iedere stap bewust. Zijn idee is dat iedere kleine stap een stukje is van de lange weg die zijn levenspad omvat.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Zwaarden Acht
Roddels hangen op dit moment in de lucht volgens de Zwaarden Acht kaart. Wees niet te moeilijk naar andere mensen toe, op die manier zal het contact met hen makkelijker worden.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Zwaarden Vier
Jij hebt sterk te behoefte om je terug te trekken geeft zwaarden vier aan. Je wilt even alleen zijn zodat jij je gedachtes op een rijtje kunt zetten. De dagelijkse problemen lijken jou nu te overspoelen.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Staven Ridder
Deze kaart staat vaak voor een zeer goede vriend of minnaar. Heeft deze kaart betrekking op jou als persoon? Dan geeft deze aan dat jouw karakter opvliegend van aard kan zijn en jij snel je oordeel klaar hebt staan.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Pentagrammen Aas
Deze tarot kaart staat zoals alle azen voor een begin. In het geval van pentagrammen is dit het begin van een welvarende periode. Jij werkt aan een financiële piramide en begint nu aan het leggen van een stevige basis.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Zwaarden Ridder
De Zwaarden ridder staat voor een welbespraakte en zelfverzekerde jongeman. Jij bent niet iemand die lang op een plek kan blijven, en zal je overal snel vervelen. Zo snel als jij je iemands leven binnenkomt, zo snel vertrek jij hier ook weer uit.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Bekers Koningin
De kaart Bekers Koningin staat symbool voor een gezellige vrouw die altijd op iedereen hartelijk overkomt. Het betreft een eerlijke vrouw die gewijd en trouw is aan de mensen van wie zou houdt. Zij is creatief, heeft een rijke fantasie een zal met veel passie haar werk uitvoeren.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

De Keizerin
De betekenissen die horen bij de kaart van de Keizerin gaan allemaal over liefde, zorgzaamheid, en plezier. De Keizerin voorspeld groei en overvloed. Zij herinnerd ons eraan dat er genoeg is voor iedereen.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.


De betekenis en positie van de kaarten:

Tarot kaart één – De Vervagende Zomer (wat je achterlaat uit de zomer):

Deze kaart vertegenwoordigt allereerst wat je achterlaat uit de zomerperiode maar ook welke lessen je hebt geleerd en wat je nu loslaat.

Tarot kaart twee – De Eerste Bladeren Vallen (welke veranderingen je doormaakt):
Deze kaart geeft inzicht in de veranderingen die je zult doormaken in de herfst maar ook hoe je je hierop kunt voorbereiden.
Tarot kaart drie – De Oogst (wat je nu verzamelt en hebt bereikt):

Deze kaart symboliseert allereerst wat je momenteel aan het oogsten bent. Daarnaast toont deze kaart welke resultaten en beloningen je ontvangt voor je inspanningen.

Tarot kaart vier – De Innerlijke Reflectie (waar je naar binnen moet kijken):

Deze kaart wijst op gebieden in jezelf die je moet onderzoeken en reflecteren om persoonlijke groei en inzicht te bereiken. Bekijk deze kaart daarom eens goed en ontdek op welke gebieden jij wellicht nog kunt groeien.

Tarot kaart vijf – De Stabiliteit van de Boom (waar je stevig op kunt vertrouwen):

Deze kaart vertegenwoordigt de stabiliteit en stevigheid in je leven tijdens de herfst. Daarnaast laat het zien waar je op kunt vertrouwen in deze herfstachtige periode.

Tarot kaart zes – De Dans van de Wind (wat je moet loslaten om vrijer te zijn):

Deze kaart benadrukt wat je in het bijzonder wat jij los moet laten om een gevoel van vrijheid en flexibiliteit te ervaren in deze herfstperiode.

Tarot kaart zeven – De Warmte van het Haardvuur (wat je moet koesteren en verzorgen):

Deze kaart symboliseert allereerst wat je moet koesteren. Daarnaast toont deze kaart ook welke gebieden jij extra aandacht aan kunt besteden en welke jij moet voeden en liefdevol onderhouden om je innerlijke vuur brandend te houden in de herfst.

Tarot kaart acht – De Mystieke Sfeer van de Mist (verborgen inzichten en wijsheid):

Deze kaart staat allereerst voor verborgen inzichten en wijsheid die zich in de herfst kunnen manifesteren. Het daagt je bovendien uit om dieper te graven.

Tot slot kaart nummer negen – De Voorbereiding op de Winter (je focus voor de toekomst):

Tarot kaart nummer negen biedt tot slot inzicht in waar je je op moet richten om je voor te bereiden op de komende winter, zowel op praktisch als spiritueel niveau.


Ben jij benieuwd welke inzichten de Tarot jouw nog meer kan geven? Dan zou jij hierbij hulp kunnen vragen bij een Tarotist of Medium. Dagelijks zijn er meerdere tarotisten op onze paralijn aanwezig die jouw hier graag verder mee op weg willen helpen.