Waarzeggen met speelkaarten: Harten Negen

Harten negen staat symbool voor ‘de wens’ die uitkomt.

Harten Negen - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

  • Wens
  • Voldoening
  • Liefde
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Zomer
  • 30 aug, 28 sept, 26 okt,
  • 24 nov. en 22 dec.
Betekenis van de Harten Negen bij het voorspellen van de toekomst:

Harten negen is zonder twijfel één van de belangrijkste kaarten uit het kaartspel. Het is de kaart die symbool staat voor “de wens” en dan uiteraard een wens die in vervulling gaat.

Naar welke wens de kaart precies refereert? Dat is te herleiden door te kijken naar de andere kaarten die tijdens de legging verschijnen (met uitzondering van de dagkaart legging). Zijn de overige kaarten voornamelijk harten kaarten? Dan heeft de wens te maken met de liefde. Wordt de kaart omgeven door klaveren kaarten? Dan heeft de wens te maken met het sociale leven van de vraagsteller. Verschijnt de kaart ten midden van klaveren kaarten? Dan is het vrijwel zeker dat de wens een financieel karakter heeft. Zijn het met name schoppen kaarten die de legging domineren? Dan wenst de vraagsteller vrijwel altijd dat een bepaalde situatie eindigt.

Tot slot; Harten negen kent uitsluitend positieve betekenissen en staat naast de wens die uitkomt bijvoorbeeld ook voor; Blijdschap, verwantschap, voldoening, nieuwe liefde en een nieuw begin.

Geen enkele kaart krijgt grip op de harten negen.

Één van de meest opvallende eigenschappen van deze kaart is dat deze zich werkelijk door geen enkele andere kaart laat beïnvloeden. Harten negen heeft enkel positieve betekenis, zelfs wanneer deze compleet omringd wordt door schoppenkaarten.

Let op: “Positief” betekend bij deze kaart niet hetzelfde als “gemakkelijk”. In een liefdeslegging kan deze kaart namelijk staan voor het beëindigen van een relatie. Deze breuk zal niet gemakkelijk zijn en zeker niet als prettig worden ervaren. Toch is deze breuk het begin van een positieve periode waarin hoop eindelijk weer in het leven van de vraagsteller terugkeert.