Speelkaart – Verleden, heden, toekomst

Speelkaart Verleden, heden en toekomst

Wij krijgen tijdens ons leven allemaal wel eens te maken met obstakels die, op dat moment, enorm overweldigend zijn. Jij herkend het vast wel. Die momenten dat je alle kanten op wordt getrokken. Je weet dat je actie moet ondernemen, maar juist nu voel jij je even verlamd door besluiteloosheid en twijfel. Je zit vast in een spiraal waar jij, zonder hulp van buitenaf, niet uit lijkt te kunnen komen.

De oplossing? Zoek advies buiten jezelf. Je kunt voor advies natuurlijk aankloppen bij een goede vriend of vriendin, maar jij kunt voor dit advies ook aankloppen bij de speelkaarten. .

De heden, verleden, toekomst legging is in dit geval de meest voor de hand liggende keuze. Het is een van de eenvoudigste spreads. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een geweldige legging om inzicht te krijgen hoe de omstandigheden uit je verleden je huidige situatie beïnvloedt. Daarnaast ontdek jij direct wat er gaande is in het hier en nu. Tot slot is het ook een legging die een beeld schetst hoe de keuzes die je in het heden neemt zich in de toekomst zullen ontvouwen.

Speelkaart – Verleden, Heden, Toekomst

  • De eerste stap: Neem een getal in gedachte tussen de 1 en 25 en onthoudt dit getal goed.
  • Stap twee: Neemt een paar minuten de tijd voor jezelf. Maak je hoofd leeg en sluit je even af van de buiten wereld.
  • Stap drie: Concentreer jezelf nu zo goed mogelijk op de vraag die jij aan de speelkaarten wilt stellen.
  • Stap vier: Welk cijfer had jij gekozen bij stap een? Druk nu net zo vaak op de knop “schud de kaarten” totdat jij dit cijfer bereikt hebt.

Zijn de kaarten geschud? Klik dan: 

  • 1x op de alle 3 de speelkaarten zodat de afbeeldingen zichtbaar worden – of gebruik de knop “keer alle kaarten”.
  • Kijk naar de afbeeldingen, de cijfers en de kleuren – bedenk even ‘blanco’ wat deze volgens jou op dit moment betekenen.
  • Klik daarna nogmaals 1x op iedere kaart zodat hun boodschap zichtbaar wordt.

Schud de kaarten
Keer alle kaarten

Klaveren Acht
Deze kaart staat symbool voor relationele problemen en zakelijke zorgen, dagelijkse routine en voor het uitpraten van een probleem.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Klaveren Vijf
Klaveren vijf toont allereerst jouw verlangen “om alles in eigen hand te nemen en te houden”. Jij bent op zoek naar controle.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.

Klaveren Vrouw
Klaveren vrouw is de tijdskaart van de maand mei. Daarnaast vertegenwoordigd deze kaart de emoties :Vrolijkheid, vervelling en humor.

Lees de volledige betekenis van deze kaart in een nieuw venster.


De betekenis en positie van de kaarten:

Speelkaart één: Deze kaart staat voor invloeden uit het verleden die te maken hebben met jouw vraag. Hij kan tonen hoe jij in deze situatie bent beland, of laat zien welke soortgelijke problemen jij in het verleden hebt gehad.

De tweede SpeelkaartDeze kaart vertegenwoordigd de situatie zoals die nu is.

Speelkaart drie: Geeft antwoord op jouw vraag en geeft een beeld wat de uitkomst op deze vraag zal zijn.


Ben jij benieuwd welke inzichten deSpeelkaart jouw nog meer kunnen geven? Dan zou jij hierbij hulp kunnen vragen bij een paragnost of medium. Dagelijks zijn er meerdere paragnosten op onze paralijn beschikbaar die jouw hier graag verder mee op weg willen helpen.