Waarzeggen met speelkaarten: Harten Aas

De harten aas is de kaart die symbool staat voor; Liefde, geluk en voor jouw (t)huis.

Haren Aas
KERNWOORDEN

  • Liefde
  • Geluk
  • Het huis
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Zomer
  • 30 December
  • Zondag
Betekenis van de Harten Aas bij het voorspellen van de toekomst:

Zoals alle azen voorspelt ook deze aas een nieuw begin. Dit nieuwe begin staat in het teken van één van de drie kernwoorden; Liefde, geluk en/of het huis.

Opvallend aan de aas van harten is dat de kaart een voorkeur lijkt te hebben voor één van de kernwoorden namelijk; De liefde. In vrijwel alle gevallen betekent dit concreet dat deze kaart ‘het begin van een nieuwe liefde’ voorspelt.

Harten aas als het symbool van het huis.

Harten aas is tevens de kaart van het ‘huis’. Nu denk je bij het woord ‘huis’ waarschijnlijk direct aan het huis waarin jij woont. In het geval van de harten aas staat het kernwoord ‘huis’ echter niet per definitie voor het huis waarin jij woont.

De kaart symboliseert namelijk de plek waar jij je thuis voelt. Om een gek voorbeeld te noemen; De kaart zou ook kunnen wijzen op een tijdelijk (t)huis zoals bijvoorbeeld een hotelkamer.

Iedere aas staat voor een nieuw begin en de harten aas is het symbool van geluk en liefde. Het is daarom niet onlogisch dat de betekenis van deze kaart (tijdens een legging) voorspelt dat jij zult verhuizen om samen te kunnen zijn met jouw nieuwe geliefde.

Wordt de harten aas omringd door ‘negatieve’ schoppen kaarten? 

Dan verwijst deze kaart in vrijwel alle gevallen naar het kernwoord familie. In tijden van nood trekt een ieder zich terug naar de plek die hij of zij als thuis beschouwt. Voor de meeste mensen betekent dit dat zij terug zullen keren naar de warme veiligheid van de familie*.

*  Familie kan ook gelezen worden als “de mensen van wie jij houdt” en deze personen hoeven dus geen bloedverwanten te zijn.