Waarzeggen met speelkaarten: Harten Twee

Harten twee voorspelt dat er goed (liefdes) nieuws naar jou onderweg is.

Harten Twee - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

  • Een brief
  • Een positief bericht
  • Een wens die uitkomt
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Zomer
  • 29 December
  • Maandag
Betekenis van de Harten Twee bij het voorspellen van de toekomst:

De tweede kaart uit de hartenreeks is een zeer positieve en gunstige kaart. De kaart voorspelde van origine de komst van een brief of (de komst van) een kind. In de huidige tijd mag de eerste betekenis iets worden verruimd.

Harten twee zou nu bijvoorbeeld ook kunnen staan voor een WhatsApp, Facebook of soortgelijk digitaal tekstbericht. Doordat de kaart het cijfer 2 draagt, en daarnaast onderdeel uitmaakt van de harten reeks, betekent dit dat het voorspelde bericht van een (potentiële) liefdespartner afkomstig zal zijn.

Harten twee geeft aan dat jouw wens in vervulling zal gaan.

Deze kaart staat ook symbool van ‘een wens die op het punt staat in vervulling te gaan’. Kijkend naar het getal 2 zal deze wens binnen twee weken of maanden in vervulling gaan. De wens waaraan de kaart refereert hoeft, ondanks dat het een harten kaart betreft, geen betrekking te hebben op de liefde.

Tot slot; Deze kaart ook duiden op een zwangerschap. De twee staat namelijk, in geval van deze kaart, voor; “Het vrouwelijke geslacht en het kind”. Vanuit de cartomancie geschiedenis stond deze kaart dan ook niet voor niets voor “het kind in moeders buik”. Het cijfer twee representeert in deze situatie de tweede persoon /het kind.

Wordt deze harten kaart omringd door ‘negatieve’ schoppen kaarten?

Helaas, ook deze kaart is niet volledig opgewassen tegen de invloeden van de schoppenkaarten. Verschijnt deze positieve kaart in een legging waarin overwegend schoppen kaarten aanwezig zijn? Dan verliest deze vrijwel al zijn positieve betekenissen.

Wat overblijft? Ook in een minder positieve legging blijft de harten twee staan voor een tijdsbestek van 2 weken of maanden.

Is de legging door deze, en de ruiten, reeks vrijwel volledig roodgekleurd? Dan is dit niet van toepassing en zal juist de betreffende schoppenkaart in kracht afnemen.