Waarzeggen met speelkaarten: Harten Vijf

Harten vijf laat weten “Jij bent op de helft”.

Harten Vijf - Waarzeggen met speelkaarten
KERNWOORDEN

  • Sympathie
  • Genegenheid
  • Halverwege / Op de helft
TIJD – PERIODE – SEIZOEN

  • De Zomer
  • 30 okt, 28 nov. en 26 dec.
  • Donderdag
Betekenis van de Harten Vijf bij het voorspellen van de toekomst:

De boodschap van de harten vijf is helder; “Jij bent op de helft”. Of dit een positieve of negatieve boodschap is? Dat is helaas minder helder en duidelijk, en voornamelijk afhankelijk van het soort legging waarin deze kaart verschijnt.

Om een voorbeeld te geven: Verschijnt de kaart tijdens een legging waarin jij antwoord wilt krijgen op de vraag “kom ik ooit nog uit deze situatie?” dan is het antwoord “Jij bent al op de helft” best positief te noemen. Is jouw vraag tijdens de legging echter “komt mijn project af” dan is het antwoord “Jij bent op de helft” misschien een minder positief antwoord dan dat jij gehoopt had. Halverwege kan immers voelen als “Ik ben al een eind op weg” maar ook als “Ik heb nog een heel eind te gaan”.

Harten vijf staat (wederom afhankelijk van de legging) ook voor een vrouwelijke vriend. Staat de vraag in het teken van de liefde? Dan staat harten vijf voor genegenheid, het vast houden van elkaars hand en wederzijds begrip.

Tot slot; Staat deze kaart ook voor “het leren kennen van de waarheid”. Dat de waarheid niet altijd hard hoeft te zijn bewijst deze kaart wanneer hij in een overwegend rood gekleurde legging verschijnt.

Wordt de harten vijf omringd door ‘negatieve’ schoppen kaarten?

Harten vijf houdt zijn boodschap en betekenissen vrij goed in stand, ook wanneer deze omringd wordt door schoppenkaarten. Dit betekent helaas niet dat de positieve toon van deze kaart volledig in stand blijft. Zoals eerder gezegd kan “halverwege” immers voelen als “ik heb nog een heel eind te gaan”. Ligt deze vijf in het midden van schoppen kaarten? Dan is de kans groot dat de tweede helft door jou als zeer zwaar ervaren wordt.